1. Home
  2. Kennis
  3. Hoe groen is groene stroom

Hoe groen is groene stroom?

Hoe groen is groene stroom bij Vattenfall? Is het écht groene stroom? Met zoveel soorten duurzame energie is het logisch dat je daar vragen over hebt. Onze groene stroom wekken we zélf op met onze partners in Nederland. Onze groene stroom is dus echt groen, dat is zeker.

Echte groene stroom vind je ook bij ons

Groene stroom komt van energiebronnen die nooit op raken. Bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, en waterenergie. Als we deze energiebronnen gebruiken komt er bovendien geen CO2 of ander gas vrij. Kies je voor groene stroom van Vattenfall dan heb je de garantie dat de door jou verbruikte stroom opgewekt is uit duurzame productiebronnen in Nederland.

Zo wekken we onze Nederlandse groene stroom op

Vatttenfall 100% Groen uit Nederland - 2021 diagram

Hoe groen is je energieleverancier?

We weten dat veel klanten met de vragen rondlopen: hoe groen zijn de energieleveranciers in Nederland en hoe groen is mijn energieleverancier? Als je energieleverancier alleen groene energie verzorgt, weet je al dat hij behoorlijk groen is. Maar zelfs dan kan het zijn dat deze energieleverancier niet bijdraagt aan de duurzame energieproductie in Nederland. Bijvoorbeeld door goedkope stroom en groencertificaten uit het buitenland in te kopen en vervolgens door te verkopen als groene stroom. Informeer eens hoe de groene stroom bij je energieleverancier geproduceerd wordt en of deze uit Nederland komt. Met het stroometiket dat elke energieleverancier heeft, kan je bijvoorbeeld precies zien waar je stroom vandaan komt.

Hier komt onze stroom vandaan

Wil je weten hoe duurzaam je stroom is opwekt? We vertellen er je alles over in ons stroometiket van 2021. Hierop zie je de energiebronnen van Groen uit Nederland, VastePrijsStroom en Stroom en Modelcontract. Plus de CO2-uitstoot daarvan. Zo weet je precies hoe het zit.

Stroometiket

Hoe groen is groene energie van Vattenfall?

Wij produceren zélf elektriciteit uit verschillende fossielvrije energiebronnen. Kies je voor Groen uit Nederland? Dan kies je voor groene stroom uit eigen land. Deze stroom wordt opgewekt uit de natuurlijke bronnen wind, water en zon en is 100% vrij van CO2-uitstoot. Hier zorgen wij samen met onze partners voor.

Je kan nu ook kiezen voor groen gas. Groen gas is een fossielvrij alternatief voor aardgas. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals koeienmest, rioolslib en gft-afval. Puur natuur en groen opgewekt, zonder CO2-gecompenseerd gas. Kies zelf hoe groen je 't wilt hebben: een tikkeltje groen met MixGroen Gas of helemaal groen met PuurGroen Gas.

Bij ons stel je zelf je energieproduct samen, zo duurzaam als jij dat wilt. Of kies voor een andere duurzame oplossing: zonnepanelen, stadswarmte  of een warmtepomp

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Kies voor groene stroom uit Nederland voor hetzelfde tarief als standaard stroom. En kies voor gas of ga voor duurzamer, zoals MixGroen Gas. Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Wek zelf je stroom op met zonnepanelen

Is groene stroom echt groen als je die zelf opwekt met zonnepanelen? Ja, als je zelf groene stroom opwekt, kan daar geen enkele twijfel over bestaan. Met de zon als onuitputtelijke bron van schone energie bespaart bovendien op je energiekosten. Je kunt zonnepanelen bij ons kopen. Met een handige app krijg je ook inzicht in jouw opgewekte stroom.

Meer over energie