1. Home
  2. Kennis
  3. Hoe groen is groene stroom

Hoe groen is groene stroom?

Hoe groen is groene stroom bij Vattenfall? Is het écht groene stroom? Met zoveel soorten duurzame energie is het logisch dat je daar vragen over hebt. Onze groene stroom wekken we zélf op met onze partners in Nederland. Onze groene stroom is dus echt groen, dat is zeker.

Echte groene stroom vind je ook bij ons

Groene stroom komt van energiebronnen die nooit op raken. Bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, en waterenergie. Als we deze energiebronnen gebruiken komt er bovendien geen CO2 of ander gas vrij.
Kies je voor groene stroom van Vattenfall dan heb je de garantie dat de door jou verbruikte stroom opgewekt is uit duurzame productiebronnen in Nederland.

Hoe groen is je energieleverancier?

We weten dat veel klanten met de vragen rondlopen: hoe groen zijn de energieleveranciers in Nederland en hoe groen is mijn energieleverancier? Als je energieleverancier alleen groene energie verzorgt, weet je al dat hij behoorlijk groen is. Maar zelfs dan kan het zijn dat deze energieleverancier niet bijdraagt aan de duurzame energieproductie in Nederland. Bijvoorbeeld door goedkope grijze stroom en groencertificaten uit het buitenland in te kopen en vervolgens door te verkopen als groene stroom. Informeer eens hoe de groene stroom bij je energieleverancier geproduceerd wordt en of deze uit Nederland komt. Met het stroometiket dat elke energieleverancier heeft, kan je bijvoorbeeld precies zien waar je stroom vandaan komt.

Hoe groen is groene energie van Vattenfall?

Er zijn meer duurzame mogelijkheden dan groene stroom. Als je nu bijvoorbeeld gas gebruikt om je huis te verwarmen, kan je nu ook kiezen voor groen gas. Bij ons stel je dus zelf je eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Of je kiest voor andere oplossingen zoals: zonnepanelen, stadswarmte  of een warmtepomp. Vertel ons wat je wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past. Je bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Wek zelf je stroom op met zonnepanelen

Is groene stroom echt groen als je die zelf opwekt met zonnepanelen? Ja, als je zelf groene stroom opwekt, kan daar geen enkele twijfel over bestaan. Met de zon als onuitputtelijke bron van schone energie bespaart bovendien op je energiekosten. Je kunt zonnepanelen bij ons kopen. Met een handige app krijg je ook inzicht in jouw opgewekte stroom.

Meer over energie