Groene stroom vergelijken

Groene stroom vergelijken doet u zo

Groene stroom vergelijken zodat u de juiste keuze maakt? Dat is altijd een goed idee. We begrijpen namelijk best dat het aanbod overweldigend is en de vergelijking van groene stroom kan u helpen in uw zoektocht. Hoe u dat aanpakt? Daar helpen we u graag bij.

Duurzame energie aanvragen

5 tips om groene stroom te vergelijken

Voordat u een keuze maakt voor een energieleverancier wilt u vast groene stroom vergelijken op basis van prijs, kwaliteit of service. Dat begrijpen we. Met onderstaande tips helpen we u daarbij.

1. Kijk naar de herkomst van de groene stroom

Als u groene stroom gaat vergelijken: check waar de groene stroom vandaan komt. De ene energieleverancier koopt misschien goedkope stroom in uit het buitenland en de ander produceert zelf groene stroom in Nederland. Met andere woorden: hoe groen is de groene stroom eigenlijk? Best prettig om te weten als u op zoek gaat naar een product dat bijdraagt aan de duurzame energieproductie in Nederland.

Sommige energieleveranciers kopen grijze stroom in en kopen daarnaast goedkope groencertificaten (GvO’s) in het buitenland. Door die groencertificaten mogen ze de grijze stroom als groene stroom verkopen. Toch vinden wij deze stroom niet erg ‘groen’ omdat de productie ervan niet bijdraagt aan de duurzame energieproductie in Nederland. Kies liever een groene stroomleverancier die eigen groene stroom produceert uit water, wind, zon of biomassa.

2. Pas op met vergelijking groene stroom op basis van bodemprijzen

Wilt u groene stroom vergelijken omdat u op zoek bent naar de goedkoopste groene stroom? Een onafhankelijke prijsvergelijker kan u daarbij helpen. Weet wel dat de goedkoopste niet altijd de beste is en zeker niet de groenste. Let er dus ook op welke manier uw nieuwe energieleverancier uw groene stroom produceert. Bent u op zoek naar aantrekkelijke kortingen of een mooi welkomstcadeau bij uw groene stroom? Dat begrijpen we. Check wel even of deze korting niet al is doorberekend in uw energieprijs. Meer weten? Bekijk onze tips voor het vergelijken van energieprijzen.

3. Check het stroometiket

Met het stroometiket van een energieleverancier kunt u checken waar de aangeboden stroom vandaan komt en met welke bronnen deze is opgewekt. Alle energieleveranciers zijn verplicht zo’n stroometiket te hebben, zodat u eenvoudig toegang heeft tot informatie over de opwek van uw groene stroom. Hiermee kunt u energieleveranciers makkelijk vergelijken op de herkomst van hun stroom. Bekijk ons stroometiket.

4. Kies een groene energieleverancier die duurzame keuzes maakt

Als u aanbieders van groene stroom vergelijkt, is het goed om te weten dat groene stroom vooral een kwestie is van keuzes maken. Zo zien wij dat. Let er dus ook op welke keuzes uw nieuwe energieleverancier maakt voor de toekomst en of deze duurzaam zijn. Wij verzorgen momenteel nog grijze stroom, daar zijn we eerlijk over. Op dit moment kunnen we namelijk nog niet zonder. Er wordt simpelweg nog te weinig groene stroom geproduceerd om heel Nederland van energie te voorzien. Wél hebben we een duidelijke ambitie: binnen één generatie willen we vrij zijn van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Bent u benieuwd hoe we dat gaan doen? Lees meer over hoe we investeren in 100% duurzame energie.

5. Ga voor een soepele overstap

Vergelijkt u groene stroomleveranciers omdat u wilt overstappen? Zo’n overstap is best spannend, dat begrijpen we. Het is belangrijk dat die soepel verloopt. Als u naar ons overstapt, dan merkt u daar eigenlijk niets van. Daar zorgen we voor. Natuurlijk krijgt u nog wel een brief of een e-mail, maar de rest regelen wij. We bepalen zorgvuldig het moment waarop wij uw energie gaan leveren en uw contract beëindigen bij uw huidige leverancier. Daarbij houden we rekening met uw nog lopende contracten. Zo proberen we een eventuele overstapboete te voorkomen en in bepaalde gevallen vergoeden we uw overstapboete zelfs. Goed geregeld toch? Zo stapt u over:

  1. U stelt uw energieproduct samen en verstuurt uw aanvraag.
  2. We zorgen ervoor dat u binnen een week een e-mail of brief met de bevestiging van uw aanvraag ontvangt. We sturen u dan een welkomstbrief én we bevestigen de ingangsdatum van uw contract. Ook hoort u wanneer we starten met het leveren van energie en uw termijnbedrag.
  3. Na ontvangst van de bevestiging van uw contract heeft u 14 dagen bedenktijd om uw aanvraag te wijzigen of annuleren.

Onze duurzame energie

Groene stroom is voor ons stroom die we opwekken uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. We werken toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn. U kunt bij ons uw eigen energieproduct samenstellen. Zo duurzaam als u zelf wilt.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Interessant artikel?