Duurzame energie voor de glastuinbouw

Voor uw gewassen heeft u dagelijks veel energie nodig. Door hier slim mee om te gaan kunt u niet alleen besparen op uw energiekosten, maar ook uw CO₂-uitstoot verminderen. Onze experts gaan hierover graag met u in gesprek. Zij weten wat er speelt in de agrarische sector en delen hun kennis met u.

Slim handelen in energie

Controle over uw energiekosten

Omdat u voor uw gewassen veel energie nodig heeft, is het extra belangrijk om controle te hebben over uw energiekosten. Daar hebben we een slimme oplossing voor. Met ons handelsplatform kunt u uw energie gespreid inkopen tegen marktprijzen. Daarmee spreidt u de risico's en kunt u inspelen op gunstige marktontwikkelingen.

Bekijk ook de video waarin we u alles verder uitleggen.

Hoe u de juiste strategie kiest

We helpen u de juiste strategie te bepalen en de manier van energie-inkoop te kiezen die bij u en uw bedrijf past. Hiervoor zetten we vier energieproducten voor u op een rij. In het artikel 'Slim energie inkopen doet u zo' geven we u tips voor de juiste strategie bij het inkoopproces.

Geen 'one size fits all'

Lex Woldringh

"Energie inkopen is geen kwestie van one size fits all. Zeker niet bij tuinders."

 

Lex Woldringh, Energie specialist Vattenfall Zakelijke Markt

Meer weten over onze aanpak?
Neem dan contact op met één van de energie specialisten uit het Agri-team via 020 892 00 75 (van 9.00 tot 17.00 uur).

Zelf online energie inkopen: zo werkt het

Met SplitOnline regelt u zelf uw zakelijke energie-inkoop eenvoudig, veilig en overzichtelijk via ons online handelsplatform. Inkopen doet u tegen marktprijzen, op basis van inkoopblokken. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen wij graag uit in deze video.

Op weg naar een fossielvrije kas

In het Klimaatakkoord van Parijs staat dat de opwarming van de aarde in 2050 beperkt moet worden tot maximaal 2 graden. Is uw kas of teelt in de toekomst climate-proof? Bekijk onze infographic en u ziet direct welke stappen u de komende jaren kunt zetten richting een fossielvrije kas.

Bekijk de infographic

Duurzame glastuinbouw

We werken met z'n allen toe naar een schonere wereld. Ter bevordering van duurzame glastuinbouw heeft de sector met de overheid een afspraak gemaakt over de totale CO2-uitstoot van de bedrijven: het 'CO2-sectorsysteem'. Samen met u kijken we graag wat dat betekent voor uw bedrijf en adviseren u over duurzame glastuinbouw, subsidies en de voordelige tarieven energiebelasting voor de tuinbouw.

Meer weten? Bel 020 892 00 75 of stel ons uw vraag. 

Stel uw vraag

Ook slim inkopen en verduurzamen? Kijk hoe andere tuinders dat doen

  • Maarel Orchids bespaart door slimme in- en verkoop van energie

    Lees verder
  • Grip op de energiekosten bij Van Wordragen Flowers

    Lees verder
  • Duijvestijn Tomaten verwarmt de kassen met aardwarmte

    Lees verder