The Seaweed Company is een Klimaatondernemer

The Seaweed Company is een Klimaatondernemer

Joost Wouters van The Seaweed Company is een Klimaatondernemer. Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als bedreiging zien, maar als een kans. Met zijn eigen bedrijf wil hij zeewier op grote schaal beschikbaar maken. Weten hoe? Bekijk de video.

"Elke ondernemer zou zich moeten afvragen: dat wat ik doe, draagt dat bij aan een leefbare toekomst?"

Joost Wouters, oprichter The Seaweed Company

Van colaverkoper tot zeewierproducent

Zeewier werd zijn heilige graal

Ooit zat Joost in de directie van een grote frisdrankfabrikant. Joost was net vader geworden en was volop bezig met marketingplannen om kinderen zoveel mogelijk cola te laten drinken. Hij dacht: is dít wat ik wil doen? Joost nam ontslag en begon zijn eigen adviesbureau om bedrijven te adviseren over duurzaamheid. Na vijftien jaar ontdekte hij zijn heilige graal: zeewier.

CO2-uitstoot reduceren met zeewier
Zeewier is de snelst groeiende biomassa in de wereld met veel waardevolle toepassingen die CO2-uitstoot kunnen reduceren. Zonder bij de productie land, vers water of mest te hoeven gebruiken. Zeewier kan gebruikt worden voor voeding, farmaceutische toepassingen en als biomassa. Maar zeewier wordt nog niet grootschalig toegepast, omdat het niet in grote volumes beschikbaar is. Daar zag Joost een kans.

Demonstratieproject
Met The Seaweed Company wil hij zeewier op grote schaal beschikbaar maken. Joost stortte zich volop in de mogelijkheden van zeewier en schoolde zichzelf om tot zeewierboer. We ontmoeten Joost aan de kust in Scheveningen, waar hij binnenkort een demonstratieproject bouwt. Na een eerste testfarm in Ierland breidt hij uit naar Nederland.

Van colaverkoper tot zeewierproducent

Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Binnen Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is onze stip aan de horizon. Een hele uitdaging. Toch kan het. Als we het samen doen. Met onze klanten en partners in de industrie-, transport- en de vastgoed sector.

Wij geloven namelijk dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen ondernemen.

Werken aan een fossielvrij leven
Word ook een Klimaatondernemer

Word ook een Klimaatondernemer

Wij helpen u graag een Klimaat­ondernemer te worden. Een eerste stap is het verduurzamen van uw bedrijf door uw energieverbruik te verlagen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Kies uw energie-advies pakket en start met besparen.

Zelf aan de slag met verduurzamen