GVB is een echte Klimaatondernemer

Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als een bedreiging zien, maar als een kans. Bij GVB zijn ze echte Klimaatondernemers, want GVB heeft zich tot doel gesteld om in 2025 klimaatneutraal te zijn.

Een uitdagende ambitie: een hele stad met uitstootvrij vervoer

GVB is dé openbaar vervoerder van Amsterdam. Van de Noord/Zuidlijn tot aan het bus- en tramvervoer door de stad en ook de veerpont over het IJ. Elke dag worden er maar liefst 875.000 mensen vervoerd. Om dit mogelijk te maken verbruikt GVB net zoveel energie als 45.000 huishoudens. En dat getal zal, met een groeiende stad, de komende jaren alleen maar verder oplopen.

In 2025 klimaatneutraal zijn

GVB heeft de uitdaging opgepakt om Amsterdam ook in de toekomst leefbaar te houden en heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om verduurzaming. Zo zijn de eerste elektrische bussen besteld en wordt er bij de metro volop getest met de nieuwste innovaties op het gebied van remenergie. Maar niet alleen het vervoer, ook de gebouwen worden aangepakt. Alles met het uiteindelijke doel: in 2025 klimaatneutraal zijn.

Vattenfall als nieuwe energieleverancier

Vanaf 1 januari 2019 is Vattenfall de nieuwe energieleverancier van GVB. De duurzame energie komt 100 procent uit eigen land. Daarnaast wordt er extra duurzame opwekcapaciteit gerealiseerd om in de energiebehoefte van GVB te voorzien.

Ecologische voetdruk verkleinen

Samen met Talitha Koek, Manager MVO bij GVB, maken we in de video een rondje door Amsterdam en krijgen we inzicht in de manier waarop één van de grootste ondernemingen van Amsterdam stappen zet om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bekijk de video over GVB

Onze overstap van dieselbussen naar elektrische bussen gaat 80.000 ton aan CO2-reductie per jaar opleveren.

Talitha Koek
Manager Corporate Communicatie en MVO, GVB

Ontdek de andere Klimaatondernemers

Er zijn meer Klimaatondernemers die het veranderende klimaat als een kans zien. Bekijk de verhalen achter deze bedrijven en ondernemers.  

Johannes Alderse Baas, oprichter DutchFiets

Samen naar een fossielvrije toekomst

Ontdek wat DutchFiets voor het klimaat doet.

Bekijk wat DutchFiets doet

Joost, oprichter The Seaweed Company

CO2-uitstoot reduceren met zeewier

Ontdek wat het zeewier van The Seaweed Company zo duurzaam maakt.

Bekijk wat Seaweed doet

Ruud Zanders, Oprichter Kipster

Eerste klimaatneutrale ei ter wereld

Ontdek wat de kippen en eieren van Kipster zo duurzaam maakt.

Bekijk wat Kipster doet

Word ook Klimaatondernemer

Vattenfall zet zich in voor 100% fossielvrije energie. We geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren aan de missie om binnen één generatie fossielvrij te leven. En daar helpen wij u graag bij.

Word Klimaatondernemer

Fossielvrij leven binnen één generatie

Binnen Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is onze stip aan de horizon. Een hele uitdaging. Toch kan het. Als we het samen doen. Met onze klanten en partners in de industrie-, transport- en de vastgoed sector.

Wij geloven namelijk dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen ondernemen.

Werken aan een fossielvrij leven

Naar een fossielvrije toekomst

Ook verduurzamen en besparen? Onze experts helpen u op weg

Wilt u weten wat u kunt doen en wat de laatste ontwikkelingen zijn? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Of bel ons op 088 098 56 50 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

U kunt ook direct een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak een afspraak

Aan de slag met besparen en verduurzamen

In 5 stappen uw CO₂ reduceren

In 5 stappen naar een energieneutraal kantoorgebouw

Download de whitepaper

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Download de whitepaper

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

Download de whitepaper