GVB is een echte Klimaatondernemer

GVB is een echte Klimaatondernemer

Bij GVB werken echte Klimaatondernemers. De Amsterdamse vervoersmaatschappij wil namelijk voor 2025 klimaatneutraal zijn. Benieuwd hoe ze dat aanpakken? Bekijk de video.

"Onze overstap van dieselbussen naar elektrische bussen gaat 80.000 ton aan CO2-reductie per jaar opleveren."

Talitha Koek, Manager Corporate Communicatie en MVO, GVB

Een uitdagende ambitie: een hele stad met uitstootvrij vervoer

Dé openbaar vervoerder van Amsterdam

GVB is dé openbaar vervoerder van Amsterdam. Van de Noord/Zuidlijn tot aan het bus- en tramvervoer door de stad en ook de veerpont over het IJ. Elke dag worden er maar liefst 875.000 mensen vervoerd. Om dit mogelijk te maken verbruikt GVB net zoveel energie als 45.000 huishoudens. En dat getal zal, met een groeiende stad, de komende jaren alleen maar verder oplopen.

In 2025 klimaatneutraal zijn
GVB heeft de uitdaging opgepakt om Amsterdam ook in de toekomst leefbaar te houden en heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om verduurzaming. Zo zijn de eerste elektrische bussen besteld en wordt er bij de metro volop getest met de nieuwste innovaties op het gebied van remenergie. Maar niet alleen het vervoer, ook de gebouwen worden aangepakt. Alles met het uiteindelijke doel: in 2025 klimaatneutraal zijn.

Ecologische voetdruk verkleinen
Samen met Talitha Koek, Manager MVO bij GVB, maken we in de video een rondje door Amsterdam en krijgen we inzicht in de manier waarop één van de grootste ondernemingen van Amsterdam stappen zet om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

Vattenfall als nieuwe energieleverancier

Vanaf 1 januari 2019 is Vattenfall de nieuwe energieleverancier van GVB. De duurzame energie komt 100 procent uit eigen land. Daarnaast wordt er extra duurzame opwekcapaciteit gerealiseerd om in de energiebehoefte van GVB te voorzien. Lees meer over deze samenwerking

Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Binnen Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is onze stip aan de horizon. Een hele uitdaging. Toch kan het. Als we het samen doen. Met onze klanten en partners in de industrie-, transport- en de vastgoed sector.

Wij geloven namelijk dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen ondernemen.

Werken aan een fossielvrij leven
Word ook een Klimaatondernemer

Word ook een Klimaatondernemer

Wij helpen u graag een Klimaat­ondernemer te worden. Een eerste stap is het verduurzamen van uw bedrijf door uw energieverbruik te verlagen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Kies uw energie-advies pakket en start met besparen.

Zelf aan de slag met verduurzamen