DutchFiets is een Klimaatondernemer

Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als bedreiging zien, maar als een kans. Johannes Alderse Baas van DutchFiets is zo’n Klimaatondernemer. Met zijn eigen bedrijf ontwikkelt hij fietsen die volledig recyclebaar zijn.

Een traditioneel oer-Hollands vervoersmiddel: maar nu circulair!

Een circulaire fiets

Johannes had altijd al iets met fietsen, zijn opa was fietsenmaker. Tijdens zijn studie werktuigbouwkunde bedacht hij zelf een fiets. Geen gewone fiets, want gewone fietsen zijn er al. Heel veel zelfs. Te veel misschien wel. Daarom bedacht Johannes een circulaire fiets van recyclebaar kunststof. Een fiets die nooit eindigt als afval, maar altijd gerecycled kan worden. De DutchFiets was geboren.

Samen naar een fossielvrije toekomst

Een idee is één, een onderneming starten is twee. In 2016 begon Johannes een crowdfundingcampagne om de eerste fietsen geproduceerd te krijgen. Dat lukte, en zorgde meteen voor ondernemersstress: maak maar ‘even’ 100 fietsen.

Johannes werkt samen met zijn broertje aan de recyclebare fietsen. We gaan langs bij de broers en kijken hoe iemand van een student met een goed idee een Klimaatondernemer wordt. Er moeten nogal wat duurzame keuzes gemaakt worden. Wat DutchFiets bijdraagt aan een fossielvrije toekomst ziet u in de video.

Bekijk de video over DutchFiets

Of kijk op de website van DutchFiets

Johannes van Dutchfiets is een Klimaatondernemer

Ik denk dat het normaal wordt dat bedrijven verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen afval en hier iets nieuws mee gaan doen.

Johannes Alderse Baas
Oprichter DutchFiets

Ontdek de andere Klimaatondernemers

Er zijn meer Klimaatondernemers die het veranderende klimaat als een kans zien. Bekijk de verhalen achter deze bedrijven en ondernemers.  

Talitha Koek, Manager MVO bij GVB

Een hele stad met uitstootvrij vervoer

Ontdek wat GVB in Amsterdam aan duurzame maatregelen treft. 

Bekijk wat het GVB doet

Joost, oprichter The Seaweed Company

CO2-uitstoot reduceren met zeewier

Ontdek wat het zeewier van The Seaweed Company zo duurzaam maakt.

Bekijk wat Seaweed doet

Ruud Zanders, Oprichter Kipster

Eerste klimaatneutrale ei ter wereld

Ontdek wat de kippen en eieren van Kipster zo duurzaam maakt.

Bekijk wat Kipster doet

Word ook Klimaatondernemer

Vattenfall zet zich in voor 100% fossielvrije energie. We geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren aan de missie om binnen één generatie fossielvrij te leven. En daar helpen wij u graag bij.

Word Klimaatondernemer

Fossielvrij leven binnen één generatie

Binnen Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is onze stip aan de horizon. Een hele uitdaging. Toch kan het. Als we het samen doen. Met onze klanten en partners in de industrie-, transport- en de vastgoed sector.

Wij geloven namelijk dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen ondernemen.

Werken aan een fossielvrij leven

Naar een fossielvrije toekomst

Ook verduurzamen en besparen? Onze experts helpen u op weg

Wilt u weten wat u kunt doen en wat de laatste ontwikkelingen zijn? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Of bel ons op 088 098 56 50 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

U kunt ook direct een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak een afspraak

Aan de slag met besparen en verduurzamen

In 5 stappen uw CO₂ reduceren

In 5 stappen naar een energieneutraal kantoorgebouw

Download de whitepaper

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Download de whitepaper

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

Download de whitepaper