DutchFiets is een Klimaatondernemer

DutchFiets is een Klimaatondernemer

Johannes Alderse Baas van DutchFiets is een Klimaatondernemer. Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als bedreiging zien, maar als een kans. Met zijn eigen bedrijf ontwikkelt Johannes fietsen die volledig recyclebaar zijn. Weten hoe? Bekijk de video.

"Ik denk dat het normaal wordt dat bedrijven verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen afval en hier iets nieuws mee gaan doen."

Johannes Alderse Baas, oprichter DutchFiets

Een traditioneel oer-Hollands vervoersmiddel: maar nu circulair!

Een circulaire fiets

Johannes had altijd al iets met fietsen, zijn opa was fietsenmaker. Tijdens zijn studie werktuigbouwkunde bedacht hij zelf een fiets. Geen gewone fiets, want gewone fietsen zijn er al. Heel veel zelfs. Te veel misschien wel. Daarom bedacht Johannes een circulaire fiets van recyclebaar kunststof. Een fiets die nooit eindigt als afval, maar altijd gerecycled kan worden. De DutchFiets was geboren.

Een idee is één, een onderneming starten is twee. In 2016 begon Johannes een crowdfundingcampagne om de eerste fietsen geproduceerd te krijgen. Dat lukte, en zorgde meteen voor ondernemersstress: maak maar ‘even’ 100 fietsen.

Johannes werkt samen met zijn broertje aan de recyclebare fietsen. We gaan langs bij de broers en kijken hoe iemand van een student met een goed idee een Klimaatondernemer wordt. Er moeten nogal wat duurzame keuzes gemaakt worden. Wat DutchFiets bijdraagt aan een fossielvrije toekomst ziet u in de video.

Samen naar een fossielvrije toekomst

Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Binnen Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is onze stip aan de horizon. Een hele uitdaging. Toch kan het. Als we het samen doen. Met onze klanten en partners in de industrie-, transport- en de vastgoed sector.

Wij geloven namelijk dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen ondernemen.

Werken aan een fossielvrij leven
Word ook een Klimaatondernemer

Word ook een Klimaatondernemer

Wij helpen u graag een Klimaat­ondernemer te worden. Een eerste stap is het verduurzamen van uw bedrijf door uw energieverbruik te verlagen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Kies uw energie-advies pakket en start met besparen.

Zelf aan de slag met verduurzamen