Duurzaam vastgoed, de eerste stappen kunt u vandaag al zetten
  • Duurzaam vastgoed: de eerste stappen kunt u vandaag al zetten

    Staat duurzaam vastgoed ook al hoog op uw agenda? De tijd dringt, want met de voorgestelde emissiereductie van 49% in 2030 krijgt u als vastgoedbeheerder met steeds meer regels, en tegelijk ook met kansen, te maken. We zorgen dat u weet welke concrete maatregelen u kunt nemen en welke besparingsmogelijkheden u heeft, zodat u weloverwogen de eerste stappen naar duurzaam vastgoed zet.

Samen op weg naar 'Paris Proof'

Samen bereiken we meer

100% fossielvrij binnen één generatie, dat is onze ambitie. Dat doen we door onze wind- en zonneparken flink uit te breiden en tegelijk onze fossiele opwek af te bouwen. Zo dragen we maximaal bij aan de Europa’s doelstellingen voor 2030.

Maar samen bereiken we meer. Daarom slaan we de handen ineen met andere organisaties, zoals Dutch Green Building Council. Een organisatie die als missie heeft de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen. Dat stelt ons nog beter in staat om u te helpen bij het uitvoeren van het Deltaplan Duurzame Renovatie & Bebouwing, waarmee u uw vastgoed stap-voor-stap Paris Proof maakt.

Weten hoe u uw vastgoed Paris Proof maakt? Bel ons op 088 098 56 50

Paris proof partner Dutch Green Building Council

paris-proof-partner-dgbc.png

Themapartners_ParisProof.png

Zet ook de eerste stap naar een energieneutraal kantoor

Een volledig duurzaam kantoor in 2030

Nederland heeft flinke ambities op het gebied van verduurzaming. Vanuit verschillende wet- en regelgeving zijn wettelijke eisen vastgelegd om duurzaam te bouwen en bestaand vastgoed te vergroenen. Het verduurzamen van vastgoed is dus niet meer vrijblijvend. Uiteindelijk moeten alle maatregelen leiden tot een energieneutraal gebouwde omgeving en bent ook u verplicht toe te werken naar een duurzaam kantoor.

Energieneutraal, een mooie ambitie die wij graag onderstrepen. Binnen één generatie fossielvrij: daar gaan we voor!

Whitepaper: in 5 stappen naar een energieneutraal gebouw

Als koploper in de energietransitie werken we graag samen met u in vijf stappen toe naar een volledig duurzaam kantoor in 2030. In deze whitepaper leest u hoe u in 5 stappen kunt toewerken naar een energieneutraal kantoorgebouw.

Investeren in duurzaamheid op uw kantoor? Zorg voor inzicht

Medewerker van de Zakelijke Markt voor persoonlijk advies | Vattenfall Zakelijke Markt

Advies over energiebesparing voor uw bedrijf?

Wilt u direct persoonlijk advies over uw bedrijf? Bel dan 020 892 00 75 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Of maak een afspraak met één van onze energie-experts.

Maak een afspraak

Financieren van verduurzaming van vastgoed

Investeren in verduurzaming

Een energieneutraal kantoor levert niet alleen financiële besparingen op door het verminderde energieverbruik, maar creëert ook waarde door een gezondere werkomgeving, productievere werknemers, betere verhuurbaarheid en bovenal een hogere marktwaarde. Om verduurzaming van vastgoed te realiseren is een investering vereist.

Gelukkig zijn er allerlei regelingen die het verduurzamen van gebouwen financieel aantrekkelijker maken. Zo kunt u met SDE+ subsidie sneller uw zonnepanelen terugverdienen en kunt u de kosten voor investeringen in energiezuinige technieken aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Slim financieren

In 2023 moeten alle Nederlandse kantoorgebouwen minimaal over energielabel C beschikken. Of u nu wilt investeren in het zelf opwekken van energie met zonnepanelen of op kleinere schaal duurzame maatregelen wilt nemen, zoals ledverlichting of isolatie: er is altijd een subsidie, regeling of fiscaal voordeel om u tegemoet te komen. 

Deze whitepaper helpt u bij het maken van een interessante business case voor de verduurzaming van uw vastgoed.

Ook interessant voor u?