Duurzaam vastgoed: de eerste stappen kunt u vandaag al zetten

Staat duurzaam vastgoed ook al hoog op uw agenda? De tijd dringt, want met de voorgestelde emissiereductie van 49% in 2030 krijgt u als vastgoedbeheerder met steeds meer regels, en tegelijk ook met kansen, te maken. We zorgen dat u weet welke concrete maatregelen u kunt nemen en welke besparingsmogelijkheden u heeft, zodat u weloverwogen de eerste stappen naar duurzaam vastgoed zet.

Een volledig duurzaam kantoor in 2030

Nederland heeft flinke ambities op het gebied van verduurzaming. In het Energieakkoord zijn wettelijke eisen vastgelegd om duurzaam te bouwen en bestaand vastgoed te vergroenen. Het verduurzamen van vastgoed is dus niet meer vrijblijvend. Uiteindelijk moeten alle maatregelen leiden tot een energieneutraal gebouwde omgeving en bent ook u verplicht toe te werken naar een duurzaam kantoor.

Samen 'Paris Proof'

100% fossielvrij binnen één generatie, dat is onze ambitie. Dat doen we door onze wind- en zonneparken flink uit te breiden en tegelijk onze fossiele opwek af te bouwen. Zo dragen we maximaal bij aan de Europa’s doelstellingen voor 2030.

Maar samen bereiken we meer. Daarom slaan we de handen ineen met andere organisaties, zoals DGBC. Dat stelt ons nog beter in staat om u te helpen bij het uitvoeren van het Deltaplan Duurzame Renovatie & Bebouwing, waarmee u uw vastgoed stap-voor-stap Paris Proof maakt.

Weten hoe u uw vastgoed Paris Proof maakt? Bel ons: 088 098 56 50

Paris proof partner DGBC

Zet ook de eerste stap naar een energieneutraal kantoor

Energieneutraal, een mooie ambitie die wij graag onderstrepen. Binnen één generatie fossielvrij: daar gaan we voor. Als koploper in de energietransitie werken we graag samen met u in vijf stappen toe naar een volledig duurzaam kantoor in 2030.

Een duurzaam kantoorgebouw in 5 stappen

  1. Zorg dat u zelf energie opwekt met zonnepanelen
  2. Plaats slimme laadpunten voor elektrisch vervoer
  3. Monitor en optimaliseer uw energieprestaties continu
  4. Gebruik lokale energiebronnen, zoals warmte en koude en windenergie
  5. Bespreek de mogelijkheden van flexibele energieopslag
Duurzaam kantoor

In 5 stappen naar een energieneutraal gebouw

Welke concrete maatregelen kunt u als bedrijf nemen om te verduurzamen? In deze whitepaper leest u hoe u in 5 stappen kunt toewerken naar een energieneutraal kantoorgebouw.

Download de whitepaper

Verplichtingen rondom verduurzamen van bestaand vastgoed

Kantoren met meer dan honderd vierkante meter totale vloeroppervlakte moeten in 2023 minimaal energielabel C hebben.

In 2030 is het streven om álle kantoren over te hebben op energielabel A. Op dit moment voldoet slechts de helft van alle gebouwen aan deze eis! Dit blijkt uit ons recente onderzoek 'Verduurzaming van commercieel vastgoed'

Nieuwbouw? Zorg dat uw kantoor aan de BENG-eisen voldoet

Al over een paar maanden, met ingang van 1 januari 2020, moet alle nieuwbouw bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voldoen aan de eisen voor 'bijna energieneutrale gebouwen' (BENG).

De overheid kijkt bij het verlenen van een bouwvergunning de maximale energiebehoefte, het primaire energiegebruik uit fossiele bronnen en het aandeel hernieuwbare energie.

Duurzaam vastgoed: slim naar energielabel C

In onze whitepaper 'Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C' laten we u zien welke relatief eenvoudige maatregelen u kunt nemen om op korte termijn te voldoen aan de energielabel C-verplichting.

Download de whitepaper

Investeren in duurzaamheid op uw kantoor? Zorg eerst voor inzicht

Om de juiste duurzame maatregelen te kiezen, heeft u eerst inzicht nodig in de status van al uw gebouwen. Met onze gratis DuurzaamheidsScan ziet u direct welke energielabels uw gebouwen nu hebben en welke besparingsmogelijkheden er zijn. Dat maakt een investering in duurzaamheid op uw kantoor gelijk concreet, zodat u weloverwogen de eerste stappen zet in het verduurzamen van uw vastgoed.

Ook vandaag starten met het verduurzamen van uw kantoor?

We bespreken graag met u welke duurzaamheidsmaatregelen u kunt nemen. We zijn er op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur voor al uw vragen over duurzaam vastgoed.

bel 088 098 56 50

Vraag gratis de DuurzaamheidsScan aan

5 argumenten om te kiezen voor zonnepanelen

Direct besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd uw bedrijfsvoering verduurzamen? Er zijn meer argumenten om zonnepanelen op uw bedrijfspand te installeren.

Verduurzaming vastgoed: inzicht in mogelijkheden met de DuurzaamheidsScan

Financieren van verduurzaming van vastgoed

Een energieneutraal kantoor levert niet alleen financiële besparingen op door het verminderde energieverbruik, maar creëert ook waarde door een gezondere werkomgeving, productievere werknemers, betere verhuurbaarheid en bovenal een hogere marktwaarde. Om verduurzaming van vastgoed te realiseren is een investering vereist.

Gelukkig zijn er allerlei regelingen die het verduurzamen van gebouwen financieel aantrekkelijker maken. Zo kunt u met SDE+ subsidie sneller uw zonnepanelen terugverdienen en kunt u de kosten voor investeringen in energiezuinige technieken aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Whitepaper Verduurzamen van vastgoed: slim financieren

Verduurzamen van vastgoed: slim financieren

Deze whitepaper helpt u bij het maken van een interessante business case voor de verduurzaming van uw vastgoed.

Download de whitepaper