De weg naar verduurzaming van bestaand vastgoed

Het verduurzamen van uw panden en de daarbij behorende duurzame opwek en structurele energiebesparing spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de waarde van uw vastgoed. Er zijn investeringen nodig. Als vastgoedeigenaar is het van belang om inzicht te hebben in de investeringen en het rendement dat het u oplevert.

Onze duurzame energieoplossingen

Concrete maatregelen voor eigenaren

Wij brengen de duurzaamheid van uw vastgoed in kaart en identificeren de duurzame energieoplossingen en het potentiële rendement hiervan voor uw vastgoed. Dit resulteert in een plan van aanpak met een concrete businesscase voor het toepassen van duurzame oplossingen op uw vastgoed. Hiermee heeft u de bewijsvoering om uw investeringen te rechtvaardigen. 

Bij het identificeren van de duurzame energieoplossingen kunt u denken aan:

Oplaadnetwerk

Wij bieden simpele en slimme laadoplossingen voor eigenaren van elektrische auto’s en voor bedrijven die hun medewerkers, huurders en bezoekers de mogelijkheid willen bieden hun elektrische auto op te laden. Samen met onze partners hebben we één van Europa's grootste oplaadnetwerken gebouwd: InCharge. Het netwerk is actief in Nederland, Duitsland en Zweden en zal naar meer markten worden uitgebreid.

Om een doorbraak van elektrische auto's te bereiken, is een uitbreiding van het aantal oplaadstations noodzakelijk. Wij zijn bij verschillende projecten betrokken die hieraan bijdragen. Zo hebben wij in Nederland een overeenkomst gesloten met McDonald’s om 168 snellaadpalen te plaatsen met elk 2 snellaadpunten op alle locaties van McDonald’s met een McDrive. 

Achmea kiest voor energieneutrale kantoorpanden

Energieneutrale kantoorpanden, het is een van de doelen die Achmea zich gesteld heeft voor de toekomst. Een pittige uitdaging waar de organisatie zich graag in vastbijt. 

Bekijk de uitdaging van Achmea
5 manieren om de verduurzaming van vastgoed te financieren

Vijf manieren om de verduurzaming van vastgoed te financieren

De verplichting vanuit de overheid om energielabel C te realiseren brengt ook aantrekkelijke fiscale voordelen, relevante subsidies en gunstige regelingen met zich mee. Bekijk de 5 manieren waarop u het verduurzamen van uw vastgoed kunt financieren.

Ook interessant voor vastgoedeigenaren