De weg naar het versneld verduurzamen van uw panden

Voor het versneld verduurzamen van uw (kantoor)panden hebben wij onze duurzame oplossingen voor u op een rij gezet. Zo leest u hoe u met stadsverwarming gebruikmaakt van ons warmtenet. En ziet u hoe woningcorporaties zoals Wassenaarsche Bouwstichting, Rijnhart Wonen, Woonbron, Woonstad Rotterdam en Domijn dit aanpakken.

 

Een belangrijk onderdeel van betaalbaar verhuren is het vereenvoudigen van uw administratie. In Mijn Vattenfall Zakelijk bekijkt u alle details van uw lopende contract en meldt u eenvoudig leegstand af.

Onze duurzame energieoplossingen

Bewijs voor duurzame investeringen

Wij brengen de duurzaamheid van uw vastgoed in kaart en identificeren de duurzame energieoplossingen en het potentiële rendement hiervan voor uw vastgoed. Dit resulteert in een plan van aanpak met een concrete businesscase voor het toepassen van duurzame oplossingen op uw vastgoed. Hiermee heeft u de bewijsvoering om uw investeringen te rechtvaardigen. 

Bij het identificeren van de duurzame energieoplossingen kunt u denken aan:

Stadswarmte als alternatief voor gas

Stadsverwarming wordt vaak geproduceerd in combinatie met elektriciteit, wat de invloed op het milieu beperkt. Met stadsverwarming gebruikt u namelijk geen eigen gasketels voor het verwarmen van uw panden. U bent direct aangesloten op ons warmtenet. Daarmee bent u verzekerd van een zeer betrouwbare warmtevoorziening en draagt u bij aan een schonere toekomst.

Fossielvrije elektriciteit om Amsterdam te verwarmen

Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende warmtevraag in de regio Amsterdam ontwikkelen we op onze productielocatie in Diemen een elektrische boiler (E-boiler). Deze grote ‘waterkoker’ van 150 MW gaat straks fossielvrije elektriciteit gebruiken om water te verwarmen voor het stadswarmtenet van Amsterdam-Zuid en -Oost, Almere en Diemen. Lees meer over dit project.

Koplopers in de verduurzaming van de vastgoedsector

Video: Twee woningcorporaties over slim en efficiënt verduurzamen

Video Vastgoed

We hebben achter de schermen meegekeken bij twee woning­corporaties die het duurzaam ondernemen écht in de vingers hebben. En die het verduurzamen van woningen – en hun eigen kantoren – niet als een bedreiging zien, maar als een kans. Wassenaarsche Bouwstichting en Rijnhart Wonen zijn echte Klimaatondernemers. Wat is hun strategie? Voor welke maatregelen hebben ze gekozen? En hoe zorgen ze ervoor dat ze zo kosteneffectief mogelijk te werk gaan?

Video: Woonbron en Woonstad Rotterdam verduurzamen hun vastgoed

Video Warmte

In Rotterdam wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van vastgoed. Bekijk hoe woningbouwcorporaties Woonbron en Woonstad Rotterdam stappen hebben genomen met stadswarmte en andere duurzaamheids­maatregelen. Echte klimaatondernemers die de energietransitie niet als bedreiging zien, maar juist als kans.

Podcast: Wat is de beste strategie om mijn vastgoed te verduurzamen?

Podcast Vastgoed

In onze podcast ‘Klimaat­ondernemers aan het woord’ gaan we verder de diepte in bij het beantwoorden van de vraag: ik moet mijn vastgoed verduurzamen, maar wat is de beste strategie? We praten hierover met Piet van den Bout, projectontwikkelaar van Wassenaarsche Bouwstichting en Michael Tijssen, projectleider van Rijnhart Wonen. Ook krijgen we tips en adviezen van tafelgast Arjan Bunnik, duurzaam­heids­manager Vastgoed bij Vattenfall.

Domijn wil in 2050 CO₂-neutraal zijn

Bij woningcorporatie Domijn staat duurzaamheid op één. Niet alleen voor de toekomst van de aarde, maar ook met als doel het energieverbruik te verminderen om zo de woonlasten van haar huurders laag te houden. Dit is wel zo prettig voor huurders in de sociale sector.

Bekijk de uitdaging van Domijn

Wekt u al zelf zonne-energie op?

Met zonnepanelen bent u zelfvoorzienend en kunt u uw energie delen. Bovendien draagt u zo bij aan de energietransitie. U leest in deze whitepaper hoe u met zonnepanelen kunt verduurzamen en besparen.

Download de whitepaper

Een flexibel zakelijk contract bij tijdelijke leegstand

Leegstandbeheer regelt u graag zelf. Dat begrijpen we en daarom zorgen we dat u tijdelijke leegstand gemakkelijk online aan ons doorgeeft met onze online leegstand service. Beheert u ook leegstand van woningen en panden met een kleinverbruikaansluiting? Dan krijgt u bij ons als zakelijke klant gratis toegang.

Ook interessant voor woningcorporaties