1. Grootzakelijk
  2. Steeds duurzamer

Steeds duurzamer op weg naar een fossielvrij leven

Het is de ambitie van Vattenfall om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. Daaraan werken wij elke dag hard en zoeken we voortdurend naar innovatieve manieren om energie te besparen en meer duurzame energie op te wekken.

 

En dat is nodig ook. Want in het Klimaatakkoord van Parijs is vastgelegd dat alles op alles gezet moet worden om een verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat betekent dat ook de CO₂-uitstoot van bedrijven flink beperkt moet worden. En daar neem wij graag een leidende rol in.

Een duurzaam energiebedrijf, nu en in de toekomst

Duurzame activiteiten

duurzame activiteiten

Als energiebedrijf willen en kunnen we een grote bijdrage leveren aan de energietransitie. Zo investeren we volop in een duurzame energievoorziening, zoals windparken, zonne-energie en batterijtechnologie. En lopen we voorop in elektrisch vervoer.

Duurzame oplossingen

duurzame oplossingen

Met ons kunt u op verschillende manieren voor uw bedrijf invulling geven aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door zonnepanelen en elektrische laadpalen te plaatsen. Of door stadsverwarming, gebouwkoeling of windenergie af te nemen. 

Onze branchekennis helpt u vooruit

Succesvol ondernemen begint bij kennis van uw bedrijfsvoering en van de markt waarin u actief bent. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u bij het besparen op uw energiekosten en het verduurzamen van uw organisatie. Bekijk onze sector oplossingen.

Onze klanten vertellen hoe zij verduurzamen

Wilt u weten hoe andere bedrijven duurzaam ondernemen? We inspireren u graag met de succesverhalen van onze klanten. Zo vertelt Bart-Jan Lijnkamp, directielid van Achmea, bijvoorbeeld over de pittige uitdaging van energieneutrale kantoorpanden.

Lees de succesverhalen

Word ook een Klimaatondernemer

Word ook een Klimaatondernemer

Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als een bedreiging maar als kans zien. Binnen een inspirerende videoserie zoeken wij deze vindingrijke ondernemers op! We zien hoe zij erin slagen om succesvol te ondernemen én hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Fossielvrij leven binnen één generatie

wij zijn vattenfall

In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan één duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is een flinke ambitie. Toch kan het, als we het samen doen. Met onze klanten en onze partners. Te beginnen met onszelf.

Meer weten over het verduurzamen van uw bedrijf?

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 18.00 uur)

Stroometiket 2019

In het stroometiket van 2019 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2019

Gouden status voor Vattenfall

Na de eerste keer in 2018, heeft Vattenfall in 2019 opnieuw de gold rating van EcoVadis ontvangen. 

De gold rating betekent dat Vattenfall in alle categorieën bij de top 1% van leveranciers staat die door EcoVadis zijn geëvalueerd (40.000 leveranciers) en bij de top 3% in de categorie Elektriciteit, Gas, Stoom en Airconditioning behoort.