1. Grootzakelijk
  2. Steeds duurzamer
  • Steeds duurzamer

    Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame energie. En niet zomaar, want wereldwijd is er in het klimaatakkoord vastgelegd dat het nodig is om alles op alles te zetten om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat betekent dat de CO₂-uitstoot van bedrijven flink beperkt moet worden en daar nemen wij een actieve rol in.

Een duurzaam energiebedrijf, nu en in de toekomst

Duurzaamheid zit in ons DNA. Niet verrassend, want dit is ook de integrale strategie van ons moederbedrijf Vattenfall. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om energie te besparen en meer duurzame energie op te wekken. Zo zorgen we ervoor dat u invulling kunt geven aan duurzaamheid met een oplossing die past bij uw bedrijf.

Duurzame activiteiten

duurzame activiteiten

Als energiebedrijf willen en kunnen we een grote bijdrage leveren aan de energietransitie. Zo investeren we volop in een duurzame energievoorziening, zoals windparken, zonne-energie en batterijtechnologie. En lopen we voorop in elektrisch vervoer.

Duurzame oplossingen

duurzame oplossingen

Met ons kunt u op verschillende manieren voor uw bedrijf invulling geven aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door zonnepanelen en elektrische laadpalen te plaatsen. Of door stadsverwarming of windenergie af te nemen.

Onze branchekennis helpt u vooruit

Succesvol ondernemen begint bij kennis van uw bedrijfsvoering en van de markt waarin u actief bent. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u bij het besparen op uw energiekosten en het verduurzamen van uw organisatie. Bekijk onze sector oplossingen.

Onze klanten vertellen hoe zij verduurzamen

Wilt u weten hoe andere bedrijven duurzaam ondernemen? We inspireren u graag met de succesverhalen van onze klanten. Zo vertelt Bart-Jan Lijnkamp, directielid van Achmea, bijvoorbeeld over de pittige uitdaging van energieneutrale kantoorpanden.

Lees de succesverhalen

In één generatie fossielvrij leven

In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Frankrijk en Noorwegen werken we met 20.000 collega’s aan één duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is een flinke ambitie. Toch kan het, als we het samen doen. Met onze klanten en onze partners. Te beginnen met onszelf. Bekijk hoe wij dit doen

Meer weten over het verduurzamen van uw bedrijf?

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 18.00 uur)

Stroometiket 2019

In het stroometiket ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt in 2019. En wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is.

(Klik op het plaatje voor een vergrote versie).

Gouden status voor Vattenfall

Vattenfall heeft in 2019 opnieuw de gold rating van EcoVadis ontvangen. EcoVadis beheert het online platform dat Supplier Sustainability Ratings toekent aan leveranciers.

De gold rating betekent dat Vattenfall in alle categorieën bij de top 1% van leveranciers staat die door EcoVadis zijn geëvalueerd (40.000 leveranciers) en bij de top 3% in de categorie Elektriciteit, Gas, Stoom en Airconditioning behoort.