1. Grootzakelijk
  2. Steeds duurzamer

Steeds duurzamer op weg naar fossielvrij leven

Het is de ambitie van Vattenfall om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. Daaraan werken wij elke dag hard en zoeken we voortdurend naar innovatieve manieren om energie te besparen en meer duurzame energie op te wekken.

 

En dat is nodig ook. Want in het Klimaatakkoord van Parijs is vastgelegd dat alles op alles gezet moet worden om een verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat betekent dat ook de CO₂-uitstoot van bedrijven flink beperkt moet worden. En daar neem wij graag een leidende rol in.

Een duurzaam energie­bedrijf, nu en in de toekomst

Wij geloven dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om duurzamer te kunnen ondernemen.

Vattenfall opnieuw erkend voor voortrekkersrol in klimaatverandering

Wederom hoogste score voor klimaatinspanningen

Voor het tweede jaar op rij heeft de non-profitorganisatie voor milieutransparantie Carbon Disclosure Project (CDP) de hoogste score, “A”, aan Vattenfall toegekend voor zijn klimaatinspanningen. Meer dan 9.600 bedrijven wereldwijd zijn beoordeeld en slechts 3 procent, dat zijn 270 bedrijven, hebben de hoogste score gekregen.

We ontvingen deze erkenning voor de maatregelen om de uitstoot te beperken, klimaatrisico’s te verkleinen en de koolstofarme economie te ontwikkelen. De jaarlijkse openbaarmaking door het CDP van milieuprestaties en het beoordelingsproces wordt algemeen erkend als de gouden standaard voor milieutransparantie door bedrijven. 

Transparantie is belangrijk

CDP past een gedetailleerde en onafhankelijke methode toe om alle bedrijven te beoordelen. Zo past zij een score van A tot D toe voor de volledigheid van de openbaarmaking, het bewustzijn en beheer van milieurisico’s en het aantonen van best practices in verband met milieuleiderschap, zoals het stellen van ambitieuze en zinvolle doelen.

Hier houdt het voor ons niet op

"Onze notering op de A-lijst van het CDP weerspiegelt dat we uitvoering geven aan onze ambitie om leven zonder fossiele brandstoffen binnen één generatie mogelijk te maken. En daar houdt het voor ons niet op, we verhogen onze klimaatambities voortdurend en we ondersteunen onze klanten en partners bij het decarboniseren in lijn met de klimaatwetenschap”, aldus Anna Borg, voorzitter en CEO van Vattenfall.


Anna Borg, voorzitter en CEO van Vattenfall

Ook onze branchekennis helpt u vooruit

Succesvol ondernemen begint bij kennis van uw bedrijfsvoering en van de markt waarin u actief bent. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u bij het besparen op uw energiekosten en het verduurzamen van uw organisatie. Bekijk onze sector oplossingen.

Onze klanten vertellen hoe zij verduurzamen

Wilt u weten hoe andere bedrijven duurzaam ondernemen? We inspireren u graag met de succesverhalen van onze klanten. Zo vertelt Bart-Jan Lijnkamp, directielid van Achmea, bijvoorbeeld over de pittige uitdaging van energieneutrale kantoorpanden.

Lees de succesverhalen

Wij helpen u graag met het verduurzamen van uw bedrijf

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 088 098 56 50 (van 08.30 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2020

In het stroometiket van 2020 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2020

Platinum status voor Vattenfall

Na goud in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020), heeft Vattenfall in 2021 nu de platinum rating van EcoVadis ontvangen. 

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021

De platinum ranking betekent dat wij gemiddeld behoren tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn geëvalueerd (40.000 leveranciers), en bij de top 3% in de categorie Energie.