Peer Swinkels staat aan het hoofd van Royal Swinkels Family Brewers en is een echte Klimaatondernemer. Zij zien het veranderende klimaat niet als een bedreiging, maar als een kans. Het doel van dit 300-jaar oude familiebedrijf? Een biertje brouwen dat 100% circulair is. Dat bespaart ook nog eens geld, is efficiënter én kan een betere bedrijfsvoering creëren. Weten hoe? Bekijk de video.

Royal Swinkels Family Brewers is een echte Klimaatondernemer

Eeuwenoude brouwer wil overstap maken naar 100% circulair

In 2020 voor 50% circulair

Met de 7e generatie aan het roer weet Royal Swinkels Family Brewers als geen ander hoe bier gebrouwd moet wordt. En dat doen ze. Heel goed zelfs, met zo’n 8 miljoen hectoliter aan geproduceerd bier per jaar. Swinkels, voorheen Bavaria, is met haar historie een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Anno 2020 is het bedrijf klaar om te bewegen richting klimaatneutraal ondernemen.

Achter de schermen

We mogen achter de schermen meekijken bij deze innovatieve bierbrouwerij en worden rondgeleid door Marthijn Junggeburth, Manager Duurzaamheid bij Swinkels. Hij laat zien welke maatregelen er binnen Swinkels worden genomen om het ambitieuze doel te halen om dit jaar al voor 50% circulair te zijn. Zo wordt het restwater dat Swinkels aan het eind van het productieproces overhoudt naar boerengronden geleid, zodat lokale boeren dat kunnen gebruiken voor irrigatie.

Verder gebruikt de brouwerij biogas, wekt energie op met zonnepanelen en is ook aan het testen met nieuwe innovatieve oplossingen, zoals het verbranden van ijzerpoeder. Dat proces levert uiteindelijk stoom op, wat nodig is voor het brouwproces. Zonder dat daarbij CO2 vrijkomt.

"Door te verduurzamen kun je kosten besparen, efficiënter werken en – als je voorop loopt – je gaan onderscheiden in de markt."

Marthijn Junggeburth, Manager Duurzaamheid bij Royal Swinkels Family Brewers

Effectief verduurzamen? 3 tips van Royal Swinkels Family Brewers:

  1. Werk samen met onderwijsinstellingen en laat technische studenten bij u in het bedrijf projecten uitvoeren. Zo haalt u kennis in huis en werkt u samen aan innovatieve oplossingen.
  2. Duurzaamheid is een breed begrip. Hou als ondernemer focus; bedenk waar u de meeste impact kunt maken.
  3. U hoeft het als ondernemer niet allemaal zelf te doen; stel een specialist binnen het bedrijf aan als duurzaamheidsmanager.

Royal Swinkels Family Brewers is een Klimaatondernemer

"We blijven ondernemers, dus pak het slim aan. Want de investeringen die je doet in verduurzaming, kunnen je een kostenbesparing en een betere bedrijfsvoering opleveren.”

Peer Swinkels, CEO Royal Swinkels Family Brewers

In elk bedrijf of onderneming schuilt een Klimaatondernemer

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Zelf nemen we zoveel mogelijk verantwoordelijkheid, en gelukkig zijn er nog veel meer bedrijven die mooie stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Kijk bijvoorbeeld naar de verhalen van McDonald's, De Jong's IJs en Van Wijhe Verf. 

Duurzaam advies. En altijd een scherpe prijs.

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering