1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen
  3. Duurzame energieproductie

Duurzame energieproductie: op grote schaal fossielvrije elektriciteit

Om ons doel van fossielvrij leven binnen één generatie te bereiken, transformeren we ons productieportfolio en helpen we klanten om hun leven op klimaatslimmere manieren van energie te voorzien. Wij bouwen de fossiele productie af, investeren in hernieuwbare energiebronnen en innoveren met nieuwe manieren van energieopslag.

Onze duurzame energiebronnen

Vattenfall wekt in Nederland elektriciteit en warmte op uit vele soorten energiebronnen, waaronder waterkracht, wind, zon en biomassa. Vattenfall is daarmee één van de grotere aanbieders van fossielvrije elektriciteit in Europa.

Wij helpen uw bedrijf te verduurzamen

Het vergroenen van uw grootverbruik energie is een slimme keuze als u een duurzame stap wilt zetten. Ondernemen met 100% groene energie kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen welke hernieuwbare bron uw energie opwekt en waar deze vandaan komt: uit Europese of Nederlandse windparken. U kunt ook verduurzamen door zelf energie op te wekken met behulp van de zon. Bekijk de mogelijkheden of bel 020 892 00 75 voor advies.

Investeren in duurzame energieproductie

Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Om dat doel te bereiken investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo neemt het aandeel duurzame energie in Nederland steeds verder toe. Flexibel eigenaarschap van onze energieparken maakt het mogelijk verder te investeren in duurzame energieproductie.

Hernieuwbare projecten om fossiele energie te vervangen, brengen over het algemeen hoge investeringskosten met zich mee en het duurt lang voordat deze projecten zich terugverdienen. Vattenfall ontwikkelt en bouwt energieparken, exploiteert ze en doet het onderhoud ervan. Het is echter niet altijd noodzakelijk om ook direct eigenaar te zijn van een energiepark. Soms willen we het volledige eigendom behouden, soms zoeken we mede-investeerders of verkopen we een park actief. Voor deze aanpak gebruiken we de term Asset Ownership Flexibility, oftewel flexibel eigenaarschap.

Uitbreiden duurzame energieproductie

De komende jaren zullen we regelmatig (delen van) onze energieparken verkopen. De opbrengsten die hieruit volgen, maken het voor ons mogelijk verder te investeren in de ontwikkeling van nieuwe energieparken die duurzame energie opwekken. Zo bouwen we duurzame energieproductie steeds verder uit en versnellen we de weg naar ons doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Lees het persbericht over Hollandse Kust Zuid

Twintig keer meer duurzame energie nodig dan nu

Volgens onze CEO, Martijn Hagens, gaat de vraag naar elektriciteit vervier- of vervijfvoudigen. Willen we dat dat groene stroom is, dan moeten we twintig keer meer duurzame elektriciteit opwekken dan nu.

Lees het interview met Martijn Hagens

Ook interessant om te weten

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.