DutchFiets is een Klimaatondernemer

Johannes Alderse Baas van DutchFiets is een Klimaatondernemer. Klimaat­ondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als bedreiging zien, maar als een kans. Met zijn eigen bedrijf ontwikkelt Johannes fietsen die volledig recyclebaar zijn. Weten hoe? Bekijk de video.

Volledig recyclebare fietsen

Johannes Alderse Baas van DutchFiets is een echte Klimaatondernemer. Met zijn eigen bedrijf ontwikkelt hij fietsen die volledig recyclebaar zijn.

Een traditioneel oer-Hollands vervoersmiddel: maar nu circulair!

Een circulaire fiets

Johannes had altijd al iets met fietsen, zijn opa was fietsenmaker. Tijdens zijn studie werktuigbouwkunde bedacht hij zelf een fiets. Geen gewone fiets, want gewone fietsen zijn er al. Heel veel zelfs. Te veel misschien wel. Daarom bedacht Johannes een circulaire fiets van recyclebaar kunststof. Een fiets die nooit eindigt als afval, maar altijd gerecycled kan worden. De DutchFiets was geboren.

Een idee is één, een onderneming starten is twee. In 2016 begon Johannes een crowdfundingcampagne om de eerste fietsen geproduceerd te krijgen. Dat lukte, en zorgde meteen voor ondernemersstress: maak maar ‘even’ 100 fietsen.

Johannes werkt samen met zijn broertje aan de recyclebare fietsen. We gaan langs bij de broers en kijken hoe iemand van een student met een goed idee een Klimaatondernemer wordt. Er moeten nogal wat duurzame keuzes gemaakt worden. Wat DutchFiets bijdraagt aan een fossielvrije toekomst ziet u in de video.

Samen naar een fossielvrije toekomst

DutchFiets is een Klimaatondernemer

"Ik denk dat het normaal wordt dat bedrijven verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen afval en hier iets nieuws mee gaan doen."

Johannes Alderse Baas, oprichter DutchFiets

In elk bedrijf of onderneming schuilt een Klimaatondernemer

Vattenfall zet zich sterk in voor 100% fossielvrije energie, maar we kunnen het niet alleen. Wij geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren. Hoe pakken andere ondernemers dit aan? Bekijk de video’s.

Duurzaam advies. En altijd een scherpe prijs.

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering