Gas en elektra vergelijken

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je gas en elektra wilt vergelijken. Misschien ga je op jezelf wonen, verhuizen, of wil je gewoon weten of je nog goed zit bij je huidige energieleverancier. Dan wil je natuurlijk uitgebreid alle opties voor gas en elektra vergelijken om de beste keus te maken.

Gas en elektra aanbieders vergelijken op prijs of duurzaamheid

Bij gas en elektra aanbieders vergelijken kunnen verschillende factoren een rol spelen. Bedenk wat op dit moment belangrijk is voor je. Dat maakt vergelijken een stuk makkelijker.

 • Misschien wil je vooral prijzen voor gas & elektra vergelijken. Dan ben je vast nieuwsgierig naar ons aanbod of ons Modelcontract.
 • Of je wilt nu al een goede keuze maken. Met groene stroom bijvoorbeeld. Dit is stroom die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en water. Ook dan zit je goed bij ons.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Prijzen gas elektra vergelijken

Via internet kun je steeds makkelijker prijzen van gas en elektra vergelijken. We hebben daarbij een belangrijke tip voor je begint. Zoek eerst de gegevens over je energieverbruik per jaar. Schrijf op een briefje hoeveel kWh stroom en hoeveel kubieke meter gas je gemiddeld in een jaar verbruikt. Dan kun je een realistische berekening en vergelijking laten maken. Zoals op onze pagina Energie aanvragen.

Vind je de prijs voor je gas en elektra het belangrijkste, dan kun je eventueel kijken op een vergelijkingssite. Of vergelijk zelf de aanbiedingen op de websites van verschillende aanbieders. Bekijk hier ons aanbod. Of lees verder over prijzen vergelijken.

Wij bieden ook dynamische contracten aan

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de leveringstarieven voor stroom en gas snel kunnen schommelen. Je gasprijzen veranderen per dag en je stroomprijzen zelfs per uur. Ze kunnen zowel stijgen als dalen. Ons product voor dynamische prijzen heet: FlexPrijsStroom en FlexPrijsGas. Bekijk of het voor jou geschikt is.

Bekijk je aanbod

Gas en elektra leveranciers vergelijken op andere punten

De websites en prijzen van twee of meer leveranciers bekijken kost misschien wat meer tijd. Maar het voordeel is dat de websites je een completer beeld geven van de leveranciers.

 • Heb je een goed gevoel bij de klantenservice en andere diensten?
  Bekijk onze 7 servicebeloftes.
 • Word je bij de leveranciers beloond met voordeel als je blijft?
  Eén van onze beloftes is: elk jaar voordeel voor klanten die blijven
 • Kun je ook leuke of energiebesparende cadeaus krijgen of sparen?
  Dat noemen we Exclusief.
 • Biedt men bij hetzelfde bedrijf ook andere producten zoals zonnepanelen?
  Kies je nu voor zonnepanelen dan krijg je € 100,- korting als je al energieklant bij ons bent en je zonnepanelen bij Feenstra koopt.
 • Is er aandacht voor energiebesparing?
  We zorgen elke maand voor je eigen energierapport.

Veelgestelde vragen over gas en elektra

Waar moet je op letten bij het vergelijken van gas en elektra?

Is prijs voor jou het meest belangrijk? Vergelijk dan de tarieven van energieleveranciers. Ga bij het vergelijken van de prijzen wel elke keer uit van je daadwerkelijke verbruik. Je betaalt allereerst voor je verbruik: de leveringskosten. Leveringskosten bestaan uit vaste en variabele kosten (prijs per kWh en m3).  Deze kunnen bij elke leverancier anders zijn. Naast leveringskosten zijn er ook kosten voor netbeheer, btw en energiebelasting. 

Op deze pagina geven we je tips waar je nog meer op kunt letten bij het vergelijken van de tarieven van gas en elektra.

Waarom gas en elektra vergelijken?

De energiemarkt is veranderlijk. Elke dag kunnen de tarieven anders zijn. Wat is voor jou belangrijk? Kies je voor een variabele prijs of houd je liever grip op je energiezaken? Kies dan voor de zekerheid van een vaste energieprijs. Kijk hier welk aanbod we voor jou hebben. Ben je al klant? Kijk dan in Mijn Vattenfall.

We adviseren je om bij je keuze verder te kijken dan alleen de prijs. Kijk bijvoorbeeld ook wat je naast gas en elektra nog meer bij je contract krijgt. Als je klant bij ons bent, profiteer je bijvoorbeeld altijd van onze zeven servicebeloftes.

Wie is het goedkoopste met gas en stroom?

De beste manier om daar achter te komen is via het Modelcontract Energie. Dat is een contract voor energie die bij alle energieleveranciers gelijk is. Wat betreft product en voorwaarden. Het Modelcontract is in het leven geroepen door de Autoriteit Consument en Markt, de ACM. Zodat je als consument goed kunt vergelijken. Bereken nu je energie via ons Modelcontract Energie.

Meer lezen rond 'gas & elektra vergelijken'