1. Thuis
 2. Energie-aanbiedingen
 • Altijd energie: je zit goed bij ons

 • Nog geen klant? Check welke energie het beste bij jou past

  Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
  Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Energie-aanbiedingen

De reis naar fossielvrij leven is al begonnen. Met grote én kleine stappen. We zijn vastberaden om het verschil te maken. Daarom werken we samen met de industrie, de overheid, andere bedrijven én met jou. Bij ons kun je uit verschillende energie-aanbiedingen kiezen wat bij je past.

Stroom-aanbiedingen

Graag verwelkomen we je als nieuwe energie klant met mooie energie-aanbiedingen. Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Deze stroom wordt 100% opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals wind en zon uit eigen land. Dat zie je terug op ons stroometiket. Voor je gas kun je ook een groene stap maken, zoals ons product MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

We bieden weer vaste contracten aan

Grip op je energiezaken? Kies voor de zekerheid van een vaste prijs. Hiermee heb je de zekerheid van een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract.

Bekijk je aanbod

De energie maatschappij met aanbieding die het beste bij je past

Je hebt een betrouwbare energieleverancier nodig voor je energie. Niet alleen een energie aanbieder met aanbiedingen, die te mooi zijn om waar te zijn. Een energie maatschappij die meer doet dan energie leveren. Wat is een goede manier om te zoeken? Onderstaande vragen kunnen je helpen met vergelijken.

 • Heb je een goed gevoel bij de klantenservice en andere diensten?
  Bekijk onze 7 servicebeloftes.
 • Word je bij de leveranciers beloond met voordeel als je blijft?
  Je krijgt bij ons altijd iets extra’s en er zit voor iedereen iets tussen.
 • Kun je ook leuke of energiebesparende cadeaus krijgen of sparen?
  Dat noemen we Exclusief.
 • Biedt men bij hetzelfde bedrijf ook andere producten zoals zonnepanelen?
  Kies je nu voor zonnepanelen dan krijg je € 100 korting als je al energieklant bij ons bent en je zonnepanelen bij Feenstra koopt.
 • Is er aandacht voor energiebesparing?
  We zorgen elke maand voor je eigen energierapport.

Het prijsplafond stopt: wat betekent dit?

Op 1 januari 2024 is het prijsplafond gestopt. Omdat de tarieven niet zo hoog meer zijn als eind 2022, merk je hier waarschijnlijk niks van.

Bekijk wat er verandert

Alleen stroom of gas kan natuurlijk ook

Ook als je alleen stroom of alleen gas nodig hebt, geven we je de keuze tussen verschillende aanbiedingen. Ga naar energie aanvragen, vul je adres in en kies voor stroom of gas. Vul je verbruik in. Dit kan je vinden op je jaarafrekening. Vergelijk de prijs, maak je keuze en klik op de aanvraagbutton. Dan maken we je contract snel in orde.

Energie aanbiedingen vergelijken

Energie aanbiedingen vergelijken kan op vele manieren. We helpen je met het maken van je keuze. Bepaal eerst voor jezelf wat je belangrijk vind. Bijvoorbeeld:

 • Hou je van zekerheid? Dan is een contract met een vaste prijs misschien prettiger. Tijdens je contractperiode betaal je dezelfde vaste prijs voor de variabele leveringstarieven van stroom en gas. Netbeheerkosten en belastingen kunnen wel stijgen

 • Bij een contract met variabele prijzen kunnen wij de prijzen op elk moment aanpassen. Over een prijswijziging informeren wij je ten minste 30 dagen van tevoren.

Bij ons vind je niet alleen mooie energie aanbiedingen. We zijn vastberaden om ook met service en verduurzaming het verschil te maken. We hebben daarom ook 7 beloftes voor elke klant.

Ik ben zeer tevreden en heb spijt dat ik er een jaar tussen uit ben geweest.

Tiny Moes uit Den Oever

Energie aanbiedingen met cadeau

Stroom en gas heb je nou eenmaal nodig. Dus wil je dat goed regelen en er daarna niet meer naar om kijken. Daar zorgen we voor. En vaak maken we het extra interessant voor je met een leuke energie aanbieding met cadeau. Helaas zijn de marktprijzen afgelopen tijd erg wisselvallig. Daarom hebben we op dit moment geen aanbiedingen met cadeau. Zodra dat weer mogelijk is, kun je dat hier lezen.

Ben je al klant? Kijk dan bij Exclusief of er leuke cadeaus voor je zijn om voor te sparen.

Speciaal voor onze klanten: Exclusief

Onze klanten verdienen iets extra's en dat doen we met Exclusief. Met Exclusief spaar je voor leuke cadeaus en profiteer je van leuke voordelen. Meedoen is heel eenvoudig. Met je Mijn Vattenfall account meldt je je gratis aan. 

Meer over Exclusief

Veelgestelde vragen over energie aanbiedingen

Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

Dat is lastig te zeggen. Vergelijk het verschil op dit moment via het Modelcontract Energie van ons en een andere leverancier. Dat product is bij elke aanbieder exact gelijk. Vul overal wel steeds hetzelfde verbruik in voor gas en stroom.

We kunnen je niet beloven dat wij voor elk huishouden de goedkoopste energieleverancier zijn. Maar wel dat je bij ons een goede prijs betaalt voor je energie. Met goede service, waar je op kunt rekenen. Als je klant bij ons bent, profiteer je bijvoorbeeld altijd van onze zeven servicebeloftes.

Wat is de actuele gasprijs?

Onze tarieven kunnen dagelijks veranderen. Ben je nog geen klant? Kijk dan hier voor de tarieven van vandaag. Ben je al klant? Kijk dan in Mijn Vattenfall wat jouw actuele tarieven zijn.

Welke energieleverancier kan ik het beste nemen?

Als je energieleveranciers wilt vergelijken, is het handig te weten wat belangrijk voor je is. Je hebt in huis nou eenmaal stroom, gas of warmte nodig. Voor je verwarming, je verlichting en je apparaten. Dan is het fijn om dat te krijgen van een betrouwbare energieleverancier die bij je past. Die meer doet dan energie leveren. We adviseren je om bij het vergelijken van energieleveranciers deze vier punten te checken:

1. Betrouwbaarheid. Dat is vooral belangrijk als de energiemarkt erg in beweging is.
2. Duurzaamheid. Hoe en waar wordt je energie opgewekt?
3. Prijs. Als je bewust kiest voor de laagste prijs.
4. Services. Welke extra's krijg je en hoe wordt je geholpen met energie besparen?

Producten van Vattenfall