1. Thuis
 2. Energie-aanbiedingen
 • Energie-aanbiedingen: je zit goed bij ons

 • Nog geen klant? Check welke energie het beste bij jou past

  Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
  Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Energie-aanbiedingen

Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie niet langer afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ontdek hier wat ons plan is om onze afhankelijkheid van deze brandstoffen stap voor stap af te bouwen. Daarom investeren we in de opwek van Nederlandse stroom uit zon, wind en water.

Als je als je nu klant wordt van Vattenfall, mag je verwachten dat we uitsluitend 100% groene stroom leveren met ons 'Groen uit Nederland'-product. Bekijk het stroometiket.

Bij ons kun je uit verschillende energie-aanbiedingen kiezen wat bij je past.

Energie-aanbiedingen vergelijken

Energie aanbiedingen vergelijken kan op vele manieren. We helpen je graag bij het maken van je keuze. Bepaal eerst voor jezelf wat je belangrijk vindt. Ga dan naar energie aanvragen, vul je adres in en kies je energie. Vul je verbruik in. Dit kan je vinden op je jaarafrekening. Vergelijk de prijs, maak je keuze en klik op de aanvraagbutton. Dan maken we je contract snel in orde.

Gas, stroom of stroom én gas?

Ook als je alleen stroom of alleen gas nodig hebt, geven we je de keuze tussen verschillende aanbiedingen. Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Deze stroom wordt 100% opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals wind en zon uit eigen land. Dat zie je terug op ons stroometiket.

Aanbiedingen voor vast of variabel

 • Houd je van zekerheid? Dan is een contract met een vaste prijs misschien prettiger. Tijdens je contractperiode betaal je dezelfde vaste prijs voor de variabele leveringstarieven van stroom en gas. Netbeheerkosten en belastingen kunnen wel stijgen. Spreekt dit je aan? Bekijk dan welke aanbiedingen er beschikbaar zijn.
 • Bij een contract met variabele prijzen kunnen we de prijzen op een paar keer per jaar aanpassen. Als de prijzen op de energiemarkten dalen, kan ook je tarief voor gas en/of stroom zakken. Een prijswijziging melden we minstens 30 dagen vooraf.

Wil je advies over je contractvorm? Doe dan onze Vast Variabel Check. Bij ons vind je niet alleen mooie energie aanbiedingen. We zijn vastberaden om ook met service en verduurzaming het verschil te maken. We hebben daarom ook 7 beloftes voor elke klant. Energie aanbiedingen vergelijken.

Wij bieden ook dynamische contracten aan

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de leveringstarieven voor stroom en gas snel kunnen schommelen. Je gasprijzen veranderen per dag en je stroomprijzen zelfs per uur. Ze kunnen zowel stijgen als dalen. Ons product voor dynamische prijzen heet: FlexPrijsStroom en FlexPrijsGas. Bekijk of het voor jou geschikt is.

Bekijk je aanbod

De energiemaatschappij met aanbieding die het beste bij je past

Je hebt een betrouwbare energieleverancier nodig voor je energie. Niet alleen een energie aanbieder met aanbiedingen, die te mooi zijn om waar te zijn. Een energie maatschappij die meer doet dan energie leveren. Wat is een goede manier om te zoeken? Onderstaande vragen kunnen je helpen met vergelijken.

 • Heb je een goed gevoel bij de klantenservice en andere diensten?
  Bekijk onze 7 servicebeloftes.
 • Word je bij de leveranciers beloond met voordeel als je blijft?
  Je krijgt bij ons altijd iets extra’s en er zit voor iedereen iets tussen.
 • Kun je ook leuke of energiebesparende cadeaus krijgen of sparen?
  Dat noemen we Exclusief.
 • Biedt men bij hetzelfde bedrijf ook andere producten zoals zonnepanelen?
  Op het kopen van zonnepanelen krijg je als energieklant € 100 korting bij onze partners.
 • Is er aandacht voor energiebesparing?
  We zorgen elke maand voor je eigen energierapport.

Energie-aanbiedingen voor zakelijke klanten

We hebben verschillende soorten zakelijke energie aanbiedingen voor ondernemers. Je kunt kiezen voor een zakelijk vast contract of een contract met variabele prijzen.

Met energie van Vattenfall sluit je je aan bij onze ambitie: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Kies voor zakelijke groene stroom voor je bedrijf. Zo zorgen we samen voor een schonere wereld

Welkomstcadeau of cashback bij een nieuw energiecontract

We hebben regelmatig mooie acties die het extra aantrekkelijk maken om energieklant te worden. Dit kan een cashback zijn, waarbij je direct korting krijgt op je energie. Of je kunt kiezen uit bijzondere welkomstcadeau's. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van toekomstige acties. Wil je nu meteen een goed energiecontract, of de zekerheid van vaste energietarieven? Stap dan vandaag nog over op groene stroom van Vattenfall.

Overstappen naar Vattenfall

Wil je overstappen naar energie van Vattenfall? Als je een variabel contract hebt, kun je zonder kosten overstappen. We heten je graag welkom als nieuwe klant. Wij begrijpen dat energie iets persoonlijks is. En dat een contractvorm moet passen bij wat je nu nodig hebt. Daarom zorgen we ervoor dat jouw energie-aanbod past bij je wensen en je woonsituatie.

Speciaal voor onze klanten: Exclusief

Onze klanten verdienen iets extra's en dat doen we met Exclusief. Met Exclusief spaar je voor leuke cadeaus en profiteer je van leuke voordelen. Meedoen is heel eenvoudig. Met je Mijn Vattenfall account meldt je je gratis aan. 

Meer over Exclusief

Veelgestelde vragen over energie aanbiedingen

Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

Dat is lastig te zeggen. Vergelijk het verschil op dit moment via het Modelcontract Energie van ons en een andere leverancier. Dat product is bij elke aanbieder exact gelijk. Vul overal wel steeds hetzelfde verbruik in voor gas en stroom.

We kunnen je niet beloven dat we voor elk huishouden de goedkoopste energieleverancier zijn. Maar wel dat je bij ons een goede prijs betaalt voor je energie. Met goede service, waar je op kunt rekenen. Als je klant bij ons bent, profiteer je bijvoorbeeld altijd van onze 7 servicebeloftes.

Wat is de actuele gasprijs?

Onze tarieven kunnen dagelijks veranderen. Ben je nog geen klant? Kijk dan hier voor de tarieven van vandaag. Ben je al klant? Kijk dan in Mijn Vattenfall voor de nieuwste tarieven.

Welke energieleverancier kan ik het beste nemen?

Als je energieleveranciers wilt vergelijken, is het handig te weten wat belangrijk voor je is. Je hebt in huis nou eenmaal stroom, gas of warmte nodig. Voor je verwarming, je verlichting en je apparaten. Dan is het fijn om dat te krijgen van een betrouwbare energieleverancier die bij je past. Die meer doet dan energie leveren. We adviseren je om bij het vergelijken van energieleveranciers deze vier punten te checken:

1. Betrouwbaarheid. Dat is vooral belangrijk als de energiemarkt erg in beweging is.
2. Duurzaamheid. Hoe en waar wordt je energie opgewekt?
3. Prijs. Als je bewust kiest voor de laagste prijs.
4. Services. Welke extra's krijg je en hoe wordt je geholpen met energie besparen?

Producten van Vattenfall