• Zakelijk stroom voor zzp'ers

Stroom vergelijken voor zzp'ers

Je bent op zoek naar zakelijk stroom als zzp'er. We helpen je met een op maat gemaakt aanbod. Bekijk meteen ons aanbod voor zzp'ers.

Energiecontract zakelijk of privé?

Zakelijke energie is voor commerciële doeleinden, zoals verlichting van kantoren, machines in fabrieken of koeling in winkels. Zakelijke energie is vaak voor bedrijven. Energie voor huishoudelijk gebruik is particuliere energie.

Het type energie dat je als zzp'er moet aanvragen, hangt af van je behoeften. Als je je werkzaamheden vanuit een bedrijfspand verricht, is zakelijke energie de juiste keuze. Als je woon- en werkadres hetzelfde zijn, kun je beter particuliere energie aanvragen.

Er zijn wel enkele uitzonderingen. Heb je een hoog energieverbruik, sluit je energie af voor meer locaties of werk je vanuit een gehuurde werkplek? Dan past een zakelijk contract beter bij je behoeften. Let op: zakelijke tarieven zijn vrijgesteld van btw. Hierdoor lijken de tarieven lager dan de tarieven voor particulieren maar dat is niet altijd het geval.

Jouw stroomcontract

In het energiecontract wat je uiteindelijk ontvangt staat alles wat we met elkaar hebben afgesproken. Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Op welk adres je energie krijgt.
  • Welk energieproduct je krijgt.
  • Op welke dag de levering ingaat en wat de einddatum van het contract is.
  • Op welke dag in de maand je per automatische incasso je termijnbedrag betaalt.
  • Het prijsoverzicht met je tarieven en een uitgebreide toelichting.
  • Productvoorwaarden, algemene en eventuele aanvullende voorwaarden.
Uitgebreide uitleg over je energiecontract

We denken met je mee

Veel ondernemers zetten diverse duurzame oplossingen in voor hun bedrijf. Van verwarmde kussens, ledverlichting, laadpalen en zonnepanelen tot isolatie en groene gevels of daken. Ontdek hoe ze dat aanpakken en laat je inspireren door hun verhalen. We denken graag met je mee zodat je energie kunt besparen. Onze tips delen we graag met je.

Zelf je stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf in ieder geval een deel van je stroom op. Je kunt hiermee besparen op je energierekening. 

In 2023 ontvingen klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland

In 2023 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. In ons stroometiket zie je precies waar onze stroom vandaan kwam.

Bekijk ons stroometiket

Stroom zakelijk of particulier

Kleinverbruik zzp of mkb?

Je bent een kleinverbruiker:

  1. Als je aansluitingen kleiner of gelijk zijn aan 3×80 ampère (stroom) en/ of kleiner dan G40 (gas) zijn. En/ of als je bedrijf minder dan 4.842 GJ (stadswarmte) verbruikt.

  2. Als je maandelijkse energierekening gebaseerd is op een geschat energiegebruik en de leverings- en netbeheerkosten op één rekening staan.

  3. Als je energierekening gebaseerd is op een geschat energieverbruik.

Je bent een kleinverbruik zzp of mkb

Verbruik je je energie zowel zakelijk als privé? Bijvoorbeeld omdat je een bedrijf aan huis hebt. Dan vind je op onze pagina energie voor zzp'ers, alles om je energiezaken te regelen.

Onderneem je vanuit een bedrijfspand en is je energieverbruik voornamelijk zakelijk? Bekijk dan onze pagina energie voor mkb'ers. Hier vind je alles om je energiezaken te regelen.

Veelgestelde vragen: zakelijk stroom

Hoeveel kost zakelijke stroom voor zzp'ers?

De energiemarkt altijd in beweging. Hierdoor zijn de prijzen nooit hetzelfde. Je tarief hangt ook af van welk contract je hebt. Je tarief kan vast, variabel of dynamisch zijn. Kijk naar je contract om te zien welk soort tarief jij hebt. 

Wat is het verschil tussen zakelijk stroom en gas?

Gas en stroom zijn verschillende producten. Gas gebruik je bijvoorbeeld om te koken en een huis of kantoor te verwarmen. Stroom gebruik je bijvoorbeeld voor verlichting en kunnen gebruiken van apparatuur. Met ons stroomproduct Groen uit Nederland bieden we 100% groene stroom aan. Bij klanten thuis en in het mkb.

Wanneer mag je zakelijk energie?

Van mkb, zzp tot grootzakelijk. We helpen verschillende bedrijven met hun zakelijke energie, van eenmanszaak tot grotere bedrijven. Zakelijke energie is voor commerciële doeleinden, zoals verlichting van kantoren, machines in fabrieken of koeling in winkels. Zakelijke energie is vaak voor bedrijven. Energie voor huishoudelijk gebruik is particuliere energie. Nieuwsgierig naar onze aanbiedingen? We helpen je bij het maken van een keuze.

Is zakelijke energie goedkoper dan particulier?

Dat ligt namelijk aan je verbruik en andere factoren waaruit een zakelijke energieprijs is opgebouwd. Zakelijke tarieven zijn vrijgesteld van btw. Hierdoor lijken de tarieven lager dan de tarieven voor particulieren maar dat is niet altijd het geval.

Meer voor ondernemers