Laadpaal zzp: opladen voor de deur

Je hebt een elektrische auto aangeschaft, maar hoe ga je die opladen? Een laadpaal voor thuis is vaak de beste keuze. Je vertrekt dan altijd met een volle accu vanuit huis. Zo voorkom je dat je bij een openbaar laadpunt op je beurt moet wachten.  

Bespaar op je stroomkosten

Thuis betaal je een lager stroomtarief dan aan een openbare laadpaal

Altijd een volle accu

Zo hoef je onderweg niet extra te stoppen om te laden

Voor zakelijke rijders of thuisgebruik

Jij kiest welke laadpaal bij jou en je budget past

Laadpaal voor thuis kopen als zzp'er

We bieden twee laadpalen voor thuis aan: de Alfen Eve Single of de Charge Amps HaloPlan een gratis adviesgesprek in om de mogelijkheden met een van onze adviseurs te bespreken. We helpen je op weg en beantwoorden al je vragen om samen tot de beste laadoplossing te vinden.  

Een laadpaal voor thuis mag je alleen op je eigen terrein plaatsen. Heb je een garage, dan kun je ook een laadpunt aan de muur bevestigen. Beslis of je een laadpaal of een zogenoemde wallbox nodig hebt en controleer de aansluitwaarde van je groepenkast. Wil je op hogere snelheid laden? Dan moeten mogelijk de aansluiting en meterkast worden aanpast. Je leest hier hoe je een laadpaal aansluit in je meterkast en of je aansluiting geschikt is.  

Kies uit twee verschillende laadpalen

 • De Charge Amps Halo

  Van € 799,- voor € 699,- excl. installatiekosten

  • Stijlvol en simpel
  • Laadsnelheid tot 11 kW 
  • Met vaste laadkabel van 7,5 meter
  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan
 • Meest gekozen

  De Alfen Eve Single

  Van € 1.240,- voor € 1.140,- excl. installatiekosten

  • Robuust en veelzijdig
  • Laadsnelheid tot 22 kW 
  • Optie tot vaste laadkabel
  • Optie tot dynamic load balancing 
  • Zakelijk verrekenen mogelijk

   

  Bekijk deze laadpaal Vraag gratis advies aan

Kosten thuisladen

We zetten enkele feiten over thuisladen voor je op een rij:  

 • Voor thuisladen betaal je het standaard stroomtarief. Een gemiddelde elektrische auto rijdt op één kWh ongeveer vijf kilometer. Bij een prijs tussen €0,30 en €0,40 per kWh betaal je dan ongeveer tussen de €0,06 en €0,08 per kilometer aan stroom.  

 • Bij een openbare laadpaal betaal je gemiddeld €0,50 per kWh. Dit betekent dat je ongeveer €0,10 per kilometer betaalt.  

 • Elke laadpaal heeft een vermogen van 3,7 kW tot 22 kW. De keuze voor het vermogen van de laadpaal kun je het beste baseren op het laadvermogen van je auto en het beschikbare vermogen op de aansluiting. Elke auto heeft een maximale laadsnelheid waarmee de auto stroom kan opnemen.  

 • Laden bij snelladers is op dit moment het duurst. Meestal rond de €0,70 per kWh. Met een gemiddelde elektrische auto komt dit neer op ongeveer €0,14 per kilometer. Deze laadpalen hebben een hoog vermogen, vaak tussen de 50 kW en 350 kW. Maar de maximale laadsnelheid van de auto begrenst hoe snel er écht geladen kan worden.  

Slim laden

Binnenkort voegen we Slim laden toe aan de Vattenfall Energie App. Hiermee laad je automatisch op de meest voordelige momenten. Is er overdag bijvoorbeeld veel zon? Dan is dit het perfecte moment om je auto op te laden. Je maakt dan gebruik van groene én goedkope stroom. 

Slim laden is gratis en beschikbaar voor klanten. Meld je aan en krijg bericht wanneer Slim laden beschikbaar is.

Hou me op de hoogte

Wat kost een laadpaal voor zzp'ers?

De kosten van een eigen laadpaal variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het vermogen van de laadpaal, het materiaal waar de laadpaal van gemaakt is of aan de installatievereisten. Over het algemeen zijn er financiële voordelen verbonden aan het investeren in laadpalen voor je bedrijf. Allereerst zijn de kosten van de laadpaal als zzp'er aftrekbaar. Deze kosten kunnen afgeschreven worden als zakelijke investering. Dit kan leiden tot belastingvoordelen. Bovendien kom je in sommige gevallen in aanmerking voor subsidies.

Heb je interesse in een laadpaal op een bedrijventerrein? Bekijk dan onze
zakelijke laadpalen.

We adviseren je graag

Bij het kopen van een laadpaal heb je verschillende opties. Op een paal of aan de muur. Met een vaste of losse laadkabel. Met Dynamic Load Balancing of zonder. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale laadpaal. Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur. 

InCharge

Bij je laadpaal zit het InCharge Smart abonnement voor € 4,84 per maand:

 • Laadsoftware is altijd up-to-date volgens de laatste veiligheidsnormen
 • 24/7 hulp op afstand en een laadpas voor laden buitenshuis
 • Eenvoudig slimme laadsessies plannen in de app
 • Altijd inzicht in je verbruik

Veelgestelde vragen over laadpalen

Wat zijn de kosten voor het installeren van een laadpaal?

De installatiekosten van een laadpaal hangen af van de afstand tussen de meterkast en de voorkeurspositie van het laadpunt. Bij graaf- en tegelwerkzaamheden tot een meter kost de installatie € 760,-. Bij dit standaard installatiepakket zit ook vijftien meter kabel inbegrepen. De kosten voor onze installatiepakketten op maat zijn variabel. Tijdens het gratis adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. En bespreken we je persoonlijke wensen om een nauwkeurige schatting van de kosten te maken. We installeren een thuislader inclusief:  

 • Voorrijkosten en arbeidsloon  
 • Montage  
 • Aanpassingen aan de meterkast  
 • Herstel van de oprit na het graaf- en tegelwerk  
 • Uitleg over het gebruik  

Plan een gratis adviesgesprek in als je meer wilt weten over een laadpaal bij jou thuis. Of vraag een vrijblijvende offerte voor zakelijke laadpalen 

Wat is goedkoper: thuis opladen of een publieke laadpaal? 

Laden bij een snellaadstation is in de meeste gevallen duurder dan thuis of op kantoor laden. Je kunt kosten verlagen door je elektrische auto op te laden met zonne-energie van zonnepanelen op je pand. Nieuwsgierig? Lees meer over de mogelijkheden voor zakelijke zonnepanelen of zonnepanelen voor thuis. Bekijk in onze Dakcheck of je dak geschikt is voor zonnepanelen en de mogelijke besparing.   

Heb ik een vergunning nodig voor een laadpaal?

Als de laadpaal op privégrond staat, heb je geen vergunning nodig. Bij gemeentegrond moet je wel een vergunning aanvragen.

Dynamic Load balancing is alleen beschikbaar als optie bij de Alfen Eve Single Laadpaal.

Lees meer over laadpalen