1. ZZP
 2. Energie
 • Ga voor de zekerheid van een vast contract

 • Nog geen klant? Check welke energie het beste bij jou past

  Vul de 4 cijfers en 2 letters van de postcode in, bijv. 1234 AB.
  Vul een huis-nummer in tussen 1 en 99999.

Energie zzp: zo vraag je als zzp'er zakelijke energie aan

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract als zzp'er is simpel. Dit kan voor het huis waar je woont én werkt, maar ook voor een bedrijfspand. Samen regelen we je energiezaken. Wel zo handig, toch? Met onze aanbiedingen krijg je stroom, stroom en gas of alleen gas. Daarbij draag je ook bij aan ons doel van een fossielvrije toekomst binnen één generatie.

Zakelijk energiecontract zzp

Vaak is zakelijke energie voor bedrijven en particuliere energie voor huishoudelijk gebruik. Een zzp'er die vanuit huis werkt, kan ook zonder een bedrijfspand een zakelijk energiecontract als zzp aanvragen. Met Jouw Zaak Jouw Energie aan huis kies je voor gemak, duurzaamheid en aantrekkelijke aanbiedingen. Zo kun je met een gerust hart ondernemen. Ontdek vandaag nog hoe eenvoudig zakelijke energie kan zijn. Lees meer over onze energieaanbiedingen voor zzp'ers.

Vast of variabel energie zzp-contract?

Een zakelijk energiecontract als zzp met vaste tarieven heeft een vaste looptijd. Je zet je tarief dan vast voor bijvoorbeeld 1 jaar of 3 jaar. Het leveringstarief verandert niet zolang je contract loopt. Zo ben je zeker van een vaste energieprijs voor een langere periode. Een zakelijk contract met variabele tarieven heeft een onbepaalde looptijd. Bij een variabel contract kunnen de leveringstarieven van stroom en gas diverse keren per jaar veranderen. Deze bewegen mee met de prijsontwikkelingen op de energiemarkt.

Bekijk onze zakelijke energiecontracten voor zzp'ers

Bekijk onze contracten

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis tot 1 jaar

 • De zekerheid van een vaste prijs tot 1 jaar
 • Gas en groene stroom
 • Groene stroom opgewekt uit wind en zon

Ik kies 1 jaar

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis tot 3 jaar

 • De zekerheid van een vaste prijs tot 3 jaar
 • Gas en groene stroom
 • Groene stroom opgewekt uit wind en zon

Momenteel niet beschikbaar

Jouw Zaak Jouw Energie aan huis variabel

 • Energie met een variabele prijs, waardoor je flexibel blijft
 • Maandelijks opzegbaar
 • Gas en groene stroom

Ik kies variabel

Groene stroom voor de zakelijke markt

Bij zowel de vaste prijscontracten als het variabele contract krijg je ons product Groen uit Nederland. Dat is 100% groene stroom uit Nederland, opgewekt uit natuurlijke bronnen. De stroom die we leveren aan klanten is voor 100% opgewekt uit wind, water en zon. Uit eigen land. Als je meer wilt weten over hoe we dit doen, kun je ons stroometiket bekijken voor alle details.

Energiekosten voor zzp’ers meestal niet aftrekbaar

De extra energiekosten van het thuiswerken kun je als zzp'er in de meeste gevallen niet aftrekken van de belasting. Je mag namelijk alleen zakelijke kosten aftrekken en geen privé-uitgaven. Zakelijke kosten kunnen bijvoorbeeld zakelijke telefoongesprekken zijn. De kosten voor gas, water en stroom vallen niet onder zakelijke kosten. Op de website van de Belastingdienst lees je welke uitgaven wel aftrekbaar zijn.

Energie voor zzp'ers vergelijken

De energiemarkt is continu in beweging. Tarieven stijgen en tarieven dalen. Waar moet je op letten als je energie vergelijkt? Let op de volgende vier punten bij het vergelijken van energie maatschappijen:

 1. Betrouwbaarheid. Dat is vooral belangrijk als de energiemarkt erg in beweging is.

 2. Duurzaamheid. Hoe en waar wordt je energie opgewekt?

 3. Prijs. Als je bewust kiest voor de laagste prijs.

 4. Services. Welke extra's krijg je en hoe word je geholpen met energie besparen?

Voordelen van zakelijk energie voor zzp'ers

We geloven in duurzame relaties en waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we dus graag iets tegenover. Je krijgt bij ons korting op duurzame producten of leuke cadeautjes. Lees meer over de voordelen die je krijgt bij een energiecontract.

Zakelijke tarieven als zzp'er

Je betaalt het tarief dat in je energiecontract is afgesproken. Nieuwsgierig naar je verbruik voor stroom en gas? Je ziet je verbruik terug in onze app en in Mijn Vattenfall.

Veelgestelde vragen Energie voor ZZP

Hoeveel kost 1 kWh zakelijk?

De tarieven voor zakelijke stroom hangen af van je contract bij ons en je verbruik. En de energiemarkt is nog steeds volop in beweging. Bekijk ons nieuwsoverzicht over relevante ontwikkelingen. Wil je weten wat de tarieven voor jou zijn, neem dan contact met ons op.

Kan ik als zzp'er een energiecontract aanvragen voor een privéadres?

Een zzp'er die vanuit huis werkt, kan zonder een bedrijfspand een energie contract aanvragen voor thuis.

Is zakelijke energie goedkoper dan particuliere energie?

Zakelijke energie is niet voordeliger dan particuliere energie. Maar ook niet minder voordelig. Dit ligt namelijk aan je verbruik en andere factoren waaruit een zakelijke energieprijs is opgebouwd.