Haal meer uit de zon
Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen stroom op. En daar helpen we je graag bij. Daarom ontvang je bij ons een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor zonnepanelen.
Ga je verhuizen en liggen er al zonnepanelen op je eigen of nieuwe huis? Dan is de vraag wat je gaat doen met die zonnepanelen. Graag vertellen we je de mogelijkheden die je hebt: zonnepanelen verhuizen, overnemen en meeverkopen.
Heb je een eigen huis en geïnvesteerd in zonnepanelen op je dak? En heeft je volgende huis nog geen zonnepanelen? Dan is het logisch dat je erover denkt om je zonnepanelen mee te verhuizen. Het voordeel is dat je op je nieuwe adres snel weer je zonnepanelen kan laten aansluiten. Maar financieel is het meestal aantrekkelijker om de zonnepanelen te laten liggen en mee te verkopen. Dat heeft drie redenen:
Kijk goed naar bovenstaande punten als je je zonnepanelen toch gaat verhuizen. En neem vooraf contact op met een installateur voor een deskundig en persoonlijk advies.
Een nieuw energiecontract afsluiten kan best spannend zijn, als je dit voor het eerst doet. Bij ons kies je in een paar stappen je energieproducten. Zo stel je zelf het contract samen dat perfect bij je past.
Je energiecontract verhuizen doe je eenvoudig zelf in Mijn Vattenfall. Geef je nieuwe adres door, en meld je oude adres af. Dit kan al vanaf drie maanden voordat je de sleutels krijgt of inlevert.
Je bent van harte welkom. Stel stap voor stap je energieproduct samen en maak je aanvraag compleet. Wij zorgen dat de overstap bij je verhuizing soepel verloopt.
De keuze is gemaakt. Je gaat geen zonnepanelen verhuizen of overnemen. Dan is opnieuw investeren in nieuwe zonnepanelen natuurlijk een goed idee.
De btw op de levering en installatie van zonnepanelen op een woning is vanaf 1 januari 2023 op 0% gesteld. Tot 2023 gold er nog een btw-tarief van 21%. Het kabinet stopte deze heffing door de administratieve lasten voor zonnepanelenbezitters en de Belastingdienst. Ook zullen mensen hierdoor misschien eerder zonnepanelen kopen en hun woning verduurzamen.
Tot en met 2022 kon je de betaalde btw voor zonnepanelen op je woning terugvragen via de Kleine Ondernemingsregeling. Dit kwam omdat je met je eigen opwek ook teruglevert aan het net. De Belastingdienst zag je daarom als ondernemer.
Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen stroom op. En daar helpen we je graag bij. Daarom ontvang je bij ons een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor zonnepanelen.
Verhuis je naar een huis met zonnepanelen? Neem de panelen dan gemakkelijk over van de vorige bewoners. De kosten van de zonnepanelen zitten eigenlijk al in de verkoopprijs. Het huis heeft namelijk een gunstiger energielabel door de zonnepanelen. Geef voor de zekerheid wel aan dat je bod inclusief de zonnepanelen is.
Zodra je de verhuisdatum weet, laat je je zonnepanelen per die datum op je eigen naam zetten bij de netbeheerder. Via mijnaansluiting.nl vind je eenvoudig wie je netbeheerder voor energie is. Je hoeft alleen je postcode in te vullen.
Zet de zonnepanelen op je eigen naam via de website van je netbeheerder. Daarvoor heb je wel alle technische gegevens van de installatie nodig. Zoals het merk, het vermogen van de panelen en de omvormer. Neem voor advies contact op met de installateur van de zonnepanelen.
Ja, technisch gezien kun je je zonnepanelen verhuizen.
Vaak is zonnepanelen meenemen financieel niet zo interessant. Je kunt ze beter met het huis meeverkopen. De waardestijging van je huis is vaak hoger dan de werkelijke investering die je in je zonnepanelen hebt gedaan. Die investering verdien je dan direct terug.
Ga uit van minimaal € 50 per paneel. Vraag vooraf altijd verschillende offertes op van technische installateurs. Zo weet je precies wat de kosten van het verplaatsen van de hele installatie zijn: inclusief de omvormers, andere technische zaken en een eventuele nieuwe keuring.
Een installateur is verplicht je oude zonnepanelen gratis mee te nemen en af te laten afvoeren. Dat kost je dus niets. Bij grotere aantallen zonnepanelen kan je afvalverwerkingsbedrijf ze als bedrijfsafval zien. En daarvoor extra kosten in rekening brengen. Wil je goedkoper uit zijn, dan adviseren we je een offerte op te vragen bij een gespecialiseerd zonnepanelen recyclebedrijf.
Bij saldering verrekenen we de door jou teruggeleverde energie door je zonnepanelen met je verbruik. Dat werkt zo: overdag wek je zelf zonne-energie op die je direct verbruikt, bijvoorbeeld als je de wasmachine gebruikt. 's Avonds als de zon niet schijnt en je televisie kijkt, neem je stroom af. En in de (zomer) vakantie wekken je zonnepanelen stroom op terwijl je op vakantie bent. Die zonne-energie lever je automatisch terug aan het net. We verrekenen dit op je jaarrekening.
Zonnepanelen zorgen ervoor dat je huis meer waard wordt. Ze verhogen de WOZ-waarde van je woning, zegt Vereniging Eigen Huis. Je energielabel verbetert ook door zonnepanelen.
Vraag voor meer specifieke informatie je makelaar naar zijn of haar ervaringen met zonnepanelen bij de verkoop van je huis.