Verhuizen maken we graag makkelijker voor je

Verhuizen kost je waarschijnlijk veel energie. Er komt dan ook genoeg bij kijken. We helpen je graag op weg met praktische tips. Van adviezen over je contract voor stroom en gas, tot tips over verhuisdozen.

Begin met praktische zaken rondom je verhuizing

Regel op tijd het verhuizen van je energie

Bij een verhuizing regel je natuurlijk als een van de eerste dingen je energie. Je wilt tenslotte op tijd stroom en gas hebben in je nieuwe huis om te klussen en genieten. Je huidige situatie en wensen bepalen hoe je dat precies regelt. We helpen je graag bij je verhuizing.

Maak verhuizen makkelijker met een checklist

Behalve je energie zijn er nog meer zaken te regelen. Zoals verzekeringen, adreswijzigingen, verhuisdozen en de verhuizing van je spullen. Dit is bijna te veel om te onthouden. Een goede checklist geeft je rust en overzicht. Werk deze checklist punt voor punt af.

Dit moet je allemaal regelen

Zoek uit wie je allemaal moet inlichten over je verhuizing

Je huidige adres is waarschijnlijk op meer plekken bekend dan je misschien nog weet. Maak een lijst met personen en instanties die je adreswijziging moeten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan je gemeente, bank en sportschool.

Geef je verhuizing door aan deze instanties

Je eerste contract afsluiten

Extra comfortabel thuiskomen, zonder na te denken over je energie. Dat doe je bij ons. Stel je eigen energiecontract samen en kies zelf hoe duurzaam je energie is.

Ik ben al klant en ga verhuizen

Je energiecontract verhuizen doe je eenvoudig zelf in Mijn Vattenfall. Geef je nieuwe adres door, en meld je oude adres af. Dit kan al vanaf 3 maanden voordat je de sleutels krijgt of inlevert.

Ik verhuis en wil naar Vattenfall

Je bent van harte welkom. Stel stap voor stap je energieproduct samen en maak je aanvraag compleet. Wij zorgen dat de overstap bij je verhuizing soepel verloopt.

Bereid je ook mentaal en emotioneel voor

Verhuizen is een bekende oorzaak van stress

Het is heel normaal als je stress bij een verhuizing ervaart. Verhuizen is de op twee na grootste stressfactor. Alleen een scheiding en het overlijden van dierbaren geven meer stress dan verhuizen.

  • Het is een grote beslissing voor iedereen. Logisch dat je soms twijfelt over je keuze.
  • Je weet wat je hebt, maar nog niet wat je krijgt. Hoe zal het in een ander huis en nieuwe buurt zijn? Je moet echt omschakelen.
  • De verhuizing zelf is ook gewoon veel werk. Het is fysiek en mentaal vermoeiend. Daar kun je tegenop zien. Verhuishulp inroepen van vrienden of kennissen scheelt veel. En misschien past een professionele verhuisservice wel in je verhuisbudget.
  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Je bent meteen goed op weg met onze praktische verhuistips.

Kies bewust tussen verhuizen of verbouwen

Als je huis te klein is voor jou of je gezin, is verbouwen wellicht een optie. Met een verbouwing vergroot of verbeter je tenslotte je huis, maar hoef je geen verhuizing te regelen. En je blijft in je vertrouwde buurt wonen.

Verbouwen is misschien ook goedkoper dan verhuizen. We adviseren je vooral eens vrijblijvend met een hypotheekadviseur te gaan praten. Voor inspiratie en deskundig financieel advies.

Verhuizen of verbouwen?

Gratis bespaaradvies op maat

Onze bespaaradviezen gaan verder dan algemene bespaartips. Zo ontvang je adviezen die passen bij jouw persoonlijke woonsituatie via de Duurzaam Wonen Check. En met de Energiescan kijkt een medewerker zelfs live mee in je huis.

Zo helpen we besparen

Geef extra aandacht aan het verhuizen van bepaalde spullen

Losse dozen verhuizen is redelijk eenvoudig. Voor meubels heb je al iets meer mankracht nodig. En dan zijn er nog apparaten die zwaarder zijn en speciale aandacht nodig hebben. Zoals de wasmachine, koelkast en zonnepanelen.

  • Je wasmachine moet je voorzichtig verhuizen. En vooral ook met zorg stap voor stap weer aansluiten in je nieuwe huis.
  • Ook je koelkast verhuizen is een hele klus. En in je nieuwe huis, mag-ie ook nog eens niet direct aan. 
  • Technisch gezien kan je je zonnepanelen verhuizen. Maar dat is vanuit financieel oogpunt niet altijd de beste keuze.

We helpen je op weg

We zetten de eerste stappen. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. We helpen je niet alleen op weg met korting. We zorgen er ook voor dat je stroom eigenlijk ongemerkt en vanzelf steeds groener wordt. 

Zo helpen we je

Meer over verhuizen