1. Thuis
  2. Verhuizen
  3. Wasmachine verhuizen

Je wasmachine verhuizen zonder kleerscheuren

Je verhuist binnenkort en vraagt je af hoe je je wasmachine moet verhuizen. Dat is een goede vraag. Want verhuizen van een wasmachine kan erg lastig zijn door het gewicht en onhandige formaat. Volg deze tips voor een soepel verhuisproces zonder blessures of beschadigingen.

Belangrijke tips voor het verhuizen van je wasmachine

  1. Regel voldoende mankracht om je te helpen. Zoals sterke vrienden of een professionele verhuizer.

  2. Maak gebruik van handige oplossingen om de wasmachine goed op te tillen. Zoals verhuisbeugels, een trapsteekwagentje of een witgoedzak.

  3. Zet de wasmachinetrommel vast tegen beschadiging. En houd de wasmachine zo rechtop mogelijk.

Je eerste contract afsluiten

Een nieuw energiecontract afsluiten kan best spannend zijn, als je dit voor het eerst doet. Bij ons kies je in een paar stappen je energieproducten. Zo stel je zelf het contract samen dat perfect bij je past.

Ik ben al klant en ga verhuizen

Je energiecontract verhuizen doe je eenvoudig zelf in Mijn Vattenfall. Geef je nieuwe adres door, en meld je oude adres af. Dit kan al vanaf drie maanden voordat je de sleutels krijgt of inlevert.

Ik verhuis en wil naar Vattenfall

Je bent van harte welkom. Stel stap voor stap je energieproduct samen en maak je aanvraag compleet. Wij zorgen dat de overstap bij je verhuizing soepel verloopt.

Zet de trommel van je wasmachine vast

Het is verstandig je wasmachinetrommel vooraf vast te zetten. Daarmee voorkom je ronddraaien en beschadigingen tijdens vervoer. Je kunt de trommel vastzetten met speciale schroeven of transportbouten. Als het goed is heb je die bij de aanschaf van je wasmachine ontvangen.

Heb je geen speciale bouten of schroeven? Vul de ruimte rond de trommel dan op met handdoeken en dekens. Daarvoor moet je wel eerst de bovenkant van de wasmachine openschroeven. Bij een bovenlader haal je de trommel er voor de verhuizing zelf gemakkelijk helemaal uit.

Doe trap op en trap af extra voorzichtig met je wasmachine

Je wasmachine verhuizen via de trap is geen gemakkelijke taak. Het is een zware klus met grote kans op schade, zowel aan de wasmachine als de trap. Tref daarom deze voorbereidingen:

  1. Zorg ervoor dat de trommel goed zit.
  2. Gebruik een spanband om het snoer en de slangen goed vast te zetten. Zodat die niet los bungelen en in de weg zitten.
  3. Regel een stevig trapsteekwagentje en bind je wasmachine daar eventueel ook aan vast. Of overweeg het kopen of huren van een speciale verhuiszak of witgoedzak met handige draagbanden voor twee personen.
  4. Kantel je wasmachine niet te veel. En houd je wasmachine zo rechtop mogelijk.

Zelf je wasmachine verhuizen of toch laten doen?

Met een beperkt budget kies je er waarschijnlijk voor om zelf je wasmachine te verhuizen. Wil je je wasmachine door een professional laten verhuizen, houd dan rekening met de kosten. Vraag verschillende offertes op bij verhuisbedrijven.

Het voordeel van een verhuisbedrijf is dat ze hier veel ervaring mee hebben. De kans op schade aan je wasmachine is dan ook klein. Ook kost het jou veel minder stress en energie. Als het goed is, sluit de verhuizer je wasmachine op je nieuwe adres ook weer voor je aan.

Meer over verhuishulp

Gratis bespaaradvies op maat

Onze bespaaradviezen gaan verder dan algemene bespaartips. Zo ontvang je adviezen die passen bij jouw persoonlijke woonsituatie via de Duurzaam Wonen Check. En met de Energiescan kijkt een medewerker zelfs live mee in je huis.

Zo helpen we besparen

Misschien is het wel tijd voor een nieuwe, zuinigere wasmachine

Je verhuizing is wellicht een goed moment om een nieuwe wasmachine te kopen. En die gratis op je nieuwe adres te laten bezorgen. De nieuwste modellen zijn namelijk een stuk zuiniger dan je oude apparaat. Daarmee bespaar je bij elke wasbeurt op je energiekosten. De investering haal je er zo met een paar jaar alweer uit. Nieuwe wasmachine? Kies slim!

Wasmachine verhuizen of nieuwe wasmachine kopen?

Veelgestelde vragen over 'wasmachine verhuizen'

Hoe kun je het beste een wasmachine verhuizen?

Zet eerst de trommel van je wasmachine vast. En bind de leidingen vast met sterke tape of spanbanden. Houd de wasmachine verder zo veel mogelijk rechtop. Als dat niet kan, leg hem dan zo kort mogelijk plat. Met de voorkant naar boven. Bekijk nog meer tips

Hoe vervoer je een wasmachine zonder transportbouten?

Als het goed is, heb je bij de koop van je wasmachine transportbouten gekregen. Meestal zitten die in het zakje waar ook de gebruiksaanwijzing in zit. Heb je die bouten niet of niet meer? Dan moet je een andere truc uithalen om de trommel vast te zetten. Met handdoeken bijvoorbeeld.

Hoe wasmachine verhuizen trap?

Je wasmachine verhuizen via de trap is geen gemakkelijke taak. Zeker als het een trap is met één of meer bochten. Voor rechte trappen kun je een trapsteekwagentje kopen of huren. Of een zogenaamde witgoedzak. Lees hier onze andere tips.

Hoe brengen ze een wasmachine naar boven?

Transporteurs of verhuizers van wasmachines hebben mankracht en handige trucs om een wasmachine naar boven te krijgen. Zoals een verhuislift of trapsteekwagen. Meestal tillen ze de wasmachine (zoveel mogelijk rechtop) met twee personen naar boven. Of als het liggend moet, met de voorkant boven.

Waarom trommel wasmachine vastzetten?

De trommel kan door het schudden tijdens de verhuizing beschadigen. Transportbouten zorgen ervoor dat de trommel niet meer kan bewegen. Je hebt ze gekregen bij de aanschaf. Heb je ze niet meer, dan is er nog een andere truc om de trommel vast te zetten.

Meer over verhuizen