Verhuishulp is altijd welkom

Verhuizen betekent veel doen, beslissen en sjouwen. Of je nu een klein huis hebt of een groot huis. Samen gaat verhuizen stukken sneller. Daarom is elke verhuishulp is welkom. Vind hier waar je het beste hulp voor kunt inschakelen bij je verhuizing.

Vraag vooral hulp bij verhuizen

Verhuizen doe je niet dagelijks. En het is gewoon veel extra werk. Bereid je daarom goed voor.

 • Begin met een handige checklist wat je allemaal moet regelen. Die vind je online of krijg je van je verhuizer. Ga alle punten stap voor stap af.
 • Geef instanties zo snel mogelijk je nieuwe adres door. Deze handige lijst helpt je daarbij.
 • Je energiecontract verhuizen doe je eenvoudig zelf via Mijn Vattenfall. Heb je nog geen energie van ons? Dan helpen we je graag zorgeloos overstappen.
 • Schakel op tijd familie, vrienden of vakmensen in die je helpen inpakken en sjouwen.

Alles over verhuizen

Je eerste contract afsluiten

Een nieuw energiecontract afsluiten kan best spannend zijn, als je dit voor het eerst doet. Bij ons kies je in een paar stappen je energieproducten. Zo stel je zelf het contract samen dat perfect bij je past.

Ik ben al klant en ga verhuizen

Je energiecontract verhuizen doe je eenvoudig zelf in Mijn Vattenfall. Geef je nieuwe adres door, en meld je oude adres af. Dit kan al vanaf drie maanden voordat je de sleutels krijgt of inlevert.

Ik verhuis en wil naar Vattenfall

Je bent van harte welkom. Stel stap voor stap je energieproduct samen en maak je aanvraag compleet. Wij zorgen dat de overstap bij je verhuizing soepel verloopt.

Voor deze stappen kun je verhuishulp goed gebruiken

 • Meedenken over hoe je je verhuizing het beste aan kunt pakken
 • Sorteren van je spullen en beslissen wat je meeverhuist en wat weg kan
 • Kapotte spullen naar de lokale afvalverwerker brengen
 • Spullen online verkopen of naar een kringloopwinkel in de buurt brengen
 • Dozen inpakken
 • Kasten en kamers schoonmaken zodra ze leeg zijn
 • Kookspullen en ingrediënten die je niet direct nodig hebt, alvast verhuizen
 • Glaswerk en servies in je nieuwe huis afwassen en schoon in de kast zetten

Een verhuisbedrijf inhuren spaart tijd en moeite

Als je verhuisbudget het toelaat, schakel dan voor de verhuisdag vooral een verhuisbedrijf in. Vraag vooraf bij minstens drie verhuizers een offerte aan. En maak dan je keuze. Het inhuren van een verhuisbedrijf heeft belangrijke voordelen:

 • Een verhuisbedrijf helpt je vooraf met advies, handige checklists en meer
 • Je krijgt net zoveel inpakmateriaal en verhuisdozen te leen als je nodig hebt
 • De verhuizers hebben ervaring en werken daardoor sneller
 • Voor lastige dingen zoals een wasmachine of koelkast hebben ze handige trucs en gereedschap
 • Je bent gedurende de verhuizing verzekerd tegen schade

Altijd goed geholpen garantie

Een uitstekende service, daar doen we elke dag ons best voor. Met onze online tools regel je 24/7 al je energiezaken zonder moeite. En voor zaken waar je zelf niet uitkomt, zijn we goed bereikbaar. Onze mensen hebben een oplossing voor iedere energievraag. We kijken verder, zodat je altijd in één keer geholpen wordt.

Zo helpen we je

Overweeg studentenverhuizers

Heb je goedkope hulp bij verhuizen nodig, maar zijn er niet genoeg bekenden om je te helpen? Dan kun je studenten inschakelen om tegen betaling je meubels en dozen te verhuizen. Genoeg studenten doen dit als bijbaan naast hun studie.

Studenten zijn meestal goedkoper dan een professioneel verhuisbedrijf inhuren. Spreek vooraf wel duidelijk af wat ze precies wel en niet verhuizen en of eventuele schade vergoed wordt. Zo kan het zijn dat ze niet verzekerd zijn voor het verhuizen van waardevolle schilderijen. Die moet je dan alsnog zelf verhuizen.

Meer en andere verhuishulp nodig bij ouderen

Voor de meeste senioren is verhuizen extra ingrijpend. Ben je zelf al op leeftijd of gaan je ouders verhuizen, houd dan rekening met deze zaken:

 • Misschien verandert er iets aan de huursubsidie, zorgverzekering of verpleging en verzorging.
 • Meestal is er op het nieuwe adres minder woonruimte. Dat betekent afscheid nemen van veel spullen. Bij deze emotionele keuzes kunnen familieleden goed helpen. Ook zijn er gespecialiseerde opruimcoaches.
 • Zorg ervoor dat de verhuizing zelf kort duurt en soepel verloopt. Aan het eind van de dag moet alles in de nieuwe woning goed staan en werken. Je moet direct weer gewoon kunnen koken en eten, televisie kijken, douchen en slapen. Met je eigen vertrouwde meubels en spullen.

Met een goede voorbereiding voorkom je op deze manier stress bij de verhuizing

We helpen je op weg

We zetten de eerste stappen. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. We helpen je niet alleen op weg met korting. We zorgen er ook voor dat je stroom eigenlijk ongemerkt en vanzelf steeds groener wordt. 

Groei met ons mee

Veelgestelde vragen over verhuishulp

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om hulp in te schakelen voor je verhuizing. Dat hangt ook van je budget af. Hulp van vrienden, kennissen en familie kost je niets. Behalve af en toe wat lekkers te eten en te drinken. Een professioneel verhuisbedrijf kost geld, maar dan gebeurt het wel snel en goed.

Daar tussenin heb je ook nog andere mogelijkheden. Denk aan een verhuiscoach, verhuishulp, studentenverhuizers of het huren van een verhuislift.

Een combinatie hiervan kan ook. Vraag bekenden bijvoorbeeld om te helpen met inpakken. En laat het verhuizen van de dozen, meubels, wasmachine en de koelkast over aan een verhuisbedrijf.

Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?

Dat hangt meestal af van de hoeveelheid spullen en meubels die je hebt. Ook speelt de afstand naar je nieuwe appartement of huis een rol. Je kunt online verschillende rekentools vinden om een idee te krijgen van de kosten. Slimmer is het om offertes op te vragen bij verschillende professionele verhuizers in de buurt.

Volgens de Consumentenbond kan er een groot verschil in prijs zitten, dus vergelijken loont. Reken voor een simpele verhuizing op minimaal € 350 tot € 500.

Hoelang doe je over inpakken voor verhuizing?

Dat hangt af van hoeveel spullen je hebt en wilt meeverhuizen naar je nieuwe huis. Begin met inpakken van minder belangrijke spullen die mee moeten. Gebruik goede, stevige verhuisdozen en stickers om op te schrijven wat erin zit. Geef oude en overbodige spullen weg of laat ze recyclen.

 • Begin minimaal een maand van tevoren met alle spullen op zolder, in je kelder en de schuur. Die spullen heb je meestal tot je verhuizing niet nodig.
 • Pak daarna kamer voor kamer spullen in dozen. Schrijf op elke doos naar welke kamer die moet in je nieuwe huis.
 • Reken voor het inpakken van de laatste spullen en kleren 1 of 2 dagen.
Kun je in 1 dag verhuizen?

Ja, technisch gezien kan dat wel. Vooral als je goed voorbereid bent en al heel veel hebt ingepakt in goede, stevige verhuisdozen. Regel op je verhuisdag vooral veel verhuishulp, zoals vrienden en familie. Zij kunnen je helpen de laatste dingen in te pakken, dozen te sjouwen en heen en weer te rijden.

Schakel je een professioneel verhuisbedrijf in, dan weet je zeker dat het in één dag kan. Erkende verhuizers hebben ervaring, goed materiaal en een vrachtwagen waar alles in één keer in past.

Meer over verhuizen