1. Thuis
  2. Stroom
  3. Overstappen stroom

Overstappen op of met stroom zoals jij het wilt

Denk je na over het overstappen van je huidige energieleverancier naar ons? Of wil je graag overstappen op groene stroom? Misschien wil je binnenkort zelfs al wel helemaal van het gas af. Wat de reden ook is, we helpen je met het maken van je keuze. Met informatie en praktische links.

Van het gas af

Wil je in huis helemaal van gas overstappen op stroom? Ook voor je verwarming? 
Van het gas af

Stroom met cadeau

Naar ons overstappen voor je stroom en een cadeau krijgen? Altijd iets extra's.
Cadeau bij je stroom

Groene stroom

100% groene stroom uit Nederland voor onze klanten thuis en in het mkb.
Bekijk ons stroometiket.

Van gas overstappen op stroom

In 2050 is Nederland van het aardgas af. Iedereen zal voor die tijd geheel overstappen op stroom. Door afscheid te nemen van het fossiele aardgas, verminderen we de CO2­-uitstoot. Maar we gebruiken aardgas nu vaak voor van alles thuis. We koken hiermee. Of we douchen met water verwarmd door onze cv-­ketel die op aardgas werkt. Tijd voor verandering dus.

Van het gas met stadsverwarming

Nieuwbouwwoningen krijgen standaard al jaren geen gasaansluiting meer. Ze hebben duurzame installaties die werken op stroom. Zoals stadsverwarming of blokverwarming. Daarbij verwarm je je huis met restwarmte die ergens anders vrijkomt. Of er is een collectieve warmtepomp geïnstalleerd. In 2022 hebben we met stadsverwarming gezorgd voor een gemiddelde CO2-reductie van 63%. Met stadswarmte zetten we dus grote stappen naar fossielvrij leven.

Je gasleiding laten verwijderen

Wil je zelf overstappen op alleen stroom? En heb je echt geen gas meer nodig voor je verwarming? Als je eigenaar bent van het huis, kun je de gasmeter laten verwijderen door je netbeheerder. Je vraagt dit aan via mijnaansluiting.nl. Huur je de woning, dan moet de eigenaar dit aanvragen.

CO2-reductie met stadswarmte en koude

Bewoners en bedrijven stootten in 2022 met onze stadswarmte en koude gemiddeld 63% minder CO2 uit dan als ze losse cv-ketels op aardgas zouden hebben. 

Meer over de reductie

Naar ons overstappen voor je stroom, met een cadeau?

Overstappen is niet altijd een gemakkelijke keuze. We snappen het. Er zijn zoveel leveranciers. Moet je voor stroom nu overstappen of wachten? En hoe kies je de stroomleverancier die het beste bij je past? Prijs, service en duurzaamheid zijn belangrijke factoren bij het overstappen van stroom. Door klant bij ons te worden, steun je ons doel om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Als je klant bent, hebben we uiteraard ook altijd iets extra's. Zoals elk jaar voordeel en gratis bespaaradvies op maat.

Gemakkelijk overstappen

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland. 

Overstappen naar groene stroom

We nemen onze verantwoordelijkheid en zetten stappen naar een fossielvrije toekomst. Dit doen we bijvoorbeeld door alle huishoudens groene stroom te leveren. Groene stroom komt uit bronnen die nooit op gaan, zoals wind, water en zon. Lees ons stroometiket maar eens. Groene stroom kun je natuurlijk ook zelf opwekken door zonnepanelen op je dak te installeren.

100% groene stroom uit Nederland voor onze klanten thuis en in het mkb

In 2022 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. En we streven ernaar dit de komende jaren te blijven doen door voldoende Garanties van Oorsprong in te kopen. Daarnaast investeren we in de opwek van groene stroom uit zon, wind en water. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste subsidievrije windpark op zee.

Meer over fossielvrij leven

Veelgestelde vragen over overstappen

Is overstappen van energieleverancier gratis?

Stap je over naar energie van ons? Dan zeggen we het contract bij de vorige leverancier voor je op. Dit is gratis als het contract is afgelopen. Als dit contract nog niet is afgelopen, betaal je een opzegvergoeding.

Is overstappen van energieleverancier verstandig?

Het overstappen naar ons als je nieuwe energieleverancier kan verstandig zijn. Vooral als je huidige leverancier niet meer bij je wensen past. Bij ons krijg je een aanbod dat past bij je persoonlijke situatie. Je weet precies waar je voor betaalt.

Wanneer kan ik van energieleverancier veranderen?

Je kunt op elk moment overstappen. Let hierbij wel op de einddatum van je contract. Als je contract nog niet is afgelopen, krijg je een overstapboete.

Welke energieleverancier heb ik nu?

Je vindt de naam van je energieleverancier terug op brieven, in e­-mails of op de afschriften van je bankrekening. Neem bij twijfel contact op met je netbeheerder.

We helpen je op weg

We zetten de eerste stappen. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. We helpen je niet alleen op weg met korting. We zorgen er ook voor dat je stroom eigenlijk ongemerkt en vanzelf steeds groener wordt. 

Groei met ons mee

Bekijk ook deze onderwerpen