1. Home
  2. Stroom
  3. Overstappen stroom

Overstappen op of met stroom zoals jij het wilt

Denk je na over het overstappen van je huidige energieleverancier naar ons? Of wil je graag overstappen op groene stroom? Misschien wil je binnenkort zelfs al wel helemaal van het gas af. Wat de reden ook is, we helpen je met het maken van je keuze. Met informatie en praktische links.

Van het gas af

Wil je in huis helemaal van gas overstappen op stroom? Ook voor je verwarming? 
Van het gas af

Stroom met cadeau

Naar ons overstappen voor je stroom en een cadeau krijgen? Altijd iets extra's.
Cadeau bij je stroom

Groene stroom

Steeds meer huishoudens krijgen groene stroom uit Nederland van ons. 
100% groene stroom

Van gas overstappen op stroom

In 2050 is Nederland van het aardgas af. Iedereen zal voor die tijd geheel overstappen op stroom. Door afscheid te nemen van het fossiele aardgas, verminderen we de CO2­-uitstoot. Maar we gebruiken aardgas nu vaak voor van alles thuis. We koken hiermee. Of we douchen met water verwarmd door onze cv-­ketel die op aardgas werkt. Tijd voor verandering dus.

Van het gas met stadsverwarming

Nieuwbouwwoningen krijgen standaard al jaren geen gasaansluiting meer. Ze hebben duurzame installaties die werken op stroom. Zoals stadsverwarming of blokverwarming. Daarbij verwarm je je huis met restwarmte die ergens anders vrijkomt. Of er is een collectieve warmtepomp geïnstalleerd. Het jaar 2020 laat hierover al mooie cijfers zien. Bewoners en bedrijven met stadswarmte zorgden toen voor 57% minder CO-uitstoot. Met stadswarmte zetten we dus grote stappen naar fossielvrij leven.

Je gasleiding laten verwijderen

Wil je zelf overstappen op alleen stroom? En heb je echt geen gas meer nodig voor je verwarming? Als je eigenaar bent van het huis, kun je de gasmeter laten verwijderen door je netbeheerder. Je vraagt dit aan via mijnaansluiting.nl. Huur je de woning, dan moet de eigenaar dit aanvragen.

63% CO2-reductie met stadswarmte en koude

In 2021 hebben we met stadsverwarming gezorgd voor een gemiddelde CO2-reductie van 63%. Omgerekend is dat een reductie van 299.619 ton.

Meer over de reductie

Naar ons overstappen voor je stroom, met een cadeau?

Overstappen is niet altijd een gemakkelijke keuze. We snappen het. Er zijn zoveel leveranciers. Moet je voor stroom nu overstappen of wachten? En hoe kies je de stroomleverancier die het beste bij je past? Prijs, service en duurzaamheid zijn belangrijke factoren bij het overstappen van stroom. En misschien ook of je bij het overstappen een cadeau krijgt. Stap je over naar ons? Dan mag je rekenen op de beste service en een scherp tarief. Ook hebben we regelmatig energie-aanbiedingen met een cadeau. Door klant bij ons te worden, steun je ons doel om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Als je klant bent, hebben we uiteraard ook altijd iets extra's. Zoals elk jaar voordeel en gratis bespaaradvies op maat.

Gemakkelijk overstappen

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Overstappen naar groene stroom

We nemen onze verantwoordelijkheid en zetten stappen naar een fossielvrije toekomst. Dit doen we bijvoorbeeld door steeds meer huishoudens groene stroom te leveren. Groene stroom komt uit bronnen die nooit op gaan, zoals wind, water en zon. Lees ons stroometiket maar eens. Door over te stappen op groene stroom, draag je bij aan een beter milieu. Groene stroom kun je natuurlijk ook zelf opwekken door zonnepanelen op je dak te installeren.

Straks 100% groene stroom voor alle klanten thuis

Binnen enkele jaren is 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis. Ook investeren we flink in de opwek van groene stroom uit zon, water en wind. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste windpark op zee dat zonder subsidie gebouwd wordt.

We beginnen bij onszelf

Veelgestelde vragen over overstappen

Is overstappen van energieleverancier gratis?

Stap je over naar energie van ons? Dan zeggen we het contract bij de vorige leverancier voor je op. Dit is gratis als het contract is afgelopen. Als dit contract nog niet is afgelopen, krijg je een overstapboete. Als je aan een aantal voorwaarden voldoet, komen we je hierin tegemoet. We betalen dan voor een deel mee aan de kosten. We noemen dit ook wel overstapkorting.

Is overstappen van energieleverancier verstandig?

Het overstappen naar ons als je nieuwe energieleverancier kan verstandig zijn. Vooral als je huidige leverancier niet meer bij je wensen past. Bij ons krijg je een aanbod dat past bij je persoonlijke situatie. Je weet precies waar je voor betaalt.

Wanneer kan ik van energieleverancier veranderen?

Je kunt op elk moment overstappen. Let hierbij wel op de einddatum van je contract. Als je contract nog niet is afgelopen, krijg je een overstapboete.

Welke energieleverancier heb ik nu?

Je vindt de naam van je energieleverancier terug op brieven, in e­-mails of op de afschriften van je bankrekening. Neem bij twijfel contact op met je netbeheerder.

We helpen je op weg

We zetten de eerste stappen. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. We helpen je niet alleen op weg met korting. We zorgen er ook voor dat je stroom eigenlijk ongemerkt en vanzelf steeds groener wordt. 

Zo helpen we je

Bekijk ook deze onderwerpen