1. Thuis
  2. Stroom
  3. Overstappen stroom

Overstappen met stroom zoals jij het wilt

Denk je na over het overstappen van je huidige energieleverancier naar ons? Misschien wil je binnenkort zelfs al wel helemaal van het gas af. Wat de reden ook is, we helpen je met het maken van je keuze. Met informatie en praktische links.

Van het gas af

Wil je in huis helemaal van gas overstappen op stroom? Ook voor je verwarming? 
Van het gas af

Stroom met cadeau

Naar ons overstappen voor je stroom en een cadeau krijgen? Altijd iets extra's.
Cadeau bij je stroom

Groene stroom

In 2023 was 100% van de stroom die we aan klanten thuis en het mkb leverden, groene stroom. Deze wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen als zon, wind en water. Bekijk het stroometiket om meer te lezen.

Van gas overstappen op stroom

In 2050 wil Nederland CO2-neutraal zijn. Iedereen zal voor die tijd overstappen op stroom, een warmtenet, of groen gas. Door afscheid te nemen van het fossiele aardgas, verminderen we de CO2­-uitstoot. Maar we gebruiken aardgas nu vaak voor van alles thuis. We koken hiermee. Of we douchen met water verwarmd door onze cv-­ketel die op aardgas werkt. Tijd voor verandering dus.

Van het gas met stadsverwarming

Nieuwbouwwoningen krijgen standaard al jaren geen gasaansluiting meer. Maar bijvoorbeeld stadsverwarming of blokverwarming. Daarbij verwarm je je huis met restwarmte die ergens anders vrijkomt. Of er is een collectieve warmtepomp geïnstalleerd. In 2023 hebben we met stadsverwarming van Vattenfall gezorgd voor een gemiddelde CO2-reductie van 63%. Dit is een vergelijking ten opzichte van  woningen met HR-gasketels. 

Je gasleiding laten verwijderen

Wil je zelf overstappen op alleen stroom? En heb je echt geen gas meer nodig voor je verwarming? Als je eigenaar bent van het huis, kun je de gasmeter laten verwijderen door je netbeheerder. Je vraagt dit aan via mijnaansluiting.nl. Huur je de woning, dan moet de eigenaar dit aanvragen.

CO2-uitstoot

In 2023 stootten huizen en gebouwen die aangesloten zijn op een warmtenet van Vattenfall in Nederland, gemiddeld 62% minder CO2 uit dan wanneer ze met een HR-gasketel verwarmd zouden zijn. Dat is het gewogen gemiddelde over de gebieden waar Vattenfall en Westpoort Warmte stadswarmte en koude leveren.

Meer over de CO2-uitstoot

Naar ons overstappen voor je stroom, met een cadeau?

Overstappen is niet altijd een gemakkelijke keuze. We snappen het. Er zijn zoveel leveranciers. Moet je voor stroom nu overstappen of wachten? En hoe kies je de stroomleverancier die het beste bij je past? Prijs, service en duurzaamheid zijn belangrijke factoren bij het overstappen van stroom. Door klant bij ons te worden, steun je ons doel om ons in te zetten voor een toekomst waarin we voor onze energie niet langer afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Als je klant bent, hebben we uiteraard ook altijd iets extra's. Zoals elk jaar voordeel en gratis bespaaradvies op maat.

Gemakkelijk overstappen

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Overstappen naar groene stroom

We nemen onze verantwoordelijkheid en zetten stappen naar een fossielvrije toekomst. Dit doen we bijvoorbeeld door alle huishoudens groene stroom te leveren. Groene stroom komt uit bronnen die nooit op gaan, zoals wind, water en zon. Lees ons stroometiket maar eens. Groene stroom kun je natuurlijk ook zelf opwekken door zonnepanelen op je dak te installeren.

In 2023 ontvingen klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland

In 2023 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. In ons stroometiket zie je precies waar onze stroom vandaan kwam.

Bekijk ons stroometiket

Veelgestelde vragen over overstappen

Is overstappen van energieleverancier gratis?

Stap je over naar energie van ons? Dan zeggen we het contract bij de vorige leverancier voor je op. Dit is gratis als het contract is afgelopen. Als dit contract nog niet is afgelopen, betaal je een opzegvergoeding.

Is overstappen van energieleverancier verstandig?

Het overstappen naar ons als je nieuwe energieleverancier kan verstandig zijn. Vooral als je huidige leverancier niet meer bij je wensen past. Bij ons krijg je een aanbod dat past bij je persoonlijke situatie. Je weet precies waar je voor betaalt.

Wanneer kan ik van energieleverancier veranderen?

Je kunt op elk moment overstappen. Let hierbij wel op de einddatum van je contract. Als je contract nog niet is afgelopen, krijg je een overstapboete.

Welke energieleverancier heb ik nu?

Je vindt de naam van je energieleverancier terug op brieven, in e­-mails of op de afschriften van je bankrekening. Neem bij twijfel contact op met je netbeheerder.

We helpen je op weg

We zetten de eerste stappen. Maar een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Zo simpel is het. We helpen je niet alleen op weg met korting. We zorgen er ook voor dat je stroom eigenlijk ongemerkt en vanzelf steeds groener wordt. 

Groei met ons mee

Bekijk ook deze onderwerpen