1. Home
  2. Stadsverwarming
  3. Stadswarmte maatregelen coronavirus

Corona-maatregelen Vattenfall Stadswarmte

Vanwege het Coronavirus (COVID-19) hebben wij tijdelijke corona-maatregelen getroffen. Om jouw en onze gezondheid te beschermen en stadswarmte te kunnen blijven leveren. Zo kunnen wij ons werk blijven doen. En blijf je voorzien van milieuvriendelijke en betrouwbare warmte.

Wij werken hard voor onze klanten

In deze onzekere periode wil je je geen zorgen maken over de levering van stadswarmte in je huis. Dat snappen wij goed. Zoveel mogelijk medewerkers zijn daarom dagelijks hard aan het werk om een betrouwbare levering van stadswarmte te verzorgen. Onze focus ligt daarbij op het primaire productieproces van stadswarmte en op noodzakelijke huisbezoeken. Bijvoorbeeld voor meteropnames en voor het oplossen van storingen.

Heb je een vraag? Je mag ons altijd contacten via Whatsapp, of via het telefoonnummer 0900 0808.

Ervaar je een storing op stadswarmte? Bekijk onze storingspagina voor meer informatie of bel de Storingsdienst op 0800 0513.

Wij doen ons best je vragen en verzoeken zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Dit kan soms iets langer duren in deze periode. Bekijk hier of jouw antwoord te vinden is in onze veel gestelde vragen.

Stadswarmte service & dienstverlening

Gaat de warmte levering gewoon door?

Ja, wij doen ons uiterste best om te zorgen dat al onze warmte klanten ongestoord gebruik kunnen blijven maken van Stadswarmte. Daarom zijn er extra gezond- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Om onze klanten en medewerkers te beschermen en warmte te kunnen blijven leveren. 

Komen jullie langs voor meteropnames en wat moet ik dan doen?

Onze meteropnemers zijn weer gestart met het thuis opnemen van de meterstanden. Om besmetting te voorkomen gelden de volgende richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Schud geen handen;
  • Zet voor het gemak alvast de deuren naar de meterkast open om de gang vrij te maken. Zo hoeft de meteropnemer geen deurklinken aan te raken;
  • Wij vragen je om in een andere kamer te wachten tijdens de werkzaamheden.
  • Heb je corona of verschijnselen daarvan? Allereerst wensen we je van harte beterschap. Doe de deur niet open. Vertel bijvoorbeeld via een raam dat de opname niet door kan gaan. We proberen het op een later moment opnieuw.
Blijft Vattenfall bereikbaar?

Onze collega's van de Klantenservice werken sinds 16 maart vanuit eigen huis. Natuurlijk kun je hen nog steeds benaderen met vragen en wensen. Je kunt contact leggen via WhatsApp, of via onze andere mogelijkheden.

Afspraken met monteurs

Welke maatregelen gelden er voor monteursbezoek?

Allereerst gaan alleen onze gezonde monteurs op pad voor noodzakelijke afspraken. Ook geldt altijd: 1,5 meter afstand en geen handen schudden. Zet voor het gemak alvast de deuren naar de meterkast open. Om het pad vrij te maken voor de monteur. Zo hoeft hij geen deurklinken aan te raken en wordt het vertrek geventileerd. 

Wij vragen je om in een andere kamer te wachten tijdens de werkzaamheden. Dat is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

Bij vertrek zal de monteur je telefonisch uitleggen wat hij heeft gedaan. 

Lees hier alle extra maatregelen voor een monteursbezoek.  

Gaat mijn afspraak met de monteur door?

Alle noodzakelijke afspraken gaan in principe gewoon door. Op voorwaarde dat de extra maatregelen kunnen worden gevolgd. Bekijk hier welke maatregelen gelden voor een bezoek van de monteur aan huis. 

Kan ik mijn afspraak met de monteur nog verzetten?

Je kunt je afspraak met de monteur verzetten. Er wordt dan gekeken naar een nieuwe geschikte datum. Bel de Storingsdienst op 0800 0513 om je afspraak te verzetten. 

Storingen

Worden storingen nog steeds opgelost?

Zeker. Onze focus ligt juist op het behouden van onze betrouwbare levering van Stadswarmte. Wij doen ons best om storingen zoveel mogelijk te voorkomen, en anders zo snel mogelijk te verhelpen. Ook hier worden de extra maatregelen gevolgd. 

Ik heb een storing. Wat moet ik doen?

Een storing komt nooit gelegen. Het kan verschillende oorzaken hebben. Via onze storingspagina kun je onze storingswebsite met alle huidige storingen en werkzaamheden in de wijk raadplegen of zelf een storingscheck doorlopen. Kom je er niet uit? Bel dan de Storingsdienst op 0800 0513. 

Ik heb een storing. Wanneer word ik geholpen?

Onze monteurs komen alleen langs voor noodzakelijke afspraken. Bijvoorbeeld storingen waardoor je geen ruimteverwarming of warm tapwater meer hebt en bij lekkages. Als het nodig is, komen we ook langs voor meteropnames.

Heeft de geplande afspraak geen spoed, dan maken we een afspraak voor een latere datum. Dit om verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. 

Ik ben ziek en heb een storing. Wat moet ik doen?

Als je ziek bent, maken we specifieke afspraken met je over de komst van onze monteur. Onze planner zal hier naar vragen.  

Mocht de gemelde storing niet spoedeisend zijn, dan maken we een afspraak voor een later tijdstip.

Geldzaken

Wat moet ik doen als ik even geen inkomsten heb?

Je kan bij Vattenfall een betalingsregeling aanvragen. Je betaalt dan in termijnen. Kun je de termijnfactuur niet kunt betalen? Of heb je een betaalachterstand? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze Klantenservice. Dat kan via Whatsapp of via het telefoonnummer 0900 0808.

Kan ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Ja dat kan, binnen een bepaalde bandbreedte. Je regelt dit gemakkelijk zelf, in Mijn Vattenfall