1. MKB
 2. Zakelijke energie
 3. Zakelijk energie vergelijken

Zakelijk energiecontract voor mkb'ers

We hebben verschillende zakelijke energie aanbiedingen voor ondernemers. Je kunt kiezen voor een zakelijk vast contract tot 1 jaar of tot 3 jaar. Ook kun je kiezen voor een contract met een variabele of dynamische prijs. We zetten alle informatie voor je op een rij.

Zakelijk vast contract

Hou je van financiële zekerheid, maar wil je geen langlopend zakelijk energiecontract? Mooi. Dan zit je bij ons goed met een zakelijk vast energiecontract van 1 jaar óf 3 jaar. Bij een vast contract liggen het energietarief en de looptijd vast. In die periode verandert je energietarief niet. Bedragen voor heffingen van de overheid kunnen wel stijgen of dalen. Dit geldt ook voor de netbeheerkosten en btw. Lees meer over de voor- en nadelen van een vast contract.

Zakelijk variabel contract

Met een zakelijk variabel energiecontract ga je voor flexibiliteit en krijg je stroom en gas voor een variabele prijs. Een variabel energiecontract is een energiecontract voor onbepaalde tijd. De tarieven zijn afhankelijk van de prijzen op de internationale markten van stroom en gas. Dalen de prijzen, dan heb je hier voordeel van. Stijgen de energietarieven, dan stijg je mee. Als ondernemer kun je een variabel contract op elk moment beëindigen met een opzegtermijn van 30 dagen. Lees meer over de voor- en nadelen van een variabel contract.

Bekijk onze zakelijke energie aanbiedingen

Jouw Zaak. Jouw Energie tot 1 jaar

 • De zekerheid van een vaste prijs
 • Zakelijk gas en zakelijk groene stroom
 • Standaard gas en ons stroomproduct Groen uit Nederland opgewekt uit wind en zon

Naar aanvragen

Jouw Zaak. Jouw Energie met dynamische prijzen

 • Dynamische prijzen
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Standaard gas en ons stroomproduct Groen uit Nederland opgewekt uit wind en zon

Naar aanvragen

Jouw Zaak. Jouw Energie Variabel

 • Zakelijk energie met een variabele prijs
 • Flexibel contract, maandelijks opzegbaar
 • Standaard gas en ons stroomproduct Groen uit Nederland opgewekt uit wind en zon

Naar aanvragen

We helpen je op weg met een passend advies

Onze Keuzehulp is er voor al je zakelijke energiebehoeften. Jouw gegeven antwoorden helpen je sneller op weg op onze site.

Doe de Keuzehulp

Altijd iets extra's

We geloven in duurzame relaties en waarderen klanten die bij ons blijven. Daar zetten we dus graag iets tegenover.  Daarom krijg je bij ons altijd iets extra's. Je krijgt bijvoorbeeld exclusief inkoopvoordeel bij de partners uit ons netwerk. Zo kun je kiezen voor € 100,- korting op isolatie of laadpalen. Of ga je liever voor 5% korting op ledverlichting, 5% korting op groene gevels en daken of 10% korting op verwarmde kussens? Daarnaast helpen we je besparen op je energiekosten met slimme tips en persoonlijk advies. Onze adviseurs komen gratis bij je langs met praktische bespaartips en advies op maat over energiebesparende oplossingen.

Zakelijk energiecontract voor verschillende locaties

Je hebt verschillende energieaansluitingen, deze zijn verdeeld over verschillende bedrijfslocaties. We regelen samen met jou je energiezaken voor al je locaties, met het voordeel van gecombineerd contractbeheer. We hebben namelijk verschillende energieoplossingen voor multisites:

 • Jouw Zaak Jouw MultiEnergie Plan: regel moeiteloos je energiezaken voor al je vestigingen.
 • Jouw Zaak Jouw Leegstand Service: beheer leegstaand vastgoed met kleinverbruikaansluitingen. Je energie blijft doorlopen tegen lage energiekosten maar met maximaal gemak.

Zakelijke energiecontracten vergelijken

Het vergelijken van zakelijke energieleveranciers begint met het bekijken van je huidige zakelijke energiecontract waarin de tarieven staan vermeld. Bepaal of je een contract met vaste prijzen hebt of een contract met variabele prijzen. Het is ook handig om te weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Gebruik deze gegevens bij het vergelijken van zakelijke energieaanbieders. Als je overweegt over te stappen naar een andere aanbieder, lees hier hoe overstappen werkt. Je vindt hier in één overzicht al onze zakelijke aanbiedingen voor stroom en gas. Zo kies je gemakkelijk het aanbod dat het beste bij je past.

Zakelijk energiecontract opzeggen

Zakelijk energiecontract opzeggen Nadat je de bevestiging van je contract hebt ontvangen, krijg je 14 dagen bedenktijd. Binnen die periode kun je je aanvraag veranderen of annuleren. Je betaalt een opzegboete wanneer je je zakelijke energiecontract beëindigt binnen de afgesproken contracttermijn. Lees hier meer over de opzegvergoeding

Al ruim 100 jaar zakelijke energieoplossingen

We leveren al meer dan 100 jaar stroom, gas en warmte aan particulieren én bedrijven. We helpen je voorop te lopen bij energie besparende maatregelen en verduurzaming. Dit doen we met onze zakelijke energieproducten en duurzame energieoplossingen. Onze ambitie is: fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom bieden we 100% groene stroom uit Nederland voor onze klanten in het mkb. We willen dit blijven doen door voldoende Garanties van Oorsprong in te kopen. Daarnaast investeren we in de opwek van groene stroom uit zon en wind. Dit doen we bijvoorbeeld in ons windpark dat op zee is gebouwd zonder subsidie, de Hollandse Kust Zuid.

Meestgestelde vragen: zakelijk energiecontract voor mkb'ers

Kan ik een zakelijk energiecontract ook aanvragen voor een privéadres?

Een mkb'er die vanuit huis werkt, kan ook zonder een bedrijfspand een zakelijk contract aanvragen. Zo verbruik je energie zowel zakelijk als privé.

Wat is zakelijke stroom?

Zakelijke stroom is energie die aan panden met een zakelijke functie geleverd wordt. Denk daarbij aan bedrijfspanden, kantoren, horecagelegenheden en winkels.

Wat kost een kuub gas voor bedrijven?

De prijs van gas varieert. Het is onder andere afhankelijk van het contract dat je hebt. Ben je klant bij ons, raadpleeg dan je online account voor de gasprijs die je betaalt.

Ben je nog geen klant? Bekijk ons aanbod op maat, dan zie je meteen de prijs van gas per m3.

Hoe wordt de zakelijke gasprijs berekend?

De prijs van gas bestaat uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld de gasprijs per kubieke meter (m3) en netbeheerkosten. Lees meer over de kosten voor gas.

Hoe wordt de zakelijke stroomprijs berekend?

De prijs van stroom bestaat uit verschillende onderdelen. Denk aan de stroomprijs per kilowattuur (kWh) en netbeheerkosten. De energiemarkt is constant in beweging. De inkoopprijzen van energie kunnen dagelijks wijzigen. Lees meer over de kosten voor stroom.

Hoe weet ik of ik een zakelijke klein of grootverbruiker ben?

Dat hangt af van verschillende zaken. We bieden energieoplossingen voor alle soorten bedrijven, van groot tot klein. Lees meer over kleinverbruik en grootverbruik.

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de leveringstarieven voor stroom en gas snel kunnen schommelen. De prijzen zijn gekoppeld aan de actuele marktprijzen. Je gasprijzen veranderen per dag en je stroomprijzen zelfs per uur. Ze kunnen zowel stijgen als dalen. Ons product voor dynamische prijzen heet: Zakelijk FlexPrijsStroom en Zakelijk FlexPrijsGas. Lees meer over wat een dynamisch energiecontract is.

Hulp bij je energiekeuze

Deel deze pagina