Zakelijk gas aanvragen bij ons: een goede keuze

Als energieleverancier helpen we zo'n 2 miljoen klanten in Nederland aan energie. Ook als ondernemer ben je bij ons aan het juiste adres. Zakelijk gas voor de aandrijving van je productieproces. Of voor een prettige temperatuur op kantoor of in je winkel. Kortom, energie om succesvol te ondernemen. Je kiest zelf het gasproduct dat bij je bedrijf past.

Zakelijk gas: grijs of groen(er) gas?

Bij ons kun je binnenkort weer zelf je energieproduct samenstellen. Kies voor grijs gas, of ga duurzamer te werk met één van onze groen(ere) gas varianten. Zo voegt ons product PuurGroen gas geen extra CO2 toe in de atmosfeer. Er komt bij de verbranding wel CO2 vrij, maar deze is kort daarvoor door de gebruikte biogrondstoffen opgenomen.

Zakelijk gas en stroom in één pakket

Voor zakelijk gas van ons kun je binnenkort zelf je energie pakket samenstellen. Kies voor zakelijk gas, voor zakelijk stroom of een combinatie van beide met energie van Vattenfall.

Groen Gas tijdelijk niet beschikbaar

Vattenfall levert nu op heel kleine schaal groen gas aan huishoudens en het mkb. Het aanbod van groen gas in Nederland is nog beperkt. Ook is groen gas op dit moment erg duur. Daarom bieden we tijdelijk geen groen gas aan, tenzij je dit al bij ons afneemt

Ondertussen zijn we op zoek naar mogelijkheden om ons aanbod van groen gas te vergroten. Zoals onze samenwerking met ReFerm* sinds maart 2023. Zo kunnen we straks steeds meer mensen helpen op hun weg naar fossielvrij leven.

* Bron: Referm.nl

Energieadvies: we helpen je met gas aanvragen

  • Kies je product
  • Voeg stroom toe als je wilt
  • Zie meteen wat je betaalt
Kies je gasproduct

Je gas zakelijk vergelijken via het Modelcontract

Ondernemen betekent scherp inkopen met behoud van kwaliteit en service. Dus wil je waarschijnlijk af en toe ook zakelijk stroom en gas vergelijken. Zo'n prijsvergelijk energie en gas maak je zakelijk het makkelijkste via het modelcontract. Door daarbij overal je eigen jaarverbruik in te vullen. Het modelcontract is opgezet door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het bevat bij elke energieleverancier hetzelfde product, met dezelfde voorwaarden. Misschien zijn we op het moment van je check niet de goedkoopste zakelijke gas licht leverancier. Bedenk dan dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en service ook belangrijk zijn voor je bedrijf. Daar steken we veel van onze energie in.

Zo zit je zakelijke gasprijs in elkaar

Je zakelijk tarief voor gas bestaat uit vier onderdelen. Je betaalt voor de leveringskosten, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw. Hoeveel je precies per m3 aan zakelijk gas betaalt, hangt af van je contract én je verbruik. We vertellen je er graag meer over.

Meer over de gasprijs

Stadswarmte voor je bedrijf

Onze ambitie is fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom investeren we samen met onze partners in stadswarmte. Daarbij zetten we energie die anders verloren gaat om in warmte voor huishoudens en bedrijven. En helpen we zo de CO2-uitstoot te verlagen. Misschien zit je bedrijf vlakbij een van onze warmtenetten en kunnen we je stadswarmte leveren. Ontdek het zelf via de postcodecheck.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog is de prijs van gas in 2023?

De inkoopprijzen voor energie zijn in 2023 gedaald ten opzichte van 2022. Deze daling zie je terug in onze variabele leveringstarieven. Op deze pagina lees je daar meer over. 

Wat kosten een m3 gas voor bedrijven?

Onze variabele leveringskosten voor stroom en gas veranderen een paar keer per jaar. Lees op deze pagina wat dit voor jou betekent. 

Meer producten van Vattenfall