1. MKB
  2. Energie besparen voor bedrijven
  3. Jouw Horecazaak. Jouw Energie,

Jouw Horecazaak. Jouw Energie.

Jouw Horecazaak. Jouw Energie bestaat uit oplossingen die ervoor zorgen dat jouw energiezaken goed geregeld zijn. We zorgen niet alleen voor inkoop van je energie. We helpen je ook met verduurzamen en energie besparen in de horeca. Met maatregelen die tegelijkertijd kunnen bijdragen aan meer gastvrijheid en comfort in je zaak.

Goed geregeld voor jouw horeca onderneming

Je energiecontract

Bekijk onze aanbiedingen of stel zelf je contract samen. 

Inzicht in je verbruik

Met Mijn Vattenfall heb je online inzicht in je verbruik. Met behulp van ons seintje weet je wanneer je verbruik hoger of lager is dan verwacht. En we laten je direct weten als je gebruikskosten hoger zijn dan normaal.

Regie over je energiezaken

Kies zelf je betaalwijze, betaaldatum en hoe je onze facturen ontvangt. Een e-factuur meteen in je boekhoudpakket? Of één incassodatum voor al je vestigingen? We regelen het zoals je het handig vindt.

All-electric restaurant

Duurzaam café-restaurant Soesterdal tekende zonnepanelen al in bij de bouw.

"Duurzaamheid is van groot belang in wat wij opbouwen en nalaten". Sem Harten - Soesterdal

Laat je inspireren

Duurzamere oplossingen voor meer gastvrijheid en comfort in de horeca

Het welzijn en comfort van je gasten zijn van groot belang. Het is natuurlijk je doel om gasten een uitstekende ervaring te bieden tijdens hun bezoek aan jouw zaak. Elke interactie draagt tenslotte bij aan een positieve of negatieve ervaring. Graag laten we je zien hoe duurzame oplossingen van onze partners kunnen bijdragen aan nog meer gastvrijheid. Met oplossingen voor sfeer en gemak die je gasten een duurzame ervaring bieden. 

Handige hulpmiddelen bij verduurzamen

Pannen op horeca formuis

Ontdek je subsidiemogelijkheden

Onze MKB Subsidiewijzer laat zien welke regelingen er voor je klaarstaan. Speciaal voor de horeca sector, landelijk en vanuit je provincie.

Naar de subsidiewijzer

 

Download onze energiegids

Ontvang gratis onze MKB energiegids. Boordevol handige bespaartips, praktische adviezen. Plus exclusieve deals om jou op weg te helpen. 

Download de energiegids

 

Vergelijk je verbruik met gemiddeld horeca energie verbruik

Met de MKB VerbruiksVergelijker vergelijk je het energieverbuik van je bedrijf met het gemiddelde van al je branchegenoten die klant bij ons zijn. Ben je koploper met je 'gas water licht' verbruik of valt er nog wat te verbeteren? Je doet in ieder geval inspiratie op.

Bekijk je score

 

Persoonlijk advies over besparen en verduurzamen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze energie-experts.

Vragen over energiebesparing in de horeca

Hoeveel energie verbruikt een horecazaak?

In 2016 heeft ECN (nu onderdeel van TNO) onderzoek gedaan naar het gemiddelde energie verbruik van restaurants. Lees hier het uitgebreide rapport. In de samenvatting staan deze gemiddelde cijfers:

  • De gemiddelde gasintensiteit van restaurants is 35,4 m3/m2 gebruiksoppervlak.
  • De gemiddelde elektriciteitsintensiteit komt uit op 243,5 kWh/m2 gebruiksoppervlak.
  • Bij elkaar opgeteld geeft dit een totale intensiteit van 590 kWh/m2 gebruiksoppervlak (verbruiksjaar 2016).

In onze VerbruiksVergeljker vergelijk je gemakkelijk het verbruik van je eigen horecazaak met andere horecazaken. Daarbij maken we gebruik van gemiddelde cijfers over het energieverbruik van onze eigen klanten in de horeca.

Start met vergelijken

Waarmee kun je de meeste energie besparen?

Energie besparen is maatwerk. Maar over het algemeen is een grote kostenpost in de horeca de koeling van drank en etenswaren. Hoe meer warmte in een gekoelde ruimte komt, hoe meer energie nodig is om verkoeling te brengen. En ook als de lucht zowel binnen als buiten niet vrij kan circuleren, lopen de energiekosten op. Bovendien worden producten dan niet voldoende gekoeld. Download onze MKB Energiegids voor tips om je koeling efficiënter te laten werken. En voor andere tips voor energiebesparing in de horeca, zoals energiezuinige keukenapparatuur.

Betrek verder ook je medewerkers bij energie besparing. Het verbruiksgedrag van medewerkers heeft namelijk een grote invloed op het energieverbruik. Maak ze daarom medeverantwoordelijk. Energie besparen doe je tenslotte het beste samen.

Hoeveel kWh gebruikt een restaurant?

In 2016 heeft ECN (nu onderdeel van TNO) onderzoek gedaan naar het gemiddelde energie verbruik van restaurants. Lees hier het uitgebreide rapport. In de samenvatting staan deze gemiddelde cijfers:

  • De gemiddelde gasintensiteit van restaurants is 35,4 m3/m2 gebruiksoppervlak.
  • De gemiddelde elektriciteitsintensiteit komt uit op 243,5 kWh/m2 gebruiksoppervlak.
  • Bij elkaar opgeteld geeft dit een totale intensiteit van 590 kWh/m2 gebruiksoppervlak (verbruiksjaar 2016).

In onze VerbruiksVergeljker vergelijk je gemakkelijk het verbruik van je eigen horecazaak met andere horecazaken. Daarbij maken we gebruik van gemiddelde cijfers over het energieverbruik van onze eigen klanten in de horeca.

Start met vergelijken

Hoeveel stroom verbruikt een horeca koelkast?

Het verbruik per uur (kWh) staat vermeld in de technische specificaties van je horeca koelkast. Onze eigen technische adviseurs raden aan om op tijd je koelkast te vervangen. Misschien vind je zelf dat je oude apparaat het nog prima doet. Toch is het soms beter om hem te vervangen door een nieuw, energiezuinig exemplaar. Bekijk maar eens het verschil in kWh bij nieuwere apparaten.

Hoe kun je energie besparen in een bedrijf?

Benieuwd naar wat je zou kunnen besparen in je horeca bedrijf? Download vooral ook onze MKB Energiegids. Voor nuttige tips om energie te besparen in de horeca. 

Maak je bedrijf energiezuinig en toekomstproof

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine besparingen tot grote duurzame stappen.

Zo denken we mee

Bekijk hoe andere horeca ondernemers verduurzamen