Welke stroomleverancier kiezen

Welke stroomleverancier kiezen? 5 tips voor de juiste keuze.

Een stroomleverancier kiezen zonder dat je weet waarop je moet letten, kan een hele klus zijn. Want welke stroomleverancier is de beste? Of de goedkoopste? Of de groenste? Hieronder geven we je 5 tips om je te helpen met jouw keuze voor een stroomleverancier die bij jou past.

Stroom aanvragen

Bekijk onze energie-acties

5 tips bij je keuze voor een stroomleverancier

1. De beste stroomleverancier voor jou

Goed om te weten bij jouw keuze voor een nieuwe stroomleverancier: we verzorgen allemaal dezelfde stroom. Als je dus wilt weten welke energieleverancier voor jou de beste is, kijk je naar andere aspecten. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de stroomleverancier. Vraag jezelf dus af wat jij belangrijk vindt bij het kiezen van een nieuwe stroomleverancier.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

We begrijpen dat je prijzen vergelijkt als je een stroomleverancier gaat kiezen. Verborgen kosten liggen op de loer, dus we delen graag een paar tips die van pas kunnen komen bij het vergelijken van stroomprijzen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je met je werkelijke verbruik vergelijkt in plaats van gemiddeld verbruik. Zo krijg je een beter inzicht in de werkelijke kosten. Andere belangrijke vragen als je wilt weten welke stroomleverancier je het beste kunt kiezen:

  • Is het welkomstcadeau dat je bij je contract krijgt echt een cadeau of betaal je er zelf voor met een hogere stroomprijs?
  • Betaal je straks een vaste of variabele prijs?
  • Hoe lang loopt het contract?

Allemaal goed om te weten vóórdat je een keuze maakt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: elektriciteitsleverancier kiezen op basis van duurzaamheid

Vind je het belangrijk dat jouw elektriciteitsleverancier op een slimme manier bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie? Een elektriciteitsleverancier kiezen op basis van duurzaamheid is dan helemaal geen gek idee. Heel logisch, want net als wij wil je dat steeds minder energie met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. Bij jouw keuze voor een leverancier voor jouw elektriciteit  kun je kijken welke toekomstvisie op duurzame energie jouw nieuwe leverancier heeft. En hoe groen is de groene stroom die wordt aangeboden? Benieuwd hoe wij tegen duurzame en groene energie aankijken? Bekijk onderstaande video.

4. Let bij het overstappen naar andere stroomleverancier ook op de kwaliteit van de service

Is je nieuwe stroomleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat je erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. We begrijpen dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij jouw keuze voor een andere stroomleverancier. Zijn de medewerkers goed bereikbaar? Werkt de website naar behoren en vind je makkelijk wat je zoekt? Dat scheelt je veel tijd als je eens een prettige service nodig hebt. Overstappen naar ons als stroomleverancier is trouwens eenvoudig en zo geregeld. Wij maken alles netjes voor je in orde.

Meer over overstappen naar Vattenfall

5. Check de actuele aanbiedingen

Grote kans dat je denkt: welke stroomleverancier moet ik kiezen als ik een mooie energie-actie wil? Logisch! Zeker als je ook bovenstaande tips meeneemt bij je keuze voor een nieuwe stroomleverancier.

Bekijk onze aanbiedingen

Kies je voor stroom van Vattenfall? Wij zijn er altijd.

Eerlijk is eerlijk, wij hopen natuurlijk dat je in jouw zoektocht naar de beste stroomleverancier voor ons kiest. En dan zorgen we ook voor je, daar kun je van op aan. Wil je direct alleen stroom afsluiten bij ons? Groen of grijs? Of toch met gas erbij? Je krijgt bij ons een goed advies en alle keuze. 

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Wat is groene stroom?

Groene stroom is vooral een kwestie van keuzes maken. We kiezen voor groene stroom die wij zelf in Nederland opwekken. Bijvoorbeeld met zonne-energie of windenergie.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?