1. Home
  2. Kennisbank
  3. Welke stroomleverancier kiezen

Welke stroomleverancier kiezen? 5 tips voor de juiste keuze.

Een stroomleverancier kiezen zonder dat je weet waarop je moet letten, kan een hele klus zijn. Want welke stroomleverancier is de beste, de goedkoopste of de groenste. We geven je 5 tips om je te helpen met je keuze voor een stroomleverancier die bij jou past.

1. Welke stroomleverancier is voor jou de beste?

Goed om te weten bij je keuze voor een nieuwe stroomleverancier: we verzorgen allemaal dezelfde stroom. Als je wilt weten welke stroomleverancier voor jou de beste is, kijk je naar andere aspecten. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de energieleverancier. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt bij het kiezen van een nieuwe stroomleverancier.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

Bij het kiezen van een stroomleverancier vergelijk je de prijzen. Verborgen kosten liggen op de loer. Vergelijk de kosten met je werkelijke verbruik in plaats van je gemiddeld verbruik. Zo krijg je een beter inzicht in de werkelijke kosten. Andere vragen bij het kiezen van een stroomleverancier:

  • Is het welkomstcadeau dat je bij je contract krijgt echt een cadeau of betaal je er zelf voor met een hogere stroomprijs?
  • Betaal je straks een vaste of variabele prijs?
  • Hoe lang loopt het contract?

Allemaal goed om te weten vóórdat je een keuze maakt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: elektriciteitsleverancier kiezen op basis van duurzaamheid

Je vindt het belangrijk dat een elektriciteitsleverancier op een slimme manier bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie. Kies dan een elektriciteitsleverancier op basis van duurzaamheid. Wij willen binnen één generatie naar fossielvrije energie. Kijk bij de keuze voor een leverancier welke toekomstvisie op duurzame energie je nieuwe leverancier heeft. Wij gaan voor een fossielvrij leven binnen 1 generatie. Check of de groene stroom die andere leveranciers aanbieden echt groen is. 

4. Let bij het overstappen naar andere stroomleverancier ook op de kwaliteit van de service

Je nieuwe stroomleverancier moet er ook zijn als er eens iets misgaat. Juist dan is het belangrijk dat je erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. We begrijpen dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij je keuze voor een andere stroomleverancier. Belangrijk is dat de medewerkers goed bereikbaar zijn. Zoeken op de website moet makkelijk zijn en goed werken. 

Meer over overstappen naar Vattenfall

5. Check de actuele aanbiedingen

Check de actuele aanbiedingen van de verschillende stroomleveranciers. Bekijk onze website voor een mooie energie-actie.

Bekijk onze aanbiedingen

Meisje met vlag op het strand | Vattenfall stroomleverancier kiezen

Kies voor stroom van Vattenfall. Wij zijn er altijd.

Wij hopen dat je in je zoektocht naar de beste stroomleverancier voor ons kiest. En dan zorgen we ook voor je. Je krijgt bij ons een goed advies en alle keuze. Of je nou direct alleen groene of grijze stroom afsluit bij ons of toch met gas erbij. Bekijk ook onze energie-acties

Deel deze pagina

Lees meer over energie