Gas water licht berekenen

Gas, water, licht berekenen doe je zo

Wil je de kosten voor jouw gas, water, licht berekenen? Wij helpen je graag om voor jouw gas, water en licht de kosten te berekenen en in te schatten. Als je start met de berekening stellen we je een aantal vragen over je huishouden om een schatting te maken van jouw energiekosten.

Bereken jouw energiekosten

Bekijk onze energie-acties

Voor gas, water, licht de kosten berekenen

Wat je straks kwijt bent aan kosten voor jouw gas, water, licht hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld: met hoeveel personen deel je een huishouden? Een gezin met 3 pubers verbruikt nu eenmaal meer dan een eenpersoons huishouden. En dat geldt ook voor water.

We helpen je graag om voor jouw gas, water en licht de kosten te berekenen. Wel hebben we dan wat gegevens van je nodig. Daarmee kunnen we trouwens alleen helpen om jouw energiekosten in te schatten. Water verzorgen we namelijk niet. De kosten hiervoor betaal je aan het waterbedrijf in jouw regio. Wel kunnen we je laten zien wat een gemiddeld huishouden betaalt voor water en hoe jouw waterleverancier de prijs opbouwt. Zo kan je een schatting maken als je gas, water en licht gaat berekenen.

De gemiddelde kosten voor jouw waterverbruik

Om gas, water, licht te berekenen heb je ook een inschatting nodig van de kosten voor je water. De waterleverancier in jouw regio verzorgt je water en bepaalt ook de prijs die je hiervoor betaalt. De kosten hiervoor kunnen per regio verschillen en zijn als volgt opgebouwd:

  • Kosten voor jouw verbruik per m3 water (1 m3= 1.000 liter)
  • Vaste kosten voor beheer en onderhoud van de waterleidingen
  • Belasting op leidingwater
  • 6% btw

Wil je weten wat een voor je vergelijkbaar huishouden kwijt is aan kosten voor water? Bekijk het op website van het Nibud. 

In 5 stappen jouw energiekosten berekenen

Gas en water berekenen begint met een goede schatting van jouw energiekosten. Het berekenen daarvan is zo geregeld.

  1. Je vult jouw postcode en huisnummer in.
  2. Laat ons weten of je stroom, gas of beiden nodig hebt.
  3. Vul jouw energieverbruik in of laat ons helpen jouw verbruik in te schatten.
  4. Kies je voor groene of grijze stroom?
  5. Kies de looptijd van jouw contract.

Start jouw berekening

Bekijk onze energie-acties

Wat is groene stroom?

Groene stroom is vooral een kwestie van keuzes maken. We kiezen voor groene stroom die wij zelf in Nederland opwekken. Bijvoorbeeld met zonne-energie of windenergie.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?