Energielabel G brengt ongemakken met zich mee

Energielabel G wordt toegekend aan de minst energiezuinige woningen in Nederland. Dit betekent over het algemeen dat je in een energielabel-G-huis veel kwijt bent aan energiekosten. Daarnaast worden in deze huizen vaak meer ongemakken ervaren. Denk hierbij aan tocht of slecht werkende verwarmingen. Kortom, een situatie waar niemand vrolijk van wordt. In dit artikel leggen wij je uit wat energielabel G inhoudt en helpen wij je op weg met het nemen van energiebesparende maatregelen.

Energielabel G huis verspilt veel energie

In een energielabel G huis zijn weinig energiebesparende maatregelen toegepast. Hierdoor gaat veel energie verloren. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat veel warmte verloren gaat door geen of weinig isolatie en enkel glas. Dit leidt tot meer stookkosten, maar creëert waarschijnlijk ook een minder comfortabele situatie in je huis. In een tochtig huis zit je er net wat minder comfortabel bij, toch?

Wat betekent energielabel G?

Sinds 2015 is het in Nederland verplicht om bij de verkoop van jouw huis een energielabel aan te leveren. Je ontvangt een energielabel tussen de letters A en G. Energielabel A wordt toegekend aan de meest energiezuinige woningen. Energielabel G wordt daarentegen toegekend aan de minst energiezuinige woningen.

Waarom juist bij energielabel G energiebesparende maatregelen nemen?

In een energielabel G woning kunnen nog genoeg energiebesparende maatregelen worden genomen. Je merkt waarschijnlijk redelijk snel resultaat van deze maatregelen. Niet alleen in comfort, maar ook in jouw portemonnee. Dit is niet het enige voordeel. Uit onderzoek van de Tilburg Universiteit blijkt namelijk dat een huis met energielabel F- of G bij verkoop ruim €6.000 euro minder opbrengt. Daarnaast staan deze huizen gemiddeld een maand langer te koop. Ben je van plan om jouw huis binnenkort te verkopen? Dan is het misschien slim om hiervoor nog te investeren in het energiezuiniger maken van jouw huis.

Welke energiebesparende maatregelen kan je nemen?

Er zijn veel energiebesparende maatregelen beschikbaar om jouw huis energiezuiniger te maken. In dit artikel sommen wij de 10 kenmerken waarop je huis beoordeeld wordt om een energielabel te ontvangen voor je op. Je kan bekijken welke maatregelen wel of juist niet genomen zijn bij jou in huis. Zo krijg je een idee van de pijnpunten die je nog aan kunt pakken in huis. Bent je op zoek naar een advies op maat? Vul dan de test in op verbeterjehuis.nl. Na afloop van de test ontvang je direct een overzicht van energiebesparende maatrelen die bij jouw woonsituatie passen. Zo wordt het besparen van energie je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt

Interessant artikel?