1. Home
  2. Kennis
  3. Energielabel G

Energielabel G

Je huis krijgt het energielabel G als je bijna of geen energiezuinige aanpassingen hebt, zoals isolatie in en om het huis en dubbele beglazing. Hierdoor ben je in een energielabel-G-huis veel kwijt aan energiekosten door tochtige ramen en deuren of een slecht werkende verwarming.

Energielabel G huis verspilt veel energie

In een energielabel G huis zijn weinig energiebesparende maatregelen toegepast. Hierdoor gaat veel energie verloren. Als je nog geen of weinig isolatie hebt of enkel glas in de ramen gaat er in huis veel warmte verloren. Dit leidt niet alleen tot meer stookkosten, maar in een tochtig huis zit je er net wat minder comfortabel bij.

Wat betekent energielabel G?

Sinds 2015 is het in Nederland verplicht om bij de verkoop van jouw huis een energielabel aan te leveren. Je ontvangt een energielabel tussen de letters A en G. Energielabel A wordt toegekend aan de meest energiezuinige woningen. Energielabel G wordt daarentegen toegekend aan de minst energiezuinige woningen.

Waarom juist bij energielabel G energiebesparende maatregelen nemen?

Woon je in een huis met energielabel G, pas je huis dan aan met energiebesparende maatregelen. Je merkt redelijk snel resultaat van je aanpassingen. Niet alleen je comfort, maar ook in je portemonnee. Dit is niet het enige voordeel. Uit onderzoek van de Tilburg Universiteit blijkt namelijk dat je huis met energielabel F - of G bij verkoop ruim duizenden euro's minder opbrengt. Daarnaast staan deze huizen gemiddeld een maand langer te koop. Bent je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Dan is het misschien slim om hiervoor nog te investeren in het energiezuiniger maken van je huis.

Welke energiebesparende maatregelen kun je nemen?

Er zijn veel energiebesparende maatregelen beschikbaar om je huis energiezuiniger te maken. In dit artikel sommen wij de 10 kenmerken waarop je huis beoordeeld wordt om een energielabel te ontvangen voor je op. Bekijk welke maatregelen wel of juist niet genomen zijn bij jou in huis en pak de pijnpunten in je huis kan aan.

Ben je op zoek naar een advies op maat? Vul dan de test in op verbeterjehuis.nl. Na afloop van de test ontvang je direct een overzicht van energiebesparende maatrelen die bij jouw woonsituatie passen. Zo maakt de overheid het besparen van energie gemakkelijk voor je.

Deel deze pagina

Lees meer over energie