Energielabel A: energiezuinig wonen

Met energielabel A is je huis energiezuinig. Een woning met een A-label bespaart je niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu. Energielabel A is het ‘groenste’ label dat je aan je huis toekent.

Voordelen energielabel A

Heeft jouw huis het energielabel A gekregen, dan profiteer je in je energiezuinig huis van een lagere energierekening. Natuurlijk is het ook in je huis belangrijk dat je verantwoord energie verbruikt .

Wat betekent energielabel A?

Het energielabel A staat gelijk aan ‘zeer laag energieverbruik’ en is het groenste energielabel dat er is. Jouw huis beoordeeld met energielabel A is dus op allerlei manieren gedacht aan het besparen van energie. Misschien heb je zonnepanelen en heb je gezorgd voor isolatie in huis. Of zorgt een warmtepomp voor verwarming in plaats van een cv-ketel. 

Onderzoek van de Tilburg Universiteit wijst ook nog eens uit dat een huis met een energielabel A gemiddeld € 6.000 meer opbrengt dan een huis met label F of G. Ook staat je huis straks minder lang te koop. Huizen met energielabel A (of B) staan gemiddeld een maand korter in de verkoop.

Energielabel A voor jouw woning, hoe bereikt je dit?

Via de website verbeterjehuis.nl kan je door een paar vragen in te vullen, online een gratis schatting laten maken van jouw huidige energielabel. Daarnaast ontvang je direct tips die bij jouw woonsituatie passen. Door deze tips te volgen werk je naar een hoger energielabel toe. In dit artikel vind je een handig overzicht met maatregelen. 

Je huis met energielabel A draag bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dit is goed voor het milieu. Ook win je merkbaar aan comfort: door goede isolatie blijft je huis in de winter lekker warm, terwijl je in de zomer geniet van een koele temperatuur in huis. 

 

 

Interessant artikel?