1. Home
  2. Kennis
  3. 12 zonnepanelen in één pakket

12 zonnepanelen in één pakket

Wil je 12 zonnepanelen kopen? Dat verzorgen we met plezier voor je. In onze rekenvoorbeelden kom je standaard pakketten met 10 zonnepanelen tegen, maar natuurlijk kan je er ook meer of minder kopen. De prijs voor een pakket met 12 zonnepanelen is inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de groepenkast én een technische inspectie bij jou thuis. Goed om te weten: als klant van Vattenfall krijg je € 100,- korting op zonnepanelen als je ze koopt bij onze partner Feenstra. 

Voorlopig weer aanvragen voor zonnepanelen mogelijk

Omdat de vraag naar zonnepanelen nu groter is dan het aanbod, is het niet op elk moment mogelijk om zonnepanelen aan te vragen. Nu kan het tijdelijk wel, met de Zonnepanelencheck op de website van onze partner Feenstra.

Weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt af van meerdere factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 3.500 kWh per jaar. Ook de beschikbare oppervlakte van jouw dak en het rendement van de zonnepanelen rekenen we mee. Via onze Zonnepanelen Check bereken je binnen 12 seconden hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

12 zonnepanelen opbrengst vergelijken met opbrengst 10 zonnepanelen

Met 12 zonnepanelen van 360 Wp wekt in jouw eerste jaar al gauw 3.672 kWh op, schatten we zo in. Dat is al meer dan wat een gemiddeld huishouden aan stroom verbruikt (3.500 kWh per jaar). Een set van 12 zonnepanelen helpt je qua opbrengst dus behoorlijk besparen op jouw energierekening. En dat vinden we mooi om te zien. Met 10 zonnepanelen van 360 Wp wek je in jouw eerste jaar 3.060 kWh op. Dat is minder dan 12 zonnepanelen, maar nog steeds heel goed.

12 zonnepanelen kopen? Vergelijk onze 3 pakketten.

In onderstaande tabel kan je onze verschillende pakketten zonnepanelen die we verkopen bekijken. Wil je 12 zonnepanelen kopen? Dan kan je de prijzen en opwek makkelijk vergelijken.

Wil je minder dan 12 zonnepanelen? Op onderstaande pagina’s staan rekenvoorbeelden van opbrengst, opwek en kosten per:

Per 12 zonnepanelen:

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Kies een ander aantal zonnepanelen