Onze routekaart naar Paris Proof gebouwen

Vattenfall biedt het Nederlands vastgoed een routekaart naar Paris Proof gebouwen door inzicht, advies én duurzame energieoplossingen te geven. Wij bieden u pro-actief en 24/7 inzicht in uw energiezaken via één zakelijke online omgeving.

 

Met onze duurzame energieoplossingen, zoals de DuurzaamheidsScan en EnergieMonitoring, krijgt u ook advies hoe u het energieverbruik van uw gebouw(en) kunt reduceren én verduurzamen.

Samen bereiken we meer

Stap voor stap Paris Proof

100% fossielvrij binnen één generatie, dat is onze ambitie. Dat doen we door onze wind- en zonneparken flink uit te breiden en tegelijk onze fossiele opwek af te bouwen. Zo dragen we maximaal bij aan de Europese doelstellingen voor 2030.

Maar samen bereiken we meer. Daarom slaan we de handen ineen met andere organisaties, zoals Dutch Green Building Council. Een organisatie die als missie heeft de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen. Dat stelt ons nog beter in staat om u te helpen bij het uitvoeren van het Deltaplan Duurzame Renovatie & Bebouwing, waarmee u uw vastgoed stap-voor-stap Paris Proof maakt. Wilt u weten wat Paris Proof precies inhoudt en hoe u dit kunt realiseren? Bekijk onze pagina over een Paris Proof gebouwde omgeving zonder CO2-uitstoot.

Weten hoe u uw vastgoed Paris Proof maakt? Bel ons op 088 098 56 50

Paris Proof partner Dutch Green Building Council

paris proof partner

Themapartners Paris Proof

Onze weg naar Paris Proof

In het Klimaatakkoord van Parijs staat dat de opwarming van de aarde in 2050 beperkt moet worden tot maximaal 2 graden. Omgerekend naar kantoren gaat dit om een maximaal verbruik van 50 kWh/ m2 per jaar. Wij hebben als doel om dit niet pas in 2050, maar al versneld in 2040 te realiseren. In de infographic ziet u welke stappen wij zetten om dit doel te bereiken.

Bekijk onze routekaart

Een volledig duurzaam pand in 2030

Nederland heeft flinke ambities op het gebied van verduurzaming. Vanuit verschillende wet- en regelgeving zijn wettelijke eisen vastgelegd om duurzaam te bouwen en bestaand vastgoed te vergroenen. Het verduurzamen van vastgoed is dus niet meer vrijblijvend. Uiteindelijk moeten alle maatregelen leiden tot een energieneutraal gebouwde omgeving. Bovendien geldt in 2030 een emissiereductie van 49%, zoals staat aangegeven in het Nederlands Klimaatakkoord.

Zet ook de eerste stap naar een energieneutraal kantoor

Een volledig duurzaam kantoor in 2030

Nederland heeft flinke ambities op het gebied van verduurzaming. Vanuit verschillende wet- en regelgeving zijn wettelijke eisen vastgelegd om duurzaam te bouwen en bestaand vastgoed te vergroenen. Het verduurzamen van vastgoed is dus niet meer vrijblijvend. Uiteindelijk moeten alle maatregelen leiden tot een energieneutraal gebouwde omgeving en bent ook u verplicht toe te werken naar een duurzaam kantoor. Bovendien geldt in 2030 een emissiereductie van 49%. 

Whitepaper: in 5 stappen naar een energieneutraal gebouw

Als koploper in de energietransitie werken we graag samen met u in vijf stappen toe naar een volledig duurzaam kantoor in 2030. In deze whitepaper leest u hoe u in 5 stappen kunt toewerken naar een energieneutraal kantoorgebouw.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedsector

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de vastgoedsector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

Ontvang de updates

Betere energieprestaties met stadswarmte

Bestaande woningen, nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen worden allemaal getoetst op hun energieprestatie. In deze whitepaper leest u aan welke prestatie-eisen uw gebouw moet voldoen, hoe u uw energieprestaties berekent met EPC of de Energie-Index en hoe u uw energieprestaties verbetert met stadswarmte.

Download de whitepaper

Vattenfall helpt klanten hun klimaatdoelen te bereiken

Om ook onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, heeft Vattenfall haar product- en dienstenaanbod flink uitgebreid. We doen er alles aan om het voor onze klanten eenvoudig en betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen leven.

Onze Vastgoed-specialisten staan voor u klaar!

Duurzame energieoplossingen

Inzicht krijgen in alle energie­besparingsmaatregelen, wet- en regelgeving en mogelijke subsidies kan een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Wij helpen u graag op weg om snel en eenvoudig aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw panden.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie