Onze routekaart naar Paris Proof gebouwen

Vattenfall biedt het Nederlands vastgoed een routekaart naar Paris Proof gebouwen door inzicht, advies én duurzame energieoplossingen te geven. Wij bieden u pro-actief en 24/7 inzicht in uw energiezaken via één zakelijke online omgeving.

 

Met onze duurzame energieoplossingen, zoals de DuurzaamheidsScan, LocatieScan en Hogetemperatuur warmtepomp, krijgt u ook advies hoe u het energieverbruik van uw gebouw(en) kunt reduceren én verduurzamen.

Samen bereiken we meer

Stap voor stap Paris Proof

100% fossielvrij binnen één generatie, dat is onze ambitie. Dat doen we door onze wind- en zonneparken flink uit te breiden en tegelijk onze fossiele opwek af te bouwen. Zo dragen we maximaal bij aan de Europese doelstellingen voor 2030.

Maar samen bereiken we meer. Daarom slaan we de handen ineen met andere organisaties, zoals Dutch Green Building Council. Een organisatie die als missie heeft de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen. Dat stelt ons nog beter in staat om u te helpen bij het uitvoeren van het Deltaplan Duurzame Renovatie & Bebouwing, waarmee u uw vastgoed stap-voor-stap Paris Proof maakt.

Onze weg naar Paris Proof
Wilt u weten wat onze weg naar Paris Proof is en hoe wij die realiseren? Bekijk dan onze routekaart of bel ons op 020 892 01 80. We vertellen u er graag meer over.

Ons partnership met Cheappower4U

Het verduurzamen van elektriciteit binnen centraal verwarmde wooncomplexen kan uitdagend zijn. Bijvoorbeeld wanneer zonnepanelen op het dak niet mogelijk zijn. Via onze partner Cheappower4U bieden wij hiervoor een oplossing: het plaatsen van een kleine, lokale elektriciteitscentrale. Hiermee wekken bewoners zelf hun elektriciteit op én wordt de restwarmte benut.

Logo Cheappower4U

Verplicht uw vastgoed verduurzamen

Nederland heeft flinke ambities op het gebied van verduurzaming. Vanuit verschillende wet- en regelgeving zijn wettelijke eisen vastgelegd om duurzaam te bouwen en bestaand vastgoed te vergroenen. Uiteindelijk moeten alle maatregelen leiden tot een energieneutraal gebouwde omgeving. Volgens het Nederlands Klimaatakkoord geldt in 2030 een emissiereductie van 49%. Bekijk hoe wij u hierbij kunnen helpen met onze energieoplossingen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedsector

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de vastgoedsector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u aan voor onze UpdateService en ontvang direct updates zodra er iets verandert – op het gebied van regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

Meld u aan en ontvang de updates
Klimaatondernemers over de verduurzaming van de vastgoedsector

Koplopers in het verduurzamen van de vastgoed sector

Klimaatondernemers zijn ondernemers en bedrijven die het veranderende klimaat niet als een bedreiging zien, maar als een kans. Binnen een inspirerende video- en podcastserie hebben wij een aantal vindingrijke ondernemers en bedrijven in de vastgoedsector opgezocht. We zien hoe zij erin slagen om succesvol te ondernemen én hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Vattenfall helpt klanten hun klimaatdoelen te bereiken

Om ook onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, heeft Vattenfall haar product- en dienstenaanbod flink uitgebreid. We doen er alles aan om het voor onze klanten eenvoudig en betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen leven.

Betere energie­prestaties met stadswarmte

Bestaande woningen, nieuwbouwwoningen en utiliteits­gebouwen worden allemaal getoetst op hun energieprestatie. In deze whitepaper leest u aan welke prestatie-eisen uw gebouw moet voldoen, hoe u uw energieprestaties berekent met EPC of de Energie-Index en hoe u uw energieprestaties verbetert met stadswarmte.

Download de whitepaper

Lees onze whitepapers over verduurzamen

Onze Vastgoed-specialisten staan voor u klaar!

Duurzame energieoplossingen

Inzicht krijgen in alle energie­besparingsmaatregelen, wet- en regelgeving en mogelijke subsidies kan een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Wij helpen u graag op weg om snel en eenvoudig aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw panden.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering