Kosten besparen door uw bedrijf te verduurzamen met zonnepanelen

Verduurzamen om uw duurzaamheidsambitie waar te maken of omdat het moet van de overheid? Eén ding is zeker: ondernemend Nederland gaat verduurzamen. En het mooie is dat u met alle duurzame maatregelen die u neemt, ook nog eens bespaart. Niet alleen op uw CO2-uitstoot, maar ook op uw energiekosten.

Uw eigen energie is goedkoper

Een aantrekkelijke, duurzame investering

Zonnepanelen zijn een steeds vaker gebruikte oplossing bij bedrijven voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. U bespaart met uw eigen opgewekte energie namelijk niet alleen op het gebruik van fossiele brandstoffen, maar ook op uw energiekosten. Uw eigen energie is namelijk goedkoper dan die van ons.

Zonnepanelen zijn een duurzame investering die zich in een aantal jaar terugverdient. En iets dat door de diverse overheidssubsidies steeds aantrekkelijker wordt om over na te denken. Maar wat zijn, naast subsidies, overtuigende argumenten om te kiezen voor zonnepanelen? Wij zetten hiernaast de 5 redenen voor u op een rij.

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

  1. Zonne-energie is 100% duurzaam. Zo bespaart u op CO2-uitstoot en draagt u met uw bedrijf bij aan een schone toekomst.
  2. Door zelf energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. U gebruikt namelijk niet alleen uw eigen opgewekte elektriciteit, maar u kunt ook besparen op uw energiebelasting.
  3. U investeert in een duurzaam imago. En zaken doen met een duurzaam bedrijf is een stuk aantrekkelijker.
  4. De zon is een onuitputtelijke duurzame energiebron. Investeren in de zon, is investeren in de toekomst.
  5. Er zijn subsidies die het investeren in zonnepanelen een stuk aantrekkelijker maken. U kunt bijvoorbeeld SDE++ subsidie aanvragen, zodat u niet alles zelf betaalt.

Ook zonnepanelen op uw bedrijfspand?

In de whitepaper 'Zonnepanelen op uw bedrijfspand' leest u hoe u in 5 stappen kunt verduurzamen én besparen.

Word in 5 stappen duurzamer
Een groot kantoorgebouw met op het dak een groot aantal zonnepanelen

Zonnepanelen: een slimme investering voor uw bedrijf

U kunt op verschillende manieren aan de slag gaan met zonnepanelen. Bijvoorbeeld door ze te kopen, te huren of te leasen. Daarnaast kunt u kiezen tussen een zonnedak of een zonneakker.

Uw zonnepanelen snel terugverdienen?

In de whitepaper 'Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik' leest u hoe uw investering dankzij SDE+ subsidie aantrekkelijk is.

Download deze whitepaper

Slim besparen kan ook zo

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.