1. Grootzakelijk
  2. Energie besparen bedrijven
  3. Besparen op uw zakelijk energieverbruik

Besparen op uw zakelijk energieverbruik

Als u goed inzicht heeft in uw verbruik, is besparen al een stuk gemakkelijker. Want als u weet wat uw energieslurpers zijn en hoe u dit kunt oplossen, dan kunt u doelgericht aan de slag! Met een paar simpele aanpassingen heeft u vaak al snel veel resultaat.

Waardoor komt een hoger energieverbruik?

Mogelijke oorzaken van een hoog energieverbruik

Komt u met uw zakelijke energierekening hoger uit dan verwacht? Dat kan een grote tegenvaller zijn. Om verrassingen te voorkomen is het goed om te weten waar uw verhoogde verbruik vandaan komt. Een hoger energieverbruik kan veel verschillende oorzaken hebben. Ontdek in het artikel '6 oorzaken van een hoger energieverbruik' welke dit kunnen zijn. 

Tip: inzicht in uw energieverbruik

Wanneer u een continu goed inzicht heeft in het energieverbruik van uw bedrijf, is het besparen op uw energiekosten een stuk makkelijker. Weet u nog niet precies waar en wanneer u de meeste energie verbruikt en waar de grootste besparingskansen liggen? Wij helpen u graag uw energieverbruik beter inzichtelijk te maken.

Tip: bespaar met een slimme meter

Altijd uw daadwerkelijke verbruik gefactureerd krijgen, omdat uw verbruik niet meer geschat hoeft te worden? En dus nooit meer meterstanden opnemen. Het kan, met een slimme meter. Lees hoe u tijd bespaart met een slimme meter.

Bekijk de mogelijkheden
Foto van een man die in een kantooromgeving staat

Ook slim kosten besparen? Wij helpen u graag op weg

Bel ons op 020 892 00 75 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). Of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Slim besparen kan ook zo

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.