1. Grootzakelijk
  2. Energie besparen bedrijven
  3. Besparen door slimme administratie

Kosten besparen door slimme administratie

Bijna tweederde van uw zakelijke energiekosten bestaat uit vaste kosten. Het grootste deel van deze vaste kosten is door de overheid vastgelegd in de vorm van heffingen en belastingen. Maar er zijn zeker mogelijkheden om hierop te besparen en zo meer controle over uw energiekosten te krijgen. We vertellen u graag hoe.

Tips van onze energie-experts

1. Profiteer van een lager EB-tarief

Energiekosten bestaan voor ruim 40% uit overheidsheffingen zoals btw en energiebelastingen. De belastingen bestaat uit Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE). U betaalt deze belastingen over de hoeveelheid energie die u verbruikt.

Als bedrijf kunt u aanspraak maken op lagere tarieven energiebelasting of een lager btw-tarief. Soms is volledige vrijstelling zelfs mogelijk.

2. Zorg dat uw capaciteitstarief niet te hoog is

Voor een grootverbruikaansluiting betaalt u een tarief voor het transport en de levering van uw energie: het capaciteitstarief. Hoe groter het vermogen uw aansluiting, hoe hoger het capaciteitstarief.

Heeft uw aansluiting een hogere capaciteit dan nodig is om uw bedrijf draaiende te houden? Dan betaalt u voor capaciteit die u niet gebruikt. En dat is zonde. Het kan lonen om uit te zoeken hoeveel capaciteit uw aansluiting heeft en of dit klopt met uw werkelijke verbruik.

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

U wilt uw energiekosten natuurlijk het liefst zo laag mogelijk houden. Dat begrijpen wij. In onze whitepaper vindt u vijf slimme maatregelen waarmee u uw zakelijke energiekosten kunt verlagen.

Slim besparen kan ook zo

Fossielvrij leven binnen één generatie

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2021

In het stroometiket van 2021 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2021

Platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating van 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

2019 ecovadis gold.jpg EcoVadis platinum 2021Platinum 2022

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.