1. Home
  2. Gas & elektra
  3. Gas & elektra tarieven

Tarieven gas en elektra

De tarieven van gas en elektra veranderen een aantal keer per jaar. De variabele energiekosten kun je ook vastzetten. In dit artikel vertellen we er meer over.

Prijsplafond: dit betekent het voor jou

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Daardoor betaal je tot een bepaald verbruik het plafondtarief. Bekijk de video's en ontdek wat dit precies betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Tarieven gas en elektra 2022

Volgens Milieu Centraal betaal je in 2022 als consument tussen de € 0,15 en € 0,62 voor een kWh stroom. Voor een m³ gas betaal je tussen de € 0,80 en € 2,79. 

Hiermee kun je zelf een rekensommetje maken met de cijfers van je eigen verbruik. Veel handiger is het om zelf online je energieproduct samen te stellen. Vul je postcode in en je verbruik van gas en elektra. Weet je die niet, klik dan op 'help mij berekenen'. We zetten een mooie aanbieding voor je klaar.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Tarieven gas en elektra vergelijken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt sinds 2018 de gemiddelde tarieven gas en elektra bij. Met deze gegevens kun je de 2022 tarieven van gas en stroom vergelijken met die van 2018.

Je eigen energieverbruik en kosten vergelijk je zelf eenvoudig met het voorgaande jaar in Mijn Vattenfall in onze Energie-app. Wil je de tarieven gas elektra vergelijken van verschillende energieleveranciers? Op de pagina gas en elektra vergelijken vind je daar meer informatie over.

Prijzen gas en elektra 2022

Volgens Milieu Centraal is het moeilijk om te bepalen wat je als consument in 2022 gemiddeld betaalt voor stroom en gas. Voor nieuwe contracten was dit gemiddelde in januari 2022 € 0,40 voor 1 kWh stroom en € 1,74 voor 1 m3 gas.

De prijs voor vaste contracten kan hiervan verschillen. Check daarom wanneer je contract afloopt. Heb je een contract met een variabele prijs, dan geven wij de nieuwe prijzen aan je door.

We waarderen onze klanten

Dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we voor een groot deel aan onze klanten. Daar zetten we dus graag iets tegenover:

Blijven Loont

Het is eigenlijk heel simpel: als je klant bij ons blijft, verdien je iets extra’s. Daarom krijg je bij ons korting op de variabele leveringskosten van stroom. Tot wel 25%, zolang je blijft. Dat noemen we Blijven Loont.

Exclusief

Als je je aanmeldt bij Exclusief spaar je automatisch punten voor kortingen, duurzame cadeautjes, uitjes en hippe energiebespaarders. Elke maand maak je dan ook kans op een mooie prijs.

Korting bij onze partners

We werken samen met duurzame bedrijven: onze partners. En dat levert natuurlijk aantrekkelijke kortingen op. Die geven we aan je door. Zo komt een fossielvrij leven nog sneller dichtbij.

Btw tarief gas water elektra

De overheid verlaagt de btw op gas en elektra tussen 1 juli 2022 en 31 december 2022 tijdelijk van 21% naar 9%. Je betaalt in die periode dus altijd maar 9% btw over je energie. Dit is een compensatie voor de stijgende energiekosten.

Belastingen en overheidsheffingen

Gas en elektra aanbiedingen

We hebben verschillende gas en elektra aanbiedingen voor je. Bij sommige acties krijg je korting. Bij andere acties hebben we een leuk cadeau voor je. Bekijk het overzicht van de acties. Of ga direct naar energie aanvragen en kies daar voor een aantrekkelijk aanbod. En we hebben nog meer voordeel voor je. Meld je aan voor Exclusief. Elke maand dat je klant van ons bent, krijg je punten. Zo spaar je voor cadeaus of korting op uitjes. Ook daar krijg je energie van.

Meer lezen rond 'tarieven gas elektra'