1. Home
  2. Gas & elektra
  3. Gas & elektra tarieven

Tarieven gas en elektra

De tarieven van gas en elektra veranderen meestal twee keer per jaar. Op 1 januari en op 1 juli. De variabele energiekosten kun je ook vastzetten. In dit artikel vertellen we er meer over.

Update energietarieven

De oorlog in Oekraïne en de crisis met Rusland zorgen voor ongekend hoge prijzen op de energiemarkt. We houden je graag zo goed mogelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ook adviseren we je wat de slimste keuzes zijn in jouw situatie.

Lees verder

Tarieven gas en elektra 2021

Volgens Milieu Centraal betaal je in 2021 als consument gemiddeld € 0,22 voor een kilowattuur stroom en € 0,79 voor een kubieke meter gas. Daarmee kun je zelf een rekensommetje maken met de cijfers van je eigen verbruik. Veel handiger is het om online je energieproduct samen te stellen. Vul je postcode in en je verbruik van gas en elektra. Weet je die niet, klik dan op 'help mij berekenen'. We zetten een mooie aanbieding voor je klaar.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Kies voor groene stroom uit Nederland voor hetzelfde tarief als standaard stroom. En kies voor gas of ga voor duurzamer, zoals MixGroen Gas. Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Tarieven gas en elektra vergelijken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt sinds 2018 de gemiddelde tarieven gas en elektra bij. Zo kun je de 2021 tarieven van gas en elektra vergelijken met die van 2018. Je ziet dan een daling in de variabele leveringstarieven van gas. Het variabele leveringstarief van stroom is wel gestegen.

tarieven gas elektra cbs

Je eigen energieverbruik en kosten kun je zelf gemakkelijk vergelijken met het voorgaande jaar. Dat kan in Mijn Vattenfall in onze Energie-app. Wil je de tarieven gas elektra vergelijken van verschillende energieleveranciers? Op de pagina gas en elektra vergelijken vertellen we er meer over.

Prijzen gas en elektra 2021

Volgens Milieu Centraal betaal je in 2021 als consument gemiddeld 22 cent voor een kilowattuur stroom en 79 cent voor een kubieke meter gas. Misschien heb je in 2021 een contract met vaste prijs voor je energie. Dan veranderen de prijzen voor gas en elektra in 2021 per m3 en kWh niet. Check wel wanneer je contract afloopt. Heb je een contract met een variabele prijs, geven wij de nieuwe prijzen aan je door. De nieuwste prijswijziging is per 1 juli 2021.

We waarderen onze klanten

Dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we voor een groot deel aan onze klanten. Daar zetten we dus graag iets tegenover:

Blijven Loont

Het is eigenlijk heel simpel: als je klant bij ons blijft, verdien je iets extra’s. Daarom krijg je bij ons korting op de variabele leveringskosten van stroom. Tot wel 25%, zolang je blijft. Dat noemen we Blijven Loont.

Exclusief

Als je je aanmeldt bij Exclusief spaar je automatisch punten voor kortingen, duurzame cadeautjes, uitjes en hippe energiebespaarders. Elke maand maak je dan ook kans op een mooie prijs.

Korting bij onze partners

We werken samen met duurzame bedrijven: onze partners. En dat levert natuurlijk aantrekkelijke kortingen op. Die geven we aan je door. Zo komt een fossielvrij leven nog sneller dichtbij.

Btw tarief gas water elektra

Het btw tarief op gas, water en elektra bedraagt 21% over het totaal. Je betaalt dus btw over je verbruik, maar ook over de vaste kosten en zelfs over de energiebelasting.

Gas en elektra aanbiedingen

We hebben verschillende gas en elektra aanbiedingen voor je. Bij sommige acties krijg je korting. Bij andere acties hebben we een leuk cadeau voor je. Bekijk het overzicht van de acties. Of ga direct naar energie aanvragen en kies daar voor een aantrekkelijk aanbod. En we hebben nog meer voordeel voor je. Meld je aan voor Exclusief. Elke maand dat je klant van ons bent, krijg je punten. Zo spaar je voor cadeaus of korting op uitjes. Ook daar krijg je energie van.

Meer lezen rond 'tarieven gas elektra'