Welke gasleverancier kiezen

Welke gasleverancier kiezen? 5 tips om je te helpen bij je keuze.

Een gasleverancier kiezen zonder dat je weet waarop je moet letten, kan een hele klus zijn. Want welke gasleverancier is de beste? Of de goedkoopste? Hieronder geven we je 5 tips om je te helpen met jouw keuze voor de juiste gasleverancier.

Gas aanvragen

Bekijk onze energie-acties

Met deze 5 tips kies je de gasleverancier die bij je past

1. Weet wat voor jou het verschil maakt

Verwacht bij verschillende gasleveranciers geen verschillen in het gas waarmee je jouw huis verwarmt en je eten kookt. Dat is namelijk bij elke gasleverancier hetzelfde. Goed om te weten toch? Het zijn juist andere aspecten waarop gasleveranciers zich onderling onderscheiden. Bijvoorbeeld op prijs of op kwaliteit van de service. Als je dus een goede keuze wilt maken: vraag jezelf af wat je belangrijk vindt. Zo wordt jouw gasleverancier kiezen al wat eenvoudiger.

2. Prijzen vergelijken doe je zo

De gasprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Daarom is het soms lastig om gasprijzen te vergelijken. Als je gasleveranciers gaat vergelijken op prijs, kijk dan niet alleen naar de gastarieven maar ook naar:

  • leveringskosten
  • regiotoeslag
  • netbeheerkosten
  • btw
  • overheidsheffingen

Prijzen voor duurzaam gas en 'standaard' gas verschillen, maar ook de regio waarin je woont speelt een rol bij de prijs die je voor gas betaalt.

Bekijk hoe de gasprijs is opgebouwd

3. Kun je kiezen voor duurzaam gas als je wilt?

Eerlijk is eerlijk: we zijn niet allemaal even dol op gas omdat het geen duurzame energie is. In de toekomst gaan we het dan ook steeds minder gebruiken. Toch speelt gas voorlopig nog een grote rol bij het verwarmen van onze huizen. Het is dan ook logisch dat je bij je beslissing over welke gasleverancier je gaat kiezen, een duurzame optie overweegt. Als je bij ons kiest voor duurzaam gas, compenseren we de CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland.

4. Servicemedewerkers waarop je kunt bouwen

Is jouw nieuwe gasleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat je erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. Best logisch dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij jouw keuze voor een gasleverancier. Zijn de medewerkers goed bereikbaar? Werkt de website naar behoren en vind je makkelijk wat je zoekt? Dat kan je heel wat tijd schelen.

5. Krijg je een mooi aanbod van jouw favoriete gasleverancier? Doen!

Grote kans dat je erover nadenkt te veranderen van gasleverancier als je een mooi aanbod krijgt. Logisch! Zeker als je naast de aanbiedingen ook bovenstaande tips meeneemt en zo een weloverwogen keuze voor een gasleverancier maakt.

Bekijk onze energie-acties

Klantvraag: wat doet een gasleverancier eigenlijk?

Een gasleverancier zorgt voor het gas dat je thuis gebruikt om jouw huis en douche op te warmen. Een gasleverancier wint en transporteert het zelf dus niet. Daar zijn weer andere organisaties voor. De NAM levert het grootste gedeelte van het Nederlandse aardgas. De Gasunie transporteert het door Nederland.

Met gas van Vattenfall zit je altijd goed

Natuurlijk willen wij voortaan graag jouw gasleverancier zijn. En dan zorgen we ook voor je, daar mag je gerust op rekenen. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame energiebronnen, maar je maakt zelf de keuze tussen 'standaard' gas of duurzaam gas. Je krijgt bij ons een goed advies en alle keuze. Dat is wel zo prettig.

Kies jouw gasproduct

Bekijk onze energie-acties

Meer weten over energie?

Interessant artikel?