groene energie Nederland

Groene energie uit Nederland

Groene energie uit Nederland is energie die we opwekken uit schone Nederlandse bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan windenergie, zonne-energie en de energie die we opwekken door middel van waterkracht. Duurzaam dus. We vertellen je er graag meer over.

Stel jouw energieproduct samen

Kies je voor groene energie uit Nederland?

Groene energie is voor ons energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Door te luisteren begrijpen we dat je vragen hebt over hoe onze energie wordt opgewekt. Nog niet al onze energie is duurzaam, daar zijn we eerlijk over. Zo verzorgen we ook nog ‘grijze’ stroom en gas. Eén van de redenen hiervoor is dat we simpelweg nog niet genoeg groene energie opwekken voor heel Nederland. Wel werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn.

Groene stroom is bij ons écht groen

Bij ons mag je er gerust van uit gaan dat groene stroom écht groen is. Dat betekent dat we die groene stroom zelf in Nederland opwekken. Wij werken hard aan de ontwikkeling van groene energie en dat doen we graag samen met jou. Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Nederland & groene energie

Wist je dat 6 tot 7% (CBS, 2018) van de in Nederland verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen komt? Er is dus nog wel wat werk aan de winkel als we dat percentage in 2020 op 12% willen krijgen. Dat is namelijk een van de energiedoelen van de overheid als het gaat om Nederland & groene energie. Als je kiest voor groene energie uit Nederland, stimuleer je duurzame energie-oplossingen die bijdragen aan die energiedoelen. We verzorgen jouw duurzame energie dan ook met veel plezier.

Klantvraag: wat is sjoemelstroom en hebben jullie dat?

Wij verzorgen zowel grijze als groene stroom, maar sjoemelen doen we niet. Met sjoemelstroom wordt stroom bedoeld die als groene stroom verkocht wordt, maar niet bijdraagt aan duurzame stroomproductie in Nederland. Het gaat met name om bedrijven die goedkope 'grijze' stroom inkopen om fysiek aan hun klanten te kunnen leveren. Daarnaast kopen ze groencertificaten ofwel GvO’s tegen dumpprijzen uit het buitenland. Met die GvO’s mogen ze de stroom die ze verkopen groene stroom noemen. Omdat dit soort groene stroom eigenlijk niet bijdraagt aan duurzame stroomproductie in Nederland wordt dit sjoemelstroom genoemd.

Gas met CO2-compensatie

Wil je naast groene stroom ook groen gas afnemen? Wij verzorgen aardgas en zoals je weet is dat niet duurzaam. Wel verzorgen we gas met CO2-compensatie. Hierbij compenseren we jouw CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. Als je op zoek bent naar groene energie uit Nederland, begrijpen we best dat je meer van ons verwacht. Daarom zoeken we hard naar duurzame oplossingen en alternatieven voor gas. Denk aan warmtepompen of stadswarmte.

Stel jouw energieproduct samen

Bij ons stel je jouw eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Fijn toch? Wil je alleen groene stroom van Vattenfall of neem je er gas met CO2-compensatie bij? Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij helpen je aan de duurzame energie die bij jou past. Je bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij je wensen past en stel direct je energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?