1. Home
  2. Kennisbank
  3. Goedkoopste gasleverancier

Goedkoopste gasleverancier verandert voortdurend

Natuurlijk is het jammer om te horen dat de goedkoopste gasleverancier steeds een andere aanbieder is. Toch is dat zo. Dat komt doordat prijzen van gas steeds veranderen en acties komen en gaan. Ook speelt je verbruik een grote rol in hoe hoog je gaskosten zijn.

Wie is de goedkoopste gasleverancier?

Bij de ene gasleverancier ben je relatief goedkoper uit bij hoog verbruik, bij de andere is het juist voordeliger als je zo min mogelijk verbruikt. Wie van de gasleveranciers de goedkoopste is, is dus afhankelijk van het moment dat je een nieuw contract afsluit en ook van jouw verbruik. Daarom is het slim om te onderzoeken welke gasleverancier voor jouw verbruik het voordeligst is.

Goedkope gasleverancier zoeken via prijsvergelijkers

Online prijsvergelijkers worden veel gebruikt om te bekijken welke gasleverancier het goedkoopst is. Heel handig om snel energieleveranciers te vergelijken en bepalen welke op dat moment de voordeligste is voor jouw gasverbruik. Om een goed advies uit de gasleverancier prijsvergelijker te krijgen, is het belangrijk dat je:

  • Een onafhankelijker prijsvergelijker kiest
  • Je echte verbruik invult
  • Ook de contractvoorwaarden en kleine lettertjes uitpluist en vergelijkt

Meer tips om prijzen te vergelijken

Kies je de goedkoopste gasleverancier of de beste?

Zoals je zal moeten uitzoeken wat voor jouw situatie de goedkoopste gasleverancier is, zo is het ook slim om uit te zoeken welke aanbieder voor jou de beste keuze is. Dit hangt af van wat jij belangrijk vindt.

Het gas waarmee je jouw huis verwarmt en je eten kookt, is bij elke leverancier hetzelfde. Daarom zijn de verwachtingen die je hebt van je gasaanbieder belangrijk bij het maken van je keuze. Let hierbij bijvoorbeeld op:

  • Kwaliteit klantenservice
  • Visie op duurzaamheid
  • Verborgen kosten.

Meer tips bij het kiezen van een gasleverancier

Gewoon gas of gas met CO2-compensatie? Kies wat bij jou past

Bij ons kan je kiezen voor gewoon gas, maar ook voor gas met CO2-compensatie. Dat kan niet bij elke goedkope gasleverancier, maar we begrijpen dat je het wel belangrijk vindt dat jouw gasleverancier nadenkt over een schonere oplossingen. Wij compenseren jouw CO2-uitstoot dan met het inkopen van certificaten volgens het zogeheten Certified Emission Reductions-systeem. Deze certificaten zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de Verenigde Naties (UNFCCC). Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland: een windproject uit India en een waterkrachtproject uit de Filipijnen.

Bij ons ben je verzekerd van een goede prijs

We kunnen je niet verzekeren dat we voor ieder huishouden de goedkoopste gasleverancier zijn. Maar wel dat je een goede, eerlijke prijs betaalt voor gas als je voor ons kiest. En dat we je naast gas ook goede service leveren.

Komen wij voor jou als beste uit de bus? Weet je precies wat je nodig hebt? Of wil je profiteren van een van onze acties? Stel dan gelijk je energieproduct samen.

Stel zelf jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Deel deze pagina

Lees meer over energie