Energielabel B: hoe zuinig is dat precies?

Het energielabel B is het op een-na zuinigste energielabel dat aan je huis kan worden toegekend. Maar hoe verhoudt energielabel B zich dan precies tot energielabel A? Wat zijn de overeenkomsten tussen deze energielabels en wat kan je in huis aanpassen om een ook een energielabel A te ontvangen? Wij leggen het je graag uit.

Wat is energielabel B?

Maar wat houdt dat nu precies in, een huis met energielabel B? Wij leggen het je graag uit. Een huis met energielabel B beschikt net als een huis met energielabel A, over veel energiebesparende maatregelen. In de praktijk betekent dit dat het huis waarschijnlijk goed geïsoleerd is. Niet alleen de buitenmuur, maar ook de vloer en het dak. Ook een zuinige ketel en HR++ glas in de woon- en slaapkamer is aanwezig. Een energielabel B huis mist toch nog een paar energiebesparende maatregelen. Zo kan het zijn dat het huis nog zonnepanelen nodig heeft om voor energielabel A in aanmerking te komen. 

Energielabel B: nét iets minder zuinig dan energielabel A

Energielabel B is net als energielabel A een ‘groen’ energielabel. Dit betekent dat in een huis met energielabel B al veel energiebesparende maatregelen zijn genomen. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Een voorbeeld: een energielabel B huis heeft bijvoorbeeld nog geen zonnepanelen. Dit huis zou door zonnepanelen aan te schafffen een energielabel A toegekend kunnen krijgen.

Het bovenstaande voorbeeld is niet op elk huis van toepassing. Het effect van bepaalde energiebesparende maatregelen (zoals zonnepanelen) is per woonsituatie verschillend. Ben je benieuwd naar de maatregelen die jij kan nemen om van energielabel B naar A te komen? Vul de test op verbeterjehuis.nl in en ontvang een gepersonaliseerd advies voor jouw huis.

Voordelen energielabel B

Het wonen in een huis met energielabel B heeft een aantal voordelen. Een huis met energielabel B is namelijk nog steeds een zuinig huis. Minder energieverbruik betekent een lagere energierekening. En dat is mooi meegenomen, toch? Daarnaast wordt een huis met energielabel B voor een aanzienlijk hogere prijs verkocht dan een huis met energielabel F of G. Daarnaast staan huizen met energielabel B, net als huizen met energielabel A gemiddeld een maand minder lang te koop.

 

Interessant artikel?