1. Home
  2. Kennis
  3. Energielabel B

Energielabel B: hoe zuinig is dat precies?

Met het energielabel B heb jij een huis met het een-na zuinigste energielabel. Een huis met energielabel B beschikt net als een huis met energielabel A, over veel energiebesparende maatregelen.

Wat is energielabel B?

In de praktijk betekent energielabel B dat je huis net als een energielabel A huis goed geïsoleerd is. Niet alleen de buitenmuur, maar ook de vloer en het dak. Met een energielabel B huis heb je een zuinige cv-ketel en HR++ glas in de woon- en slaapkamer. Maar energielabel B is nog geen A-label. Om dat te bereiken moet je nog een paar energiebesparende aanpassingen doen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld op je dak nog zonnepanelen moet plaatsen om voor energielabel A in aanmerking te komen.

Energielabel B: nét iets minder zuinig dan energielabel A

Energielabel B is net als energielabel A een ‘groen’ energielabel. In een energielabel B huis zijn al veel energiebesparende maatregelen genomen. Toch is er bij energielabel B nog ruimte voor verbetering. Een voorbeeld: misschien heeft je huis geen zonnepanelen. Door ze aan te schaffen krijgt je huis alsnog een energielabel A.

Of zo’n maatregel je huis een energielabel A oplevert, hangt af van je woonsituatie. Ben je benieuwd naar de maatregelen die jij kan nemen om van energielabel B naar A te komen? Vul de test op verbeterjehuis.nl in en ontvang een gepersonaliseerd advies.

Voordelen energielabel B

Alle kleine en grote aanpassingen helpen om binnen een generatie 100% fossielvrij te zijn. Een huis met energielabel B is goed geïsoleerd. Niet alleen de buitenmuur, maar ook de vloer en het dak. Je gebruikt in een energielabel B huis minder energie en minder energieverbruik is goed voor het milieu. En het betekent een lagere energierekening.

Je huis met energielabel B verkoop je voor een aanzienlijk hogere prijs dan een huis met energielabel F of G. Ook staan huizen met energielabel B, net als huizen met energielabel A gemiddeld een maand minder lang te koop.

Deel deze pagina

Lees meer over energie