Leren van de koplopers in het verduurzamen van de transport- en opslagsector

Goederen transporteren en opslaan. Of data opslaan. Daar komt een hoog energieverbruik bij kijken. De transport- en opslagsector staat dan ook voor de uitdaging om haar CO2-footprint aanzienlijk te verkleinen, maar hoe pak je dat aan? Welke stappen kunt ú bijvoorbeeld zetten als u uw wagenpark wilt verduurzamen of zonnepanelen op uw transportcentrum wilt plaatsen? En is restwarmte van uw datacenter uitwisselen met bijvoorbeeld een nabijgelegen bedrijf of zwembad een reële optie, wat zijn daarbij de mogelijkheden?

Koplopers in de verduurzaming van de transport- en opslagsector

Video 'Klimaatondernemers in de transport- en opslagsector'

klimaatondernemers-transport-video-still-titel.jpg

We hebben achter de schermen meegekeken bij twee innovatieve bedrijven uit de transport- en opslagsector die het duurzaam ondernemen écht in de vingers hebben. En die erin slagen om hun CO2-footprint aanzienlijk te verkleinen. DHL Parcel en NorthC Datacenters zijn echte Klimaatondernemers. Zij zien de energietransitie niet als bedreiging, ze zien vooral kansen. Welke kansen hebben ze aangegrepen? En hoe zorgen ze ervoor dat ze investeren in verduurzaming, maar tegelijkertijd succesvol blijven ondernemen?

Podcast: Hoe kunt u als ondernemer in de transport- en opslagsector stappen zetten in verduurzaming?

Kwartet v4.jpg

In onze podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’ gaan we verder de diepte in bij het beantwoorden van de vraag: hoe zet je binnen de transport- en opslagsector concrete stappen in verduurzaming? Welke innovaties en ontwikkelingen zijn er? We praten hierover met Klimaatondernemers Talitha Koek van GVB en Jeroen Vollmuller van NorthC Datacenters. Ook krijgen we tips en adviezen van tafelgasten Pieter van Ommeren – e-mobility expert bij Vattenfall – en Caryl Jonis, ook werkzaam bij Vattenfall en deskundig op het gebied van de inzet van restwarmte.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de transport- en opslagsector

De ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de transport- en opslagsector volgen elkaar in hoog tempo op. Meld u daarom aan voor onze UpdateService. U ontvangt dan regelmatig updates van ons, bijvoorbeeld over regelingen, subsidies of nieuwe innovaties.

Ontvang de updates

Een CO2-vrije transport- en opslagsector

Europa’s grootste netwerk van oplaadpalen

Samen met onze partners hebben we één van Europa's grootste oplaadnetwerken gebouwd: InCharge. Het netwerk is actief in Nederland, Duitsland en Zweden en zal naar meer markten worden uitgebreid. Als bedrijf kunt u direct profiteren van ons enorme oplaadnetwerk. 

Want bied u uw klanten en medewerkers al de gelegenheid om hun auto bij uw bedrijf op te laden met een laadpaal? Wanneer uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunnen wij u helpen dit te realiseren met de juiste laadoplossingen.

De zon als duurzame inkomstenbron

De zon als duurzame inkomstenbron

Zonne-energie is een duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Vattenfall doet continu onderzoek naar nieuwe technologieën voor zonne-energie en batterijopslag. En naar manieren om het betaalbaar te maken voor iedereen.

Wij ondersteunen zowel bedrijven met grote dakoppervlakten (vanaf 500 m2) als met grote stukken grond (vanaf 10 hectare) bij het bouwen van resp. zonnedaken en zonneakkers. Dit doen we met oplossingen op maat (van advies tot realisatie).

Een uitdagende ambitie: een hele stad met uitstootvrij vervoer

GVB is dé openbaar vervoerder van Amsterdam. Van de Noord/ Zuidlijn tot aan het bus- en tramvervoer door de stad en ook de veerpont over het IJ. Elke dag worden er maar liefst 875.000 mensen vervoerd. Om dit mogelijk te maken verbruikt GVB net zoveel energie als 45.000 huishoudens. En dat getal zal, met een groeiende stad, de komende jaren alleen maar verder oplopen.

Bekijk de video

Meer weten hoe te verduurzamen?

In elk bedrijf of onderneming schuilt een Klimaatondernemer

Vattenfall zet zich sterk in voor 100% fossielvrije energie, maar we kunnen het niet alleen. Wij geloven dat iedere ondernemer een bijdrage kan leveren. Hoe pakken andere ondernemers dit aan? Bekijk de video, luister de podcast of meld u aan voor de UpdateService.