Samen met Instabox focussen op de elektrificatie van transport

Instabox (voorheen Red je Pakketje) is de grootste Same Day Delivery aanbieder in Nederland en wil ook leidend zijn in duurzaamheid. Daarom had het bedrijf bijvoorbeeld de ambitie om eind 2021 al in driekwart van Nederland volledig CO2-vrij te bezorgen, met als ambitieuze einddoel om eind 2022 volledig elektrisch op groene stroom te bezorgen. Dankzij de samenwerking met Vattenfall beschikken ze nu over hun eerste vloot van elektrische voertuigen. En dankzij ons Power-as-a-Service model hebben ze ook een routekaart voor een uitbreiding van de eFleet met minimale investeringen.

Meer dan alleen laadpalen

Veel laadpunten op een relatief kleine aansluiting

Instabox is de nieuwe naam van Red je Pakketje. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf is in 2015 opgericht en er werken inmiddels zo'n duizend mensen. Instabox had als doelstelling om eind 2021 voor driekwart CO2-vrij te bezorgen. Daarom zocht zij een goede laadinfrastructuur voor alle nieuwe elektrische bedrijfswagens.

De koppeling tussen het laadsysteem en het planningssysteem was hierbij één van de belangrijkste vereisten. Het systeem moet ervoor zorgen dat het laden zo gelijkmatig mogelijk gebeurt en rekening houden met de afstand die de auto moet rijden in de volgende shift. De batterij hoeft dus niet voller dan noodzakelijk opgeladen te worden. Door op die manier het laden van de auto’s heel goed te plannen, is het gelukt om veel laadpunten te creëren op een elektriciteits­aansluiting met een relatief klein vermogen.

Beter voor het milieu en de ondernemer

Voor Instabox is een goed plannings- en laadinfrastructuursysteem zeer interessant, want de investering in een dergelijk systeem is minder groot doordat de vraag naar elektriciteit gemakkelijker uitgesmeerd kan worden over de dag. En ook voor het elektriciteitsnet is een dergelijk systeem beter omdat er gelijkmatiger gebruik van wordt gemaakt. Er zijn dan geen grote pieken en dalen meer.

Als de elektrische bedrijfswagens aangesloten zouden worden op snelladers, dan waren veel zwaardere aansluitingen nodig om de hoge pieken op het net aan te kunnen. Ook al was dit maar voor een klein deel van de dag nodig.

Bijna CO2-vrij, nu al fossielvrij
Het grote doel van Instabox is om eind 2022 volledig elektrisch op groene stroom te bezorgen. Hiervoor investeert men fors in elektrische bussen, fietsen en laadpalen. De CO2-uitstoot daalde hierdoor per pakket al met 90%.

Ook de industrie helpen wij duurzaam te transformeren

Niet alleen aan de kleinzakelijke kant is er op dit moment veel vraag naar elektriciteit voor bijvoorbeeld bestelwagens, maar ook op het gebied van zwaar vervoer zijn er veel ontwikkelingen gaande. Volvo en Vattenfall doen al testen met zware elektrische trucks in het noorden van Zweden.

Volledig elektrische trucks

Vattenfall focust zich op transport in het algemeen, dus ook op busexploitanten en binnenvaartschippers die hun bussen en boten willen elektrificeren. Daarnaast zijn er ook mooie kansen om de Nederlandse industrie te helpen met elektrificeren. Er zijn voor ons voldoende duurzame uitdagingen om mee aan de slag te gaan. Maar dat kunnen we niet alleen. Samen met onze partners zijn wij op weg naar een fossielvrij leven.

Bekijk onze sector aanpak:

Man met helm bij elektriciteitscentrale

Vattenfall als uw energiepartner

Vattenfall werkt samen met grote energieverbruikers om de last van het beheer van de elektrische infrastructuur weg te nemen. Zo ...

  • bouwen we zelf gesloten distributie systemen of nemen deze in beheer als ze al gebouwd zijn,
  • beheersen we alle aspecten van het onderhoud en beheer om de hoge veiligheids- en betrouwbaarheids­normen te kunnen garanderen,
  • profiteren onze klanten van contracten met een vaste vergoeding voor een periode van 10-15 jaar, zodat ze zekerheid hebben over hun kosten en minder risico lopen.

Altijd een oplossing voor uw zakelijke energie

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering