1. Grootzakelijk
  2. Power-as-a-Service
  3. Elektrische infrastructuur

Power-as-a-Service als oplossing voor uw elektrische infrastructuur

Zonder elektriciteit zouden de meeste bedrijven helemaal stilvallen. Elektriciteit voedt IT-systemen, beveiligingssystemen, verlichting en productiefaciliteiten. Een onverwachte stroomstoring kan een aanzienlijke verstoring van uw bedrijfsvoering veroorzaken. Uw eigen elektrische­ infrastructuur beheren is een complexe taak waarvoor aanzienlijke middelen nodig zijn. Door zowel het eigendom als het beheer van de elektrische infrastructuur van uw bedrijf aan ons over te dragen beperkt u de risico’s van die infrastructuur en de overheadkosten voor uw bedrijf.

De voordelen van Power-as-a-Service

Met Power-as-a-Service nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor de financiële, functionele en veiligheid van uw elektrische infrastructuur op ons. U koopt de infrastructuur in als dienst en wij zorgen ervoor dat alles optimaal is afgestemd op uw behoeften.

Volledige ontzorging

Wij verzorgen het hele traject van analyse tot uitvoering en onderhoud. Zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten.

Geen investeringen

Wij doen alle investeringen. U profiteert direct van alle voordelen zonder impact op uw CAPEX.

Zekerheid

Doordat u maandelijks een vast bedrag betaalt, weet u altijd waar u aan toe bent. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Power-as-a-Service voor een toekomst­bestendige elektrische infrastructuur

In dit ebook bespreken we hoe Power-as-a-Service werkt en wat het voor uw bedrijf kan betekenen. U leest meer over de voordelen die deze dienst met zich meebrengt en hoe andere bedrijven de dienstverlening van Power-as-a-Service beleven.

Download het ebook

Voorbeelden van bedrijven die Power-as-a-Service gebruiken

AstaReal

AstaReal

AstaReal kweekt microalgen voor de extractie van astaxanthine. Dit proces vereist een gecontroleerde temperatuur, aangepaste verlichting, water- en luchtcirculatie en een steriele omgeving. Om de operationele betrouwbaarheid en de veiligheid van hun faciliteiten te waarborgen koos AstraReal voor Power-as-a-Service.

"Een veilige en stabiele elektriciteits­voorziening is voor ons van essentieel belang. Dankzij de samenwerking met Vattenfall voelen we ons veilig bij bijvoorbeeld een elektrische storing, omdat wij nu een productiestop kunnen voorkomen", zegt Thomas Sundström, Maintenance Manager bij AstaReal.

Peckas Naturodlingar

Peckas Nature

Met Power-as-a-Service kan Peckas Naturodlingar zich richten op zijn kernactiviteit in de plaats van op de verantwoordelijkheid voor, de werking en het onderhoud van en de investeringen in de elektrische infrastructuur.

"Bij Peckas Naturodlingar hebben wij een ambitieus groeiplan, niet alleen in Zweden, maar ook internationaal. Op het moment dat we met onze uitbreiding begonnen, realiseerden we ons meteen het belang van een veilige en toegankelijke elektriciteits­voorziening. Want die is van cruciaal belang voor ons kringloopsysteem", zegt Daniel Brännström, één van de oprichters van Peckas Naturodlingar.

Boliden

Boliden

Dankzij Power-as-a-Service beschikt Boliden Bergsoë over een batterij die lagere elektriciteits­kosten en stabiliteit van het elektrici­teitsnet combineert met een frequentie­regeling als het lokale elektriciteitsnet niet genoeg elektriciteit kan leveren. De oplossing is gebaseerd op data-intelligentie en voorbereid op de overgang naar de elektrificering van de eigen bedrijfsactiviteiten.

"De batterijen zijn een belangrijk onderdeel van de elektrificering en de verbetering van het energie­rendement van onze bedrijfs­activiteiten. Terwijl we tegelijkertijd ook een betere energiezekerheid creëren voor andere elektriciteits­afnemers", zegt Mats Gustavsson, Energy Manager bij Boliden.

Andere Power-as-a-Service toepassingen

Elektrische wagen die wordt opgeladen aan een laadpaal

Power-as-a-Service voor grootverbruikers van energie

Vattenfall biedt al meer dan 20 jaar Power-as-a-Service aan. Door onze jarenlange ervaring met projectmanagement, de constructie en het eigendom en beheer van elektrische installaties is uw bedrijf in veilige handen. Onze uitgebreide kennis van energiesystemen en onze ruime ervaring binnen de Vattenfall-organisatie stellen ons in staat ook voor uw bedrijf oplossingen op maat te creëren.

Wij zijn ISO 14001-gecertificeerd en beschikken over alle vereiste competenties om veilig en duurzaam te kunnen werken. Nieuwsgierig geworden?

Altijd een oplossing voor uw zakelijke energie

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering