1. Grootzakelijk
 2. Power-as-a-Service
 3. Elektrisch laden voor eFleets

Maak de laadinfrastructuur voor uw elektrische auto's toekomstbestendig

E-mobiliteit is een snelgroeiende industrie en de transitie naar elektrische voertuigen is een enorme stap vooruit voor elk bedrijf. Naarmate het gebruik van elektrische voertuigen toeneemt, is er behoefte aan een snellere, betrouwbaardere en sterkere laadinfrastructuur. Wij kunnen de laadinfrastructuur voor uw elektrische auto's al vandaag toekomstbestendig maken. Met onze Power-as-a-Service bieden wij u een totaaloplossing wanneer u overstapt naar een batterij-aangedreven wagenpark.

De voordelen van Power-as-a-Service

Met het Power-as-a-Service-model helpen wij u bij de transitie naar een volledig batterij-aangedreven wagenpark. Met Vattenfall als uw energiepartner wordt het gehele traject uit handen genomen. Van behoefteanalyse tot aan realisatie en van beheer tot exploitatie.

Volledige ontzorging

Door alle verantwoordelijkheden ten aanzien van uw laad­infrastructuur aan ons uit te besteden, kunt u zich volledig concentreren op uw kernactiviteiten.

20 jaar ervaring

We leveren al meer dan 20 jaar Power-as-a-Service oplossingen. Met onze jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen, bezitten en exploiteren van elektrische installaties is uw bedrijf in veilige handen.

ISO gecertificeerd

Wij zijn ISO 14001-, 9001- en 45001-gecertificeerd en beschikken over alle vereiste competenties om veilig en duurzaam te werken.

Hoe werkt een optimale laadinfrastructuur?

Uw netwerkaansluiting

netwerkaansluiting

Als wagenparkbeheerder met een aantal elektrische auto's, bestelwagens of bussen heeft u per locatie een aanzienlijk hoger elektrisch vermogen nodig. Het eerste waar u over na moet denken is uw netwerkaansluiting. U moet uw netwerkaansluiting mogelijk vernieuwen of vergroten om het extra vermogen te ondersteunen, dat nodig is om al uw elektrische voertuigen te kunnen opladen.

Aansluiten op distributienetwerk
Het beheren van een elektriciteits- of gasnet vraagt om kennis en deskundigheid. Bedrijven kunnen daarom over het algemeen niet zelf een leverancier kiezen. Maar er zijn uitzonderingen:

De elektrische infrastructuur

infrastructuur

Waar u ook rekening mee moet houden, is het private kabelnetwerk dat de elektriciteit, die op uw terreinen nodig is, zal omzetten en verdelen. Dit kan nieuwe substations betekenen, de energieopwekking ter plaatse en de hoogspannings- en laagspanningsinfrastructuur, die nodig is om de elektriciteit te leveren aan de laadpunten voor uw elektrische voertuigen.

Bijdrage milieudoelstellingen
Een private infrastructuur voor elektrische kabels kan ook zonnepanelen, windinstallaties en zelfs batterijopslag combineren. Zo draagt het bij aan uw milieudoelstellingen en verlaagt het uw elektriciteitskosten.

Overdragen eigendom en beheer
Het ontwerpen, bouwen, bezitten en exploiteren van een eigen elektrische infrastructuur is een complexe taak die veel middelen vergt, zowel qua vaardigheden als kapitaal. Wanneer u het eigendom en het beheer aan Vattenfall overdraagt, nemen wij de volledige verantwoor­delijkheid voor de financiële, functionele en elektrische veiligheid van u over.

De juiste laadconfiguratie

laadconfiguratie

Om de juiste inrichting voor uw laadpunten te bepalen, is een grondige analyse van uw bedrijfsbehoeften nodig. Het bepalen van de juiste laadconfiguratie is een complexe aangelegenheid. Zo moet u onder andere antwoord geven op de volgende vragen:

 • Wilt u overdag snel kunnen laden of juist 's nachts voordeliger?
 • Hoeveel laadpunten heeft u nu en in de toekomst nodig?
 • Welk type laadapparatuur is er nodig is om al uw soorten elektrische voertuigen van stroom te voorzien?
 • Wilt u uw eigen batterijopslag ter plaatse of juist niet?

Door slim te plannen, rekening houdend met uw huidige behoeften en die in de toekomst, kunt u dure upgrades voorkomen. Zo zorgt u ervoor dat uw laadconfiguratie voorbereid is naarmate uw eFleet groeit.

Maak uw elektrische wagenpark toekomstbestendig

Er is steeds meer vraag naar een tijdloze, snelle, betrouwbare en krachtige laadinfrastructuur. Dé oplossing hiervoor is om de laadinfrastructuur van uw elektrische wagenpark toekomst­bestendig te maken met onze Power-as-a-Service. Lees onze whitepaper en leer wat er komt kijken bij een optimaal functionerende laadinfrastructuur.

Download onze whitepaper

Een volledig beheerde eFleet laadset voor Instabox

Instabox is de grootste Same Day Delivery aanbieder in Nederland en wil ook leidend zijn in duurzaamheid. Daarom had het bedrijf de ambitie om eind 2021 in driekwart van Nederland volledig CO2-vrij te bezorgen. Dankzij de samenwerking met Vattenfall beschikt Instabox nu over een eerste vloot van elektrische voertuigen. En dankzij het Power-as-a-Service model van Vattenfall heeft Instabox ook een routekaart voor de verdere uitbreiding van haar eFleet.

Lees meer over Instabox

In 4 stappen naar de juiste eFleet oplossing

Uw overstap naar de best passende eFleet oplossing, kunt u onderverdelen in vier stappen:

 1. Beoordeling

  Als eerste moet u bepalen welke oplossingen het meest geschikt zijn voor uw nieuwe elektrische- en laadinfrastructuur. En beoordelen welke upgrades u eventueel nodig hebt. In deze fase is het belangrijk om niet alleen na te denken over wat u vandaag nodig heeft, maar ook te kijken naar uw toekomstige energiebehoeften.

 2. Investering

  In uw elektrische infrastructuur moet u continu investeren. Omdat het vereiste kapitaal voor grote infrastructuurinvesteringen vaak beperkt is, bestaat de mogelijkheid om het eigendom over te dragen aan een gespecialiseerde energiepartner. Dit neemt de CAPEX vereisten weg en vervangt deze door voorspelbare OPEX kosten.

 3. Exploitatie

  De dagelijkse exploitatie vereist uitgebreide kennis en ervaring. U kunt uw eigen personeel in dienst nemen met een doorlopend opleidingsprogramma. Of u kunt ervoor kiezen om samen te werken met een energiepartner. Een gespecialiseerde partner die voor het onderhoud zorgt en erop toeziet dat de verplichte vereisten vanuit wet- en regelgeving worden nageleefd.

 4. Upgrades en vernieuwingen

  Er komt een moment dat uw infrastructuur geüpgraded of gemoderniseerd moet worden. Wanneer u kiest voor een servicemodelovereenkomst zoals Power-as-a-Service, dan wordt dit deel van het proces afgehandeld door uw energiepartner. Aan het eind van de contractperiode krijgt u wel de kans om de overeenkomst te verlengen of de infrastructuur terug te kopen.

Andere Power-as-a-Service toepassingen

Man met helm bij elektriciteitscentrale

Vattenfall als uw energiepartner

Vattenfall werkt samen met grote energieverbruikers om de last van het beheer van de elektrische infrastructuur weg te nemen. Zo ...

 • bouwen we zelf gesloten distributie systemen of nemen deze in beheer als ze al gebouwd zijn,
 • beheersen we alle aspecten van het onderhoud en beheer om de hoge veiligheids- en betrouwbaarheids­normen te kunnen garanderen,
 • profiteren onze klanten van contracten met een vaste vergoeding voor een periode van 10-15 jaar, zodat ze zekerheid hebben over hun kosten en minder risico lopen.

Altijd een oplossing voor uw zakelijke energie

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

 • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

 • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

 • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

 • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

 • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

 • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering