1. Home
  2. Gas
  3. Goedkoopste gasleverancier

Goedkoopste gasleverancier verandert voortdurend

Natuurlijk is het jammer om te horen dat de goedkoopste gasleverancier steeds een andere aanbieder is. Toch is dat zo. Dat komt doordat prijzen van gas steeds veranderen en acties komen en gaan. Ook speelt je verbruik een grote rol in hoe hoog je gaskosten zijn.

Wie is de goedkoopste gasleverancier in 2021?

Bij de ene gasleverancier ben je relatief goedkoper uit bij hoog verbruik, bij de andere is het juist voordeliger als je zo min mogelijk verbruikt. Wie van de gasleveranciers de goedkoopste is, is dus afhankelijk van het moment dat je een nieuw contract afsluit en ook van jouw verbruik. Daarom is het slim om te onderzoeken welke gasleverancier voor jouw verbruik het voordeligst is.

Wat we nu weten over het prijsplafond in 2023

In 2023 komt er een prijsplafond voor energie. Dat betekent dat je tot een bepaald verbruik een maximumtarief betaalt. We vertellen je graag wat dit betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Goedkope gasleverancier zoeken via prijsvergelijkers

Online prijsvergelijkers worden veel gebruikt om te bekijken welke gasleverancier het goedkoopst is. Heel handig om snel energieleveranciers te vergelijken en bepalen welke op dat moment de voordeligste is voor jouw gasverbruik. Om een goed advies uit de gasleverancier prijsvergelijker te krijgen, is het belangrijk dat je:

  • Een onafhankelijker prijsvergelijker kiest
  • Je echte verbruik invult
  • Ook de contractvoorwaarden en kleine lettertjes uitpluist en vergelijkt

Meer tips om prijzen te vergelijken

Ga je voor de goedkoopste gasleverancier, of kies je voor duurzaam?

De goedkoopste gasleverancier vinden, is één ding. Maar wat is de beste gasleverancier voor straks? Dat is een andere vraag. De komende jaren staan we voor een enorme uitdaging: we moet overstappen op duurzame energiebronnen. In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Daarom zijn we op zoek naar duurzame alternatieven voor aardgas.

Groen gas is zo'n alternatief. Groen gas heeft dezelfde eigenschappen als aardgas, maar is veel duurzamer. Het komt niet uit de grond zoals aardgas, maar wordt duurzaam geproduceerd. Op dit moment kun je nog maar bij een paar energieleveranciers voor 100% groen gas kiezen. Vattenfall is er daar één van. Een fossielvrije toekomst kan niet zonder jou. Met de keuzes die jij elke dag maakt, bepaal jij ook onze toekomst.

Meer tips bij het kiezen van een gasleverancier

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Doe je mee?

Bij ons ben je verzekerd van een goede prijs

We kunnen je niet verzekeren dat we voor ieder huishouden de goedkoopste gasleverancier zijn. Maar wel dat je een goede, eerlijke prijs betaalt voor gas als je voor ons kiest. En dat we je naast gas ook goede service leveren.

Komen wij voor jou als beste uit de bus? Weet je precies wat je nodig hebt? Of wil je profiteren van een van onze acties? Stel dan gelijk je energieproduct samen.

Stel zelf jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Deel deze pagina

Lees meer over energie