1. Home
 2. Gas
 3. Gas aansluiten

Gas aansluiten in je nieuwe huis

Als je gaat verhuizen, wil je in je nieuwe huis natuurlijk direct warm water en verwarming hebben. Je kunt daarom je gas aansluiten of aanvragen het beste ruim op tijd in gang zetten. In ieder geval twee weken voor je verhuisdatum. Het liefst nog eerder. Zodat we je goed met je overstap kunnen helpen.

Hoe lang duurt het aansluiten van gas?

Wanneer je precies het beste je gas kunt aanvragen, hangt af van je verhuisdatum. Staat je verhuisdatum al vast? Dan kun je tot drie maanden voor die tijd al een contract bij ons afsluiten. Of geef, als je al klant van ons bent, de verhuizing van je contract vast door. Dat kan ook rechtstreeks via Mijn Vattenfall. We adviseren je om dat uiterlijk twee weken voor je verhuizing te doen. We beginnen dan met energie leveren op de verhuisdag die je opgeeft. Zo weet je zeker dat je direct warm water hebt om te klussen en schoon te maken.

Gas aansluiten in je nieuwbouw huis of bestaande woning

 • Verhuis je naar een nieuw te bouwen huis?
  Je huis wordt waarschijnlijk standaard een aardgasvrij huis. Sinds 2018 kun je namelijk al geen nieuwe gasaansluiting voor huizen meer aanvragen. Alleen nog voor bedrijven. Dat is geregeld in de Wet Voortgang Energietransitie. Zo gaan we richting 2050 stap voor stap van het gas af en op weg naar fossielvrij leven. Op de website van de ACM staan twee uitzonderingen. Val je onder de uitzonderingen en wil je een technische gasaansluiting aanvragen? Dan gaat dat via een erkend installateur en je netbeheerder.

 • Ga je naar een bestaand huis verhuizen?
  In dat geval hoef je alleen nog maar een contract af te sluiten voor je energie. Alle technische aansluitingen voor gas en stroom zijn er dan als het goed is al. Veel mensen bedoelen met gasaansluiting aanvragen dan ook eigenlijk het regelen van een contract voor gas.

Prijsplafond: zo gaat het eruit zien

Per 1 januari 2023 komt er een prijsplafond. Dit houdt in dat je over je basisverbruik een lager tarief betaalt. Dit tarief is bij iedere energieleverancier gelijk. Verbruik je meer dan het basisverbruik, dan betaal je daarvoor het markttarief. Het prijsplafond zorgt er zo voor dat het basisverbruik voor veel mensen betaalbaarder wordt.   

Lees hier wat dit betekent voor jou

Je gas aansluiting online aanvragen

Een contract voor je gas aansluiting kun je bij ons op diverse manieren regelen. Bijvoorbeeld via onze chatbot Nina of via ons online aanvraagformulier. We helpen je bij het maken van je keuze. Ga op onze website naar bestellen, geef bij elke stap je keuze aan en zie ons aanbod voor je gas. Klik vervolgens op 'Aanvragen', vul je verhuisdatum en je persoonlijke gegevens in. Bevestig je aanvraag en bekijk onze bevestiging in je e-mail. We starten op de afgesproken datum met leveren.

Energieadvies: we helpen je met gas kiezen

Energieadvies: gas aanvragen

 • Vul je postcode in
 • Kies voor gas en eventueel stroom
 • Zie meteen wat je betaalt

Je gasfornuis aansluiten

Je gasfornuis aansluiten moet goed en veilig gebeuren. Er mag tenslotte geen gas via de aansluiting weg lekken. Dat is gevaarlijk. Voor een geoefende klusser is je gasfornuis aansluiten prima zelf te doen. Bij twijfel adviseren we je toch even een loodgieter in te schakelen. Die heeft het zo voor elkaar.

Gratis bespaaradvies op maat

Onze bespaaradviezen gaan verder dan algemene bespaartips. Zo ontvang je adviezen die passen bij jouw persoonlijke woonsituatie via de Duurzaam Wonen Check. En met de Energiescan kijkt een medewerker zelfs live mee in je huis.

Zo helpen we besparen

Laat je gaskachel en cv-ketel aansluiten door een vakman

Het aansluiten van je gaskachel en cv-ketel zijn ingewikkelde klussen. Daar moet je gewoon een vakman voor inhuren. De installateur heeft ervaring en is op de hoogte van de nieuwste veiligheidseisen en modellen. Kies er bijvoorbeeld om installatie uit te besteden aan Feenstra.

Groen gas, wat is dat eigenlijk?

Iedereen weet: we moeten stoppen met aardgas. Daarom werken we hard aan alternatieven om je huis te verwarmen.

Groen gas is zo'n alternatief. Met dit gas kun je gewoon koken en verwarmen zoals je gewend bent, maar dan duurzamer.

Lees alles over groen gas

Meer lezen rondom 'gas aansluiten'