1. Thuis
  2. Zonne-energie

Zonne-energie

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is onze missie. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom wekken we zonne-energie op in onze zonneparken en zorgen we dat ook jij zonnepanelen kunt laten plaatsen op het dak van je huis of bedrijf.

Meer duurzame energie met zonnepanelen

Fossielvrij leven kan alleen als we slim omgaan met energie en genoeg investeren in krachtige oplossingen. Een voorbeeld is Haringvliet Zuid, een combinatie van zonnepark, windmolenpark en batterij-opslag. Op deze manier kunnen zonnepark en windpark de aansluiting op het net delen.

Investeren in zonnepanelen

Binnen één generatie willen we fossielvrij kunnen leven. Zonne-energie speelt hier een belangrijke rol in. Daarom ontwikkelen en beheren we zonneparken en investeren op deze manier in zonne-energie. Ook denken we graag met je mee als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen voor op je dak. Of als je meer wilt weten over de prijs van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers, onze dochteronderneming, deel je 100% groene stroom met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanalen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. Wil je weten hoe dit precies werkt? 

Test: combinatie van zonnepanelen en landbouw

In Project Symbizon in Almere testen we de combinatie van zonnepanelen en landbouw op hetzelfde perceel.

Dit zijn de plannen

Zonne-energie opslaan: zo werkt dat

Zonne-energie kan op verschillende manieren worden opgewekt en gebruikt.

  • Slim geplaatste zonnepanelen op je dak vangen zonlicht op en zetten die om in gelijkstroom. Een omvormer zet die gelijkstroom om in wisselstroom. Die stroom gebruik je voor je elektrische apparaten. Meer informatie lees je op onze pagina 'hoe werken zonnepanelen' of 'wat kosten zonnepanelen'.
  • De zonneboiler vangt zonlicht op en zet die om in warmte, waarmee water wordt verwarmd.

Zonne-energie opwekken geeft een kick

Je kunt natuurlijk ook zelf zonne-energie opwekken. Wil je zonnepanelen kopen of wil je weten hoe andere mensen het ervaren, lees dan het verhaal van meneer van der Voort: "Zonne-energie geeft een kick" over de aanschaf van een zonnepaneel

Voordelig opladen doe je gewoon thuis

Met een eigen laadpaal heb je altijd een opgeladen auto voor de deur. En je laadt vaak nog voordeliger ook. Helemaal als je met zonnepanelen je eigen stroom opwekt. We hebben een scherp aanbod voor je wat je wensen ook zijn!

Je eigen laadpaal