1. Thuis
  2. Zonne-energie

Zonne-energie

Zonne-energie speelt een belangrijke rol als fossielvrije energiebron. Daarom wekken we zonne-energie op in onze zonneparken en zorgen we dat ook jij zonnepanelen kunt laten plaatsen op het dak van je huis of bedrijf.

Zonne-energie opslaan: zo werkt dat

Zonne-energie kan op verschillende manieren worden opgewekt en gebruikt:

  • Slim geplaatste zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten die om in gelijkstroom. Een omvormer zet die gelijkstroom om in wisselstroom. Die stroom gebruik je voor je elektrische apparaten. Meer informatie lees je op onze pagina 'Hoe werken zonnepanelen'.
  • Een zonneboiler vangt zonlicht op en zet die om in warmte, waarmee water wordt verwarmd.

We denken graag met je mee als je op zoek bent naar de beste zonnepanelen voor op je dak. Of als je meer wilt weten over de prijs van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen geeft een kick

Aldwin van der Voort uit Berghem is bijzonder blij met zijn zonnepanelen. Hij kijkt elke dag even op zijn energiemeter. ''Die teller terug zien tikken, dat geeft gewoon een kick.''

De zon geeft energie

Onze klimaatambitie

Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie niet langer afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ontdek wat ons plan is om onze afhankelijkheid van deze brandstoffen stap voor stap af te bouwen.

Bekijk ons plan

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers, onze dochteronderneming, deel je 100% groene stroom met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanalen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. Wil je weten hoe dit precies werkt?

Voordelig opladen doe je gewoon thuis

Met een eigen laadpaal heb je altijd een opgeladen auto voor de deur. En je laadt vaak nog voordeliger ook. Helemaal als je met zonnepanelen je eigen stroom opwekt. We hebben een scherp aanbod voor je wat je wensen ook zijn!

Je eigen laadpaal