De zonnepanelenprijs bij Vattenfall

Wat zijn de prijzen van zonnepanelen en wat levert het je op, naast een schonere wereld? Bekijk welk zonnepaneelpakket het best bij je past en wat jouw voordeel is. Wij zorgen voor de kwaliteit. Maar we doen meer: je krijgt namelijk € 100,- korting als je al klant bij ons bent en je zonnepanelen bij Feenstra koopt. Deze korting zit al bij de getoonde prijzen inbegrepen. Zo heb je altijd een goede zonnepanelenprijs.

Voorlopig weer aanvragen voor zonnepanelen mogelijk

Omdat de vraag naar zonnepanelen nu groter is dan het aanbod, is het niet op elk moment mogelijk om zonnepanelen aan te vragen. Nu kan het tijdelijk wel, met de Zonnepanelencheck op de website van onze partner Feenstra.

Kies welk zonnepanelenpakket past bij jouw wensen

Je kunt bij ons kiezen uit 3 pakketten voor zonnepanelen, namelijk Premium Power, Excellent Power en High Power. Vanzelfsprekend is elke zonnepanelenset van hoge kwaliteit. Wij luisteren naar je wensen en zorgen voor een aanbod dat goed aansluit op jouw woonsituatie. Onze zonadviseur adviseert en jij kiest uiteindelijk zelf welk zonnepanelenpakket het best bij je wensen past.

Voordelen bij alle 3 de zonnepanelenpakketten

 • Ben je klant bij Vattenfall? Dan krijg je € 100,- korting op onze zonnepanelen als je deze bij Feenstra koopt.
 • Je krijgt altijd 12 tot 25 jaar garantie op het gehele systeem van de set zonnepanelen van jouw keuze.
 • Inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de meterkast én technische inspectie.
 • Heb je meer of minder zonnepanelen nodig? Geen probleem, dat kan. 
 • Bespreek met de adviseur welk pakket zonnepanelen het best bij jouw wensen past.
 • Lees onderaan deze pagina meer over de spelregels.

Zonnepanelen Check

Binnen 12 seconden weet je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Wij zorgen voor een schatting van het aantal panelen dat op je dak past, de investering die nodig is en het rendement.

Zonnepanelen Check

Wat kosten onze zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen? We hebben verschillende pakketten met zonnepanelen. Je ziet ze in de tabel hieronder. 

De exacte kosten van de zonnepanelen hangt af van het soort panelen. En het aantal panelen dat je op je dak wilt plaatsen is van invloed op de prijs. Hoe weet je nu hoeveel zonnepanelen je nodig hebt op je dak om een aantrekkelijk rendement te behalen en je investering snel terug te verdienen? Dit hangt af van je huishouden en je jaarlijkse stroomverbruik. Heel praktisch gezien bepaalt de grootte van je dak natuurlijk hoeveel panelen erop passen.

Om het je makkelijk te maken hebben we in de tabel hieronder de btw-teruggave meegenomen in de berekening van de kosten van een zonnepaneel

Per 10 zonnepanelen:

Onze spelregels

 1. Voor platte daken is extra materiaal nodig, hiervoor geldt een meerprijs.
 2. Gebaseerd op een goede uitgangssituatie met o.a. optimale dakhelling en zonrichting. De werkelijke opwek van beide systemen kan hoger of lager uitvallen. Lees meer over de opbrengst en het rendement van zonnepanelen.
 3. Gebaseerd op een tarief van € 0,30 cent per kWh en volledige saldering. Bekijk jouw tarief op je jaarrekening.
 4. Ben je klant van Vattenfall? Dan ontvang je € 100,- korting op onze standaard prijzen wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen via onze partner Feenstra. Dit is al in de prijs meegenomen. 
 5. In de meeste gevallen kun je btw op zonnepanelen terug (laten) vragen bij de Belastingdienst. Je betaalt eenmalig kosten voor je aanvraag voor btw-teruggave bij de Belastingdienst. In dit voorbeeld is dat € 60,-. In de berekening is dit bedrag meegenomen.
 6. Wij leveren een GroWatt-omvormer. Dit merk staat garant voor een lange levensduur en optimale efficiëntie. In geval van schaduwval of meerdere dakdelen kunnen wij een SolarEdge omvormer leveren tegen een kleine meerprijs. 
 7. Voor installatie op de Waddeneilanden wordt een toeslag berekend. De adviseur kan je hier meer informatie over geven.

Zonnepanelen zijn al relatief goedkoop – momenteel is de terugverdientijd een jaar of zeven. Je kunt wachten tot je een ons weegt, maar ondertussen betaal je elk jaar de energieleverancier.

Een woordvoerder van de Consumentenbond legt uit waarom afwachten niet nodig is. Uitgerekend nu, met de lage spaarrentes van het moment, ligt het doen van investeringen als zonnepanelen voor de hand, denkt de Consumentenbond.

De prijs van zonnepanelen

Wat bepaalt het rendement van je zonnepanelen?

Wat bepaalt je rendement? Het rendement van je zonnepanelen is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die je zonnepanelen omzetten in stroom en de terugverdientijd van je investering. De zonnepanelen die wij samen met onze partner Feenstra aanbieden, zijn hier optimaal op afgestemd.

Zonnepanelen zijn niet altijd even mooi. Wij installeren alleen zwarte designpanelen. Bij het plaatsen van de zonnepanelen houden we altijd rekening met je wensen en verwachtingen. 

Meer over rendement bij zonnepanelen

Met de Btw-TeruggaveService vraag je eenvoudig de btw terug

Heb je je zonnepanelen na 20 juni 2013 aangeschaft? Of ga je nog zonnepanelen kopen? Dan kun je waarschijnlijk de betaalde btw terugvragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt je weer. Om het voor jou eenvoudig te maken bieden wij je de Btw-TeruggaveService. Zo heb je er helemaal geen omkijken naar.

Daarnaast kun je vaak profiteren van verschillende subsidies voor zonnepanelen die je kunt aanvragen. Dat is mooi meegenomen.

Btw zonnepanelen terugvragen

Subsidie zonnepanelen aanvragen

Zo vraag je een offerte aan voor zonnepanelen

We begrijpen dat het niet voor iedereen makkelijk is om te beoordelen wat een verstandige investering is voor zonnepanelen. Dat is logisch, want dat is afhankelijk van je energieverbruik en de grootte van je dak. Op de pagina over zonnepanelen offerte aanvragen leggen we uit hoe je zelf de prijs kunt berekenen en hoe je vervolgens een offerte aanvraagt. 

Goedkope zonnepanelen? Weet wat je koopt

Als je op zoek gaat naar goedkope zonnepanelen, vind je misschien hele scherpe aanbiedingen. Maar let op: er zijn een hoop kleinere, onervaren leveranciers die zonnepanelen aanbieden. En niet elke leverancier is even betrouwbaar, bekijk deze aflevering van Radar maar. Wees dus scherp bij de keuze van de leverancier als je zonnepanelen online wilt kopen. Gelukkig wordt er gewerkt aan een keurmerk.

Nog iets om op te letten: zonnepanelen moeten een langere tijd meegaan, tot wel 25 jaar. Er zijn enorme verschillen in het rendement dat de zonnepanelen opbrengen. Als je kiest voor de goedkoopste panelen met een lager rendement, loop je over die 25 jaar behoorlijk wat zonne-energie mis. Zonde dus. Bij ons kies je een van onze 3 zonnepanelen pakketten. Alledrie van hoge kwaliteit.  

Doe de zonnepanelen check

Interessant artikel?

Lees meer over zonnepanelen