De zonnepanelenprijs als je via Vattenfall koopt

Wat zijn de prijzen van zonnepanelen en wat levert het je op? Als klant van Vattenfall krijg je van ons alvast € 100,- korting op je pakket. Zo betaal je altijd een goede prijs voor je zonnepanelen. In onze Dakcheck zie je snel wat je kunt besparen. De beste prijs vind je op je gratis offerte.

Wat kosten onze zonnepanelen?

De prijs van een zonnepanelensysteem hangt af van een aantal factoren:

 • Het soort zonnepanelen dat je wilt 
 • Het type omvormer dat je nodig hebt
 • Het aantal zonnepanelen dat je neemt 

Het aantal zonnepanelen bepalen

Hoe weet je nu hoeveel zonnepanelen je nodig hebt op je dak om een goed rendement te behalen en je investering snel terug te verdienen? Dit hangt af van je jaarlijkse stroomverbruik en je verwachte verbruik. Heel praktisch gezien bepaalt de grootte van je dak natuurlijk hoeveel panelen erop passen. Dat weet je binnen een paar minuten met onze Dakcheck.

Wat wordt je toekomstige energiebehoefte?

Stel, je gaat binnenkort een warmtepomp kopen. Of op termijn elektrisch rijden met een laadpaal aan huis. Dan heb je straks meer stroom nodig dan je nu verbruikt. In dat geval kan het slim zijn om nu al een paar extra zonnepanelen te nemen.

Wat levert je dak op?

Check of je dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel je per maand kan besparen. Onze Dakcheck geeft een schatting op basis van je adres en energieverbruik. Ziet het er goed uit? Vraag dan meteen gratis een vrijblijvende offerte aan.

Doe de Dakcheck

Voordelen bij alle zonnepanelenpakketten

 • Ben je klant bij Vattenfall? Dan krijg je € 100,- korting op onze zonnepanelen.
 • Je krijgt minimaal 25 jaar garantie op de zonnepanelen en 10 tot 12 jaar op de omvormer. 
 • Inclusief alle benodigde materialen, volledige installatie tot en met de meterkast én technische inspectie.
 • Heb je meer of minder zonnepanelen nodig? Geen probleem, dat kan. 
 • Bespreek met de adviseur welk pakket zonnepanelen het best bij jouw wensen past.
 • Lees onderaan deze pagina meer over de spelregels.

Altijd zeker van zonnepanelen van topkwaliteit

Vanzelfsprekend is elke zonnepanelenset die je via ons koopt van hoge kwaliteit. Al onze partners verkopen uitsluitend zwarte zonnepanelen. We luisteren naar je wensen en zorgen voor een aanbod dat goed aansluit op jouw woonsituatie. Onze zonadviseur adviseert en jij kiest uiteindelijk zelf welk zonnepanelenpakket bij jouw wensen past.

Opbrengst per 10 zonnepanelen:

Je berekent de verwachte opbrengst van je zonnepanelen per jaar zo:
aantal zonnepanelen x vermogen per paneel per jaar x
0,85* x stroomprijs per kWh.

Bij 10 zonnepanelen met een vermogen van 400 Wattpiek en een stroomprijs van € 0,30** is dit:
10 x 400 x 0,85 x 0,30 = € 1.020,-.
Natuurlijk kun je hier je eigen stroomtarief gebruiken.

*Dit getal gaat over de helling en de richting van je dak. Want deze hebben beide invloed op de opbrengst van je zonnepanelen. Milieu Centraal laat de opbrengst zien bij verschillende hellingen en richtingen, waarbij 100% de hoogste opbrengst is. Wij rekenen in ons rekenvoorbeeld met 85% (0,85).

**Dit is een voorbeeld stroomprijs, als klant van Vattenfall kan je in Mijn Vattenfall onder Mijn Contract zien welke stroomprijs je precies betaalt. 

Goed om te weten

 1. Voor platte daken is extra materiaal nodig, daarom geldt hiervoor een meerprijs.
 2. De werkelijke opwek van een zonnepaneelsystemen kan hoger of lager uitvallen. Lees meer over de opbrengst en het rendement van zonnepanelen.
 3. Gebaseerd op een tarief van € 0,30 cent per kWh en volledige saldering. Bekijk jouw tarief op je jaarrekening.
 4. Ben je klant bij Vattenfall? Dan ontvang je € 100,- korting op de standaard prijzen van al onze installatiepartners.
 5. De btw op zonnepanelen is afgeschaft. De btw die je betaalt voor het installeren van een groepenkast kun je terugvragen.
 6. Wij leveren meestal een GroWatt-omvormer. Dit merk staat garant voor een lange levensduur en optimale efficiëntie. In geval van schaduwval of meerdere dakdelen kunnen wij een SolarEdge of micro-omvormer leveren tegen een kleine meerprijs. 
 7. Voor installatie op de Waddeneilanden wordt een toeslag berekend. De adviseur kan je hier meer informatie over geven.

Zonnepanelen: wek je je eigen stroom op en bespaar je op energierekening

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Dit is stroom dat opgewekt wordt uit energiebronnen die onuitputtelijk zijn, zoals zon. Daarnaast bespaar je op je energiekosten.

Veelgestelde vragen

Wat bepaalt het rendement van je zonnepanelen?

Wat bepaalt je rendement? Het rendement van je zonnepanelen is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die je zonnepanelen omzetten in stroom en de terugverdientijd van je investering. De zonnepanelen die wij via onze partners aanbieden, zijn hier optimaal op afgestemd.

Zonnepanelen zijn niet altijd even mooi. Wij installeren alleen zwarte designpanelen. Bij het plaatsen van de zonnepanelen houden we altijd rekening met je wensen en verwachtingen. 

Meer over rendement bij zonnepanelen

Zo vraag je een offerte aan voor zonnepanelen

We begrijpen dat het niet voor iedereen makkelijk is om te beoordelen wat een verstandige investering is voor zonnepanelen. Dat is logisch, want dat is afhankelijk van je energieverbruik en de grootte van je dak. Op de pagina over zonnepanelen offerte aanvragen leggen we uit hoe je zelf de prijs kunt berekenen en hoe je vervolgens een offerte aanvraagt. 

Goedkope zonnepanelen? Weet wat je koopt

Als je op zoek gaat naar goedkope zonnepanelen, vind je misschien hele scherpe aanbiedingen. Maar let op: er zijn een hoop kleinere, onervaren leveranciers die zonnepanelen aanbieden. En niet elke leverancier is even betrouwbaar, bekijk deze aflevering van Radar maar. Wees dus scherp bij de keuze van de leverancier als je zonnepanelen online wilt kopen. Gelukkig wordt er gewerkt aan een keurmerk.

Nog iets om op te letten: zonnepanelen moeten een langere tijd meegaan, tot wel 25 jaar. Er zijn enorme verschillen in het rendement dat de zonnepanelen opbrengen. Als je kiest voor de goedkoopste panelen met een lager rendement, loop je over die 25 jaar behoorlijk wat zonne-energie mis. Zonde dus.

Doe de Dakcheck

Lees meer over zonnepanelen