Groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken

Met z'n allen willen we dat onze natuur mooi is en blijft. Gelukkig kunnen we daar allemaal wat aan doen. Je kunt kiezen voor duurzame groene energie die bij je past. En wij zorgen ervoor dat je steeds meer te kiezen hebt. Het is ons doel om in één generatie geen fossiele brandstoffen meer nodig te hebben.

Wat is groene energie?

Groene energie is afkomstig van duurzame bronnen. Deze energiebronnen raken nooit op en stoten geen CO2 uit. Door het gebruik ervan, richten we ons op een schone toekomst. Vormen van groene energie zijn:

We investeren flink in duurzame energie die in Nederland zelf wordt gemaakt. We zorgen samen met onze partners voor maar liefst 20% van de windenergie die in Nederland wordt opgewekt. Het is helaas nog niet mogelijk om alleen maar groene stroom te leveren. Op windstille dagen wil je ook snel je computer opstarten en op bewolkte koude dagen onder een lekkere warme douche staan. Op die dagen leveren windmolens en zonnepanelen te weinig elektriciteit. We zoeken hard naar oplossingen om groene energie ‘op te slaan’.

Groene energie opslaan in superbatterij

Als we groene stroom kunnen opslaan, hebben we geen fossiele brandstoffen meer nodig. Daarom werken we samen met de TU Delft aan de omvorming van onze Magnumcentrale tot superbatterij.

Groene leveranciers vergelijken

We snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met alle verschillende groene energieleveranciers. Toch maakt het wel uit bij wie je groene stroom koopt, en welk contract je neemt. De ene leverancier produceert zijn stroom 'groener' dan de andere, doet meer investeringen in toekomstige groene energie of koopt zijn stroom 'groener' in. We raden je dan ook aan om te kijken waar de energie is opgewekt. Dit kan namelijk in het buitenland zijn.

Windpark & zonne-energie

Wij wekken zelf groene stroon op in Nederland

En als je groene stroom bij ons aankoopt, dan profiteren Nederlandse duurzame projecten daarvan. Beloofd! Zo draag je zeker bij aan de Nederlandse transitie naar schonere energie.

Groene en grijze energie vergelijken

Verschil tussen groene en grijze energie

Voor groene energie betaal je een beetje meer dan voor grijze energie. Dat komt omdat het opwekken van duurzame energie nog steeds wat meer kost dan grijze energie. We helpen je graag om een verantwoorde keuze te maken tussen groene of grijze energie. Wil je zelf jouw energie vergelijken? Kies voor gewone of duurzame energie en je looptijd. Vervolgens maken wij voor je een overzicht, zodat je de beste keuze kunt maken. Je ziet in één oogopslag het prijsverschil tussen groene en grijze energie.

Energie vergelijken

Kies uw tint "gasgroen"

We hebben ‘verschillende tinten groen‘ van gas. Je kunt kiezen voor gewoon gas maar ook voor gas met CO2-compensatie. Wij compenseren dan jouw CO2-uitstoot met het inkopen van emissiereductie certificaten. Daarmee dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten waar het hard nodig is, zoals een windproject uit India en een waterkrachtproject uit de Filipijnen. Dus ook als je jouw huis verwarmt met gas, kan je bijdragen aan projecten voor duurzame energie.

Hoe groen wilt u uw gas?

Interessant artikel?