1. Home
  2. Kennisbank
  3. Groene energie

Groene energie

Het is ons doel om in één generatie een fossielvrij leven mogelijk te maken. Jij kunt hierbij helpen. Je kunt namelijk kiezen voor duurzame groene energie. Wij zorgen ervoor dat je steeds meer te kiezen hebt.

Wat is groene energie?

Groene energie is afkomstig van duurzame bronnen. Deze energiebronnen raken nooit op en stoten geen CO2 uit. Door het gebruik ervan, richten we ons op een schone toekomst. Vormen van groene energie zijn:

We investeren flink in duurzame energie die in Nederland zelf wordt gemaakt. We zorgen samen met onze partners voor maar liefst 20% van de windenergie die in Nederland wordt opgewekt. Wij werken er naartoe om alleen maar groene stroom te leveren. Op windstille dagen wil je ook snel je computer opstarten en op bewolkte koude dagen onder een lekkere warme douche staan. Op die dagen leveren windmolens en zonnepanelen te weinig elektriciteit. We zoeken hard naar oplossingen om groene energie ‘op te slaan’.

Groene energie opslaan in een superbatterij

Als we groene stroom kunnen opslaan, hebben we geen fossiele brandstoffen meer nodig. Daarom werken we samen met de TU Delft aan de omvorming van onze Magnumcentrale tot superbatterij.

Superbatterij voor groene energie

Groene leveranciers vergelijken

Tegenwoordig is er veel keuze aan groene energieleveranciers. De manier waarop de leveranciers groene stroom leveren verschilt. De ene leverancier produceert zijn stroom 'groener' dan de andere, doet meer investeringen in toekomstige groene energie of koopt zijn stroom 'groener' in. We raden je dan ook aan om te kijken waar de energie is opgewekt. Dit kan namelijk in het buitenland zijn.

Wij wekken zelf groene stroom op in Nederland

En als je groene stroom bij ons afneemt, dan profiteren Nederlandse duurzame projecten daarvan. Deze projecten zorgen ervoor dat steeds meer woningen en bedrijven gebruik kunnen maken van duurzame energie. Door groene stroom af te nemen doe je dus een stap dichterbij een fossielvrij leven.

Groene en grijze energie vergelijken

Voor groene energie betaal je over het algemeen meer dan voor grijze energie. Dat komt omdat het opwekken van duurzame energie nog steeds wat meer kost dan grijze energie. We helpen je graag om een verantwoorde keuze te maken tussen groene of grijze energie. Je kan zelf de twee soorten energie vergelijken. Kies voor gewone of duurzame energie en je looptijd. Vervolgens maken wij voor je een overzicht, zodat je de beste keuze kunt maken. Je ziet in één oogopslag het prijsverschil tussen groene en grijze energie.

Kies de tint "gasgroen"

We hebben ‘verschillende tinten groen‘ van gas. Je kunt kiezen voor gewoon gas maar ook voor gas met CO2-compensatie. Wij compenseren dan je CO2-uitstoot met het inkopen van emissiereductie certificaten. Daarmee dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten waar het hard nodig is, zoals een windproject uit India en een waterkrachtproject uit de Filipijnen. Dus ook als je het huis verwarmt met gas, kan je bijdragen aan projecten voor duurzame energie. Daarmee zet je een stap richting een fossielvrij leven.

Deel deze pagina

Lees meer over energie