1. Home
  2. Kennis
  3. Groene energie

Groene energie

Het is ons doel om in één generatie een fossielvrij leven mogelijk te maken. Jij kunt hierbij helpen. Je kunt namelijk kiezen voor duurzame groene energie. Wij zorgen ervoor dat je steeds meer te kiezen hebt.

Wat is groene energie?

Groene energie is afkomstig van duurzame bronnen. Deze energiebronnen raken nooit op en stoten geen CO2 uit. Door het gebruik ervan, richten we ons op een schone toekomst. Vormen van groene energie zijn:

We investeren flink in duurzame energie die in Nederland zelf wordt gemaakt. We zorgen samen met onze partners voor maar liefst 20% van de windenergie die in Nederland wordt opgewekt. Wij werken er naartoe om alleen maar groene stroom te leveren. Op windstille dagen wil je ook snel je computer opstarten en op bewolkte koude dagen onder een lekkere warme douche staan. Op die dagen leveren windmolens en zonnepanelen te weinig elektriciteit. We zoeken hard naar oplossingen om groene energie ‘op te slaan’.

Groene energie opslaan in een superbatterij

Als we groene stroom kunnen opslaan, hebben we geen fossiele brandstoffen meer nodig. Daarom werken we samen met de TU Delft aan de omvorming van onze Magnumcentrale tot superbatterij.

Superbatterij voor groene energie

Groene leveranciers vergelijken

Tegenwoordig is er veel keuze aan groene energieleveranciers. De manier waarop de leveranciers groene stroom leveren verschilt. De ene leverancier produceert zijn stroom 'groener' dan de andere, doet meer investeringen in toekomstige groene energie of koopt zijn stroom 'groener' in. We raden je dan ook aan om te kijken waar de energie is opgewekt. Dit kan namelijk in het buitenland zijn.

Wij wekken zelf groene stroom op in Nederland

En als je groene stroom bij ons afneemt, dan profiteren Nederlandse duurzame projecten daarvan. Deze projecten zorgen ervoor dat steeds meer woningen en bedrijven gebruik kunnen maken van duurzame energie. Door groene stroom af te nemen doe je dus een stap dichterbij een fossielvrij leven.

Groene en standaard energie vergelijken

Voor groene energie betaal je over het algemeen meer dan voor standaard energie. Dat komt omdat het opwekken van duurzame energie nog steeds wat meer kost. We helpen je graag om een verantwoorde keuze te maken. Je kan zelf de twee soorten energie vergelijken. Kies voor standaard of duurzame energie en je looptijd. Vervolgens maken wij voor je een overzicht, zodat je de beste keuze kunt maken. Je ziet in één oogopslag het prijsverschil tussen groene en standaard energie.

Kies de tint "gasgroen"

We hebben ‘verschillende tinten groen‘ van gas. Je kunt bij ons kiezen voor 'gewoon' aardgas of voor groen gas. Groen gas is een schoon en fossielvrij alternatief voor aardgas. Gemaakt van natuurlijk afval, zoals koeienmest, slib en gft-afval. Met groen gas kun je koken en verwarmen zoals je gewend bent. Maar dan duurzaam. Je kunt kiezen voor MixGroen Gas of PuurGroen Gas.

MixGroen Gas bestaat uit 10% groen gas, aangevuld met aardgas. Een mooie stap op weg naar fossielvrij verwarmen. Wil je een grotere stap? Dan is er PuurGroen Gas, gemaakt van 100% groen gas. Daarmee vergroen je je totale gasverbruik. Met PuurGroen Gas maak je de grootste stap op weg naar fossielvrij verwarmen.

Deel deze pagina

Lees meer over energie